Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kur'anı kerim yasaklansın dedi. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski09-08-07, 01:45  #1
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005
Kur'anı kerim yasaklansın dedi.

http://www.haber1.com/haber/20070808...asaklansin.php

Alıntı:
Wilders, De Volkskrant gazetesinde yayımlanan yazısında, "saldırı ve düşmanlığı öne çıkardığını" öne sürdüğü Müslümanların kutsal kitabının, "ülkenin hukuk sistemiyle bağdaşmadığını" savundu.

Kur’an’ın "yalnızca piyasada satışının yasaklanmasının yetmeyeceği, ev ve camilerde okutulması ve bulundurulmasının da yasak kapsamına alınması" görüşünü dile getiren Hollandalı politikacı, bu yasakla, "şiddete başvuran ve bunun kaynağını Kur’an’dan aldığını savunan radikal görüşlü Müslümanlara iyi bir mesaj verilmiş olacağını" iddia etti.

Hollandanın aşırı sağcısı Kur'anı kerim yasaklansın dedi.
İslami terörün kaynağının Kur'an olduğunu söyleyen zat . Kur'an'ın okutulmasının , camilerde Kur'an okutulmasının yasaklanmasını istedi.

Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-08-07 01:49 .
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 01:57  #2
ABCDE

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Geert Wilders, Hollanda'da yasayan yabancilara, Türkiye'de MHP'nin Kürtlere baktigi gibi bakiyor. Isin özeti, fasist her yerde fasisttir.

Gerci Hollanda'da ki islamcilara rahat cok geliyor. Hollanda'yi karistirmak icin neler yapmadilar ki. Melesa, bilmem nerelerden toplanan paralarla devasa bir cami insa ettirmek gibi dahiyane fikirler bile ortaya attilar. Neyse ki Hollanda kanunlari bir sekilde engelledi bunu.

Hollanda'da yasayip'da "Türk irkciligi" yapan Türkleri görmenizi isterdim. Cok sevdigin Türkiye'ye git, orada yasa desen adimini bile atmaz, ama irkciligini sonuna kadar yapar. Haliyle, Hollanda'da yasayan insanlarin arasinda da bu sekilde irkcilar var.

Kuran'i yasaklamak, yayin ve okuma özgürlügüne müdahale olacagi icin bu yönde bir girisimin Hollanda parlamentosu tarafindan kabul görecegini sanmiyorum. En azindan simdilik. Eger islami terör bu hiziyla devam ederse yakin gelecekte ne gibi degisiklikler olur bilemem tabii...
Eski09-08-07, 02:00  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Mesajı Göster
http://www.haber1.com/haber/20070808...asaklansin.php

İslami terörün kaynağının Kur'an olduğunu söyleyen zat . Kur'an'ın okutulmasının , camilerde Kur'an okutulmasının yasaklanmasını istedi.
İşte ithal etmek istediğimiz düşünce özgürlüğü...

Türk'e düşünmek özgür olsun diyor Avrupa ama kendi halkının yöneticilerin istediklerine inanmasını istiyor. Bu ikiyüzlülüktür...

Toplayın tası tarağı, AB ye gidiyoruz...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 13:45  #4
vatanım

Giriş Tarihi: Jul 2007

avrupalılar ekonomi alnında gösterdikleri başarıları düşünce ve strateji alnında hiç gösteremiyorlar.kuranı yaskla,yak ne yaparsan yap eline ne geçebilir.islam aleminden uzaklaşmak acaba avrupaya ne kazandırır.ekonomisinin can damarı olan petrolün kontrolünü kuranı yasaklatarak nasıl sağlayacak?
ortadoğudan avrupa gittikçe kopmaktadır ve çok büyük bir yanlışa sebep olduklarını ilerde anlayacaklardır.islam alemi açısından da durum vahimdir.çünkü dünyada yapayalnız kalmış ve her taraftan nefretlerin aktığı bir dünya olmaya yüz tutmuştur.
vatanım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 19:11  #5
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Siz Kuran'ı bırakın kendinizi değiştirin efendim. Merak ediyorum bahsettiğiniz kitabı kaç kere okuduğunuzu...

Peki Eski Ahid daha mı kibar bir dil kullanıyor?
Eski09-08-07, 19:39  #6
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Alıntı:
Kendinizi değiştirin de ne demek ?

Kişiliğim hakkında nasıl böyle konuşabilirsiniz ?
Siz benim değiştirilme çabasında bulunulmasına bile izin vermeyeceğim bir kitap hakkında böyle dalga geçercesine veya cehaletle değiştirilsin derseniz ben de sizin kişiliğiniz hakkında konuşurum.

Cehalet diyorum çünkü bu kitabın değiştirilmesi müslümanlar açısından mümkün değildir. Bu teklifi sunmak ya cehalettir ya da birilerinin damarına basmaya çalışmaktır.

Ben saldırgan bir tavır içine girmedim. Size neden saldırayım. Aslını sorarsanız sizin için üzülüyorum mesajlarınızı okudukça...
Eski09-08-07, 19:58  #7
Alp_aslan

Alp_aslan'nın Avatarı

Tüm dünya bir araya gelse , O Kitabın bir harfini bile değiştiremez.Bu konuda arzulu olan avucunu yalar.
Eski09-08-07, 20:06  #8
Etealp

Giriş Tarihi: May 2007

[quote][ma değişmesi gereken bazı ayetler filan olabilir dedim, ki buda sadece bir görüştü/QUOTE]
Diğerleri gibi kafamıza göre kitap mı yazalım ? kitabın içeriğini mi değiştirelim ?

Alıntı:
Bu kitabın değiştirilmesine karşı olan İslam ülkelerinin ne kadar zeki olduğunu görüyorum. Bu kitabın değiştirilmesine karşı olan yine bu ülkelerin ve insanların ne kadar gelişmiş olduğunu da görüyorum.
Islam tarihini iyi okumamışsınız...Biraz araştırın derim...
Eski09-08-07, 20:36  #9
fenerbahçeli

Faşist her yerde faşist.
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 20:51  #10
Alp_aslan

Alp_aslan'nın Avatarı

[quote=Mason;248556]
Alıntı:
Sayın Etealp şöyle demiş:

Mesajı Göster

İslam tarihini araştırmama gerek yok efendim. Yine batı, medeniyeti doğu'dan öğrendi diyeceksiniz biliyorum.

Ben son 100 yılda, müslümanların daha doğrusu Arap ülkelerinin Kuran'dan etkilenip geri kaldığını, ve bu nedenle gelişemediğini anlatmak istedim.

Belkide günümüzde, terör estiren El Kaide, Hamas, Hizbullah gibi aşırı dinci örgütlerin varolmasında bu kitap etkilidir. Sizce yanılıyormuyum Sn. Etealp ?
Peki Sayın Mason, George w. Bush gibi bir anarşinin şu an yeryüzünde yaşamasına neye bağlıyorsunuz ?

Yine Haçlı seferleriyle insanları katletten haz duyan o vahşeti neye bağlıyorsunuz ?

Her gün Filistin'de sayısız çocukları öldüren o İsrail'in durdurulması mümkün olmayan vahşetini neye bağlıyorsunuz ?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı