Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir konu niçin silinir?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski08-08-07, 17:25  #1
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Bir konu niçin silinir?

Yaklaşık 9 aydır Yazıyaz'dayım.
Burayı tercih etmemdeki en büyük faktör, burada her düşüncenin özgürce yazılabilmesi.
Ancak daha önce açtığım bir konunun hiç de inandırıcı ve samimi olmayan gerekçelerle keyfi olarak silinmesi ve en son dün açmış olduğum "modern düşüncede 1200 eşlilik" konusunun hiç bir gerekçe gösterilmeden silinmesi yazıyaz'ın özgürlüğüne gölge düşürmüştür.
Forum kurallarında konuların tamamen kişisel ve keyfi gerekçelerle silinebileceğine dair hiç bir kural yok!
Bir konunun silinebilmesi için ağır hakaret, tehdit, aşağılama, tahrik ve şiddet içermesi gerekir.
Bu durumda dahi, konunun silineceği hususunun konuyu açan üyeye bildirilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Eski09-08-07, 23:14  #2
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Niçin silinirmiş merak ettim
Eski09-08-07, 23:21  #3
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın bekirsami şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yaklaşık 9 aydır Yazıyaz'dayım.
Burayı tercih etmemdeki en büyük faktör, burada her düşüncenin özgürce yazılabilmesi.
Ancak daha önce açtığım bir konunun hiç de inandırıcı ve samimi olmayan gerekçelerle keyfi olarak silinmesi ve en son dün açmış olduğum "modern düşüncede 1200 eşlilik" konusunun hiç bir gerekçe gösterilmeden silinmesi yazıyaz'ın özgürlüğüne gölge düşürmüştür.
Forum kurallarında konuların tamamen kişisel ve keyfi gerekçelerle silinebileceğine dair hiç bir kural yok!
Bir konunun silinebilmesi için ağır hakaret, tehdit, aşağılama, tahrik ve şiddet içermesi gerekir.
Bu durumda dahi, konunun silineceği hususunun konuyu açan üyeye bildirilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Sayin bekirsami,

Benim actigim konu'da ayni sekilde sebepsiz kilitlendi. Bu konu'da aciklama yapilmasi icin gerek özelden, gerekse itiraz bölümünden moderatörleri uyardigim halde neden kilitlendigine dair bir aciklama gelmedi. Ben tamamen keyfi silindigi kanaatindeyim. Eger keyfi kilitlenmedi ise aciklama bekliyorum...
Eski10-08-07, 12:18  #4
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Sizinki en azından kilitlenmiş sayın ABCDE
Benim açtığım iki konu da sebepsiz silindi.
Üstelik sadece benim mesajlarım değil, o konuya mesaj yazan arkadaşların da mesajları silinmiş oldu.
Yaptığım itiraza gelen açıklama ise şu:
"cinsellikle ilgili konularda seviyenin düşmesi"
Sanırım diğer konularda seviye çok yüksek!
Eski10-08-07, 12:33  #5
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Sayin bekirsami,

Ben de acikca yönetime su cagriyi yapiyorum o zaman. Nedir bu "seviye"? Eger bir konuda hakaret, küfür gibi kisiyi rencide edici seyler yazilmiyorsa burada kanimca bir problem yoktur. Yazilmis olsa dahi forum yönetimi konuyu silmek ya da kilitlemek yerine ilgili sahsin mesajini silip gerekli ceza puanini vermeliler.

Eger cinsellikle ilgili bir konuyu konusmak forum yönetiminden birisini rahatsiz ediyorsa (Bütün moderatörleri rahatsiz edecegini düsünmüyorum) bu moderatör "forum kurallari" kismina "cinsellikle ilgili konusmak yasak" diye bir madde eklesin lütfen. Böylelikle kullanicilar olarak bizlerde bilelim seviyemizi! Yoksa sanmiyorum ki, iyiniyetli kimse bilerek seviyeyi düsürsün!

Bu seviye ile ilgili üniversitede cok anilarim vardir. Birden gecmise gittim. O günlerde sirf seviyesizligim yüzünden! kac dersten kaldigimi hatirlayamiyorum bile. Bence seviye bu sekilde düsmez, aksine konular kilitlendikce ya da silindikce "yaziyaz"in seviyesi hergecen gün düsecektir.

Ilgililere!
Eski10-08-07, 13:07  #6
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Cinsellikle ilgili konular "seviye" mazeretiyle siliniyor. Tecrübeyle sabit. Benim açtığım "İlk cinsel deneyim" konusu da silinmişti. Sebep olarak "hiçbir faydası olmayacağı" söylenmişti. Forum uygulamaları bazen Anayasa mahkemesi'ni aratmıyor. Yapcak bişey yok. Hatasız kul olmaz ve Gülü seven dikenine katlanır.
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-08-07, 15:22  #7
charon
Kültür-Sanat

charon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Arkadaşlar bir konu kesinlikle keyfi silinmez.Ve hatta tek bir moderatör de karar vermez silinip silinmeyeceğini.Tartışmaya açılır ve forum kuralları çerçevesinde karar verilir.Emin olun herkes objektif olmaya çalışıyor.Bu tür yersiz ve asılsız ithamların forumumuzu ileriye taşımak yerine zarar vereceğini düşünüyorum.

Saygılar..
Eski10-08-07, 15:27  #8
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın charon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Arkadaşlar bir konu kesinlikle keyfi silinmez.Ve hatta tek bir moderatör de karar vermez silinip silinmeyeceğini.Tartışmaya açılır ve forum kuralları çerçevesinde karar verilir.Emin olun herkes objektif olmaya çalışıyor.Bu tür yersiz ve asılsız ithamların forumumuzu ileriye taşımak yerine zarar vereceğini düşünüyorum.

Saygılar..
Sayin charon;

Konularin kilitlendigi veya silindigi bir gercekken ithamlarimiz neden asilsiz oluyor anlamis degilim. Sizden basit bir sey istedim, "seviye" nasil birsey, kriterleri neler? Eger "objektif" bir durum söz konusu olsa idi, kesin tanimlamalarin olmasi gerekmez miydi? Foruma asil zarari "yarar" saglamayacagi icin kilitlenen, ya da silinen konular veriyor? Merak ediyorum "yarar" kavramini neye göre yorumluyorsunuz?
Eski10-08-07, 15:35  #9
charon
Kültür-Sanat

charon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

İthamlarınız konunun silinmesini söylemeniz değil Sn.ABCDE,bunların kişisel nedenlerden yada keyfi silinmesini söylemeniz itham.

Foruma yarar sağlıyacak gördüğünüz eksikler varsa bunları hakaret olmadan düzgün bir üslupla söylemek,ortadan kaldırılmasını talep etmek.Üstelik size açıklama da yapılmış.

Zarar getirecek şeyler;"yönetim kafasına göre iş yapıyor,canı istediği mesajı siliyor istemediğini silmiyor,kişisel ve keyfi davranıyor"demeniz.

Umarım bu konuda sabit fikirli olmazsınız.Çünkü ortada siz görmesenizde bir emek var.Titizlik göstereceğinize eminim.

Saygılar..
Eski10-08-07, 15:41  #10
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Alıntı:
Bence seviye bu sekilde düsmez, aksine konular kilitlendikce ya da silindikce "yaziyaz"in seviyesi hergecen gün düsecektir.
İlk defa sizinle aynı fikirdeyim sayın ABCDE
Evet, seviye konuların kuralsız ve keyfi bir şekilde silinmesiyle düşecektir.
Bunun adı sansürcülüktür.

Alıntı:
Cinsellikle ilgili konular "seviye" mazeretiyle siliniyor. Tecrübeyle sabit. Benim açtığım "İlk cinsel deneyim" konusu da silinmişti. Sebep olarak "hiçbir faydası olmayacağı" söylenmişti. Forum uygulamaları bazen Anayasa mahkemesi'ni aratmıyor. Yapcak bişey yok. Hatasız kul olmaz ve Gülü seven dikenine katlanır.
Size katılmıyorum sayın aydın35
İslam'da 4 eşlilikten tutun da, Hz. Ayşe'ye kadar cinsellik paravanı altında İslam'a ve onun değerlerine açık ve ağır hakaretler içeren o kadar çok konu var ki...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı