| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Vazgeç ötelerden.. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| ..kapanmasın yarası, hatırlamalıyım her yeni doğan günün sabahında bilmeliyim ki biz değildik kirli olan aksine çamurlarımızdı temiz olan..kimidin sen dost, sevgili...hangisiydin başımı omuzuna yasladığım gecenin bir yarısı sarhoşluğumla dizinde yattığım, kimimdin sen benim..rüzgarda savrulan sonbahar yaprakları bizden daha masum bizden daha içli..dokunduğun el yalandı hissettiğin ben değildim sendin, bencildin.. bu kız yalan söylüyor dediğin ne halde şimdilerde hiç düşündün mü?Terkettin beni o kuyuda, kapattın yeryüzünün aşkın yüzünü bana şimdilerde karanlık bir kahpedir heryer, elini tuttuğum erdemin en zor yolunda birlikte koştuğum meğer sen değilmişsin bende değilmişim yanılsamadan ibaretmiş herşey..ben yalancıyım yalanım sana değil kendime ben en büyük kahpeliği kendime yapmışım dost kalkta gör beni kör olmada gör, elini uzat inandır, yeryüzümü aşkın yüzü yap..ne çok istek değil mi meğer siktir çekilmişim.. |
| #2 | |
| ..bu bir oyundu, sonu olmayan ötelerden sesleri duyulmayan bir oyun..bu benim ilkimdi seni inandıramasamda, sahi inandırmaya çabamda yoktu bu bana ihanet gibi geliyordu..terkedilmiş bu şehirde sıkıldığım o anda kendimce oyuncak ettiğim sen değilde kendim ihanet oluyordum, haketmezsin sen bilirim ya ben, ben hakediyor muyum?Dilek ağaçlarım vardı benim adaklarım bir bir asıldı, yargıladım hepsini seni asamadım, geç kaldım bu yağmura başka bir zamanda başka bir kuramda taşları beraber dizmek isterdim kim bilir..vazgeçtim ötelerden sen sessiz ekran olarak kaldın hep can veremedim sana benim beceriksizliğimdi..üstü kalan yaşamların eksik olanlarında kaldım adreslerim kimseye çıkmadı labirent gibi döndüm kendime..şimdi kimdi suçlu kimdi masum, çekinmeden teslim olan ben mi, dilek ağaçlarımı kesen sizler mi? ..geç mi kaldım bu yağmura.. |
| #3 | |
| ..bu sabah suçum neydi diye düşündüm, mutlandım kendimce, yer yer hüzünlenmişte olabilirim fakat sorunun yanıtını bulamadım, suçum yoktu çünkü bende her sonbahar yaprağı gibi yerimdeydim..üstümü örten sen olmalıydın, uyandığımda bana sarılan sarıldıkça seven..ben seçmedim seni, bu kusursuz cinayette mağdur olan yok.. ..bak bana üşüyor gibi miyim? ..bulamadım, ben olmadan da yapabilirsin benim böylesi bir yetim yok halbuki, ben kollarını özledim..ayıplanmayı, utanmayı kasılmalarımı özledim, dokunmalarını, terkedişlerini dönüşlerini özledim..bu sabah geri gelirsin belki, ben o beklediğim sabahları seviyorum..benim sabahlarım.. ..üşüdüm.. |
| #4 | |
| gülmek uzun zamandır rol yaptığım bir oyun..hiç gülemedim aylar oldu,çünkü ışığım yoktu.... tavandaki ayak izleri çoğaldıkça güneşim azaldı kasıktaki izler peki onlar nasıl azalır? Vazgeçmek bize yakişmaz .. hayyalerin ne yazar umutlarin olmadikça azrail gelsin alsin ölüm bana yakın.. kaç solukta biter yollar seni katsam adımlara.. sensiz yürümek eceli gelen köpeğin cami duvarina işmesi gibi Adımlarımız küçük umutlarımız büyük olsun... yada aydınlıga giden yolda ışık tutuan BİZ olalım yarınlara... ulaşamasakta sesimiz kalır yarınlara elim sende yüreğin yarında söyle kalır mıyız ya yolda yol uzun bir okadar çileli olsada biz bir olduktan sonra ne yol dayanır yarına ne de umutlar kalir yarı yolda... nasıl sakların içimden geçenleri bilirim elin hep elimdedir sevgili içinden geçen benim içimde.. Derdi içime atmak ya kanser yada verem eder sevgili.. sen seversin o sever oyun biter divanem... Acıdan miden bulanır baş döner nerde çarem... çaresizsen çare sensindir eğer çare sensen çare benimdir çünkü biz birizdir.. çaremsin biliyorum ama nedense susuyorum... Kaç sokak var gördüğümde ağladığım bilirmisin? Yalnızlıktan midem bulanır gel desem gelirmisin?.. biz artık biriz ne eksik ne fazla (iyiki varsın dostum, beraber nice yazılara ) Fidel--Kinem giz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-08-07 13:57 . |
| #5 | |
| ..yalnız kalsam, herkes dağılsa kimse kalmasa etrafımda beni bana bıraksanız keşke..hiçbiriniz dokunmasanız iz bırakmasanız olmaz mı?İsteğim çok mu büyük tıpkı bir düş gibi düşünün ölümüme az kalmış ve son isteğim gibi..bu kadar zor mu sizin için ha söyleyin bana..kokularınızı istemiyorum izdüşümlerinizden nefret ediyorum canımı sıkıyorsunuz .. ..hadi şimdi defolun.. |
| #6 | |
| ..aradım, şu meşhur sorular zinciri arasında sıkışıp kaldım, düşlerimin ebatını hiç sorgulamadım bulamadım çözümü..çözümsüzlüğün tamda ortasında kapana kısılmış fare gibi hissetmek, en özgürlükçü anlarda aşağılanmak hiç bilmediğin mekanlarda yerini yadırgamak çapının yarısı kadar bile anlam yükleyememek...bilir misin?Yarım kalan bir şarkı, hikaye, film..geriye ne kalırdı geçmişi unutsan, geleceğe geçmişin iyilikleriyle adım atsan ne değişecekti, ölüm sana soğuk bana yakın, aşk sana anlamlı bana eksilen, yaşam sana değer, bana gerek duymaz..işte tamda bu karmaşada seni tekrar özledim ve anladım..yağmurunda susayacağını..tekrar susayacağını bile bile su içmek gibi.. |
| #7 | |
| ben gülmeyen bir suratım yarım kalmış fıkrayım ben içimde bir tuhafım dışımda hep insanım bitmeyen bir kavgayım kusursuz bir hatayım ben yıpranmış bir inancım kendime bir cezayım değişmem bundan sonra.. ben yüzyıllık bir çınarım yorgunum ve yaşlıyım ben içimde bir başkayım dışımda hep aynıyım susmayan bir arzısım solup gitmiş sayfayım ben yıpranmış bir inancım ömür boyu yastayım değişmem bundan sonra.. üçnoktabir... |
| #8 | |
| geceler boyu saçların yüzümde gezsin dokundukça irkileyim içine akma, içme akman hepsi birer suç ayıp günah olsun kimin umrunda yeterki sen dokun... Dokunabilsem sevgilim sana doymadan aldilar beni buradan sensizlik hep aci verir benliğime seni enjekte ettim her zaman ilk defa seviyorum bu tip alişkanlıklari ucunda sen varsin ya sevgili senle olan herşeyi yaparim Gözümü Kıprmadan... ama ben ben sahiden hissttim soyunurken hiç utanmadım teslimiyet öylesine güzel ve ulaşılmazdı ki sev diye yalvarırcasına bilsemki yanacak bu ten cehennem kuyularında varsın yansın dokun sen.. kim korkar şeytandan ben senden korkarım ancak yakarsın beni.. Cehennemde yanalım ama yine BİZ olalım sensiz cennet çekilmez ki saten cehennem heryer bu benlik sende kayboldu ama mutluyum polislere haber verme hep kaybolmaya razıyım.. kaybolan hangimiz sen mi ben mi uamarsızlığın bedelini öedeyecek kadar cesurmusun? Cesurum Bir Ceylanin Aslana karşi yaşam mücadelesi vermesi gibi. Cesurum bir kedinin köpeğe direnmesi Gibi Cesurum bir mecnunun dağlari delmesi gibi.. cesurum çünkü senle olan herşeye mecburum.. ya pişman olursan dipsiz kuyularda kaybolursan hayalindeki ben hiç ben olamazsam vazgeçecek kadarda cesur musun? vazgeçememki ben Hayalimdeki sen ile şimdi ki sen arasinda pek fark olmaz ki ben Fiziğe Önem vermedim ki hiç sendeki.. içinin güzelliği Deli eder beni.. ya körsem topalsam, hiçmi umursamazsın ya düşlediğin kadar temiz değilsem hiç mi kırılmıyacaksın? hiç umrada değil kör yada topal ben seni sevdim ya gerisi kolay Düşlediğimden temiz değilsen bundan banane.. beni kıran o manasiz şey olmaz bu hyattaki kıran şey bir gün beni birakip gitmen olur... gidemem ki… Fidel-Kinem... |
| #9 | |
| ..karanlıktı önümü bile göremiyordum, hızlı ve emin adımlarla ilerliyor bir yandan da sürekli arkama bakıyordum.Korkuyordum, gecenin sinsi bakışları arasında kendimi ufacık hissediyordum adımlarım sanki boşaydı ne ilerliyordum ne de gerilemekteydim.Hiçbirşey görmüyordum ama çok iyi hissediyordum, ne olduğunu anlamadan birinin sarılmasıyla kendime geldim korkuyordum ama bağıramıyordum içimdeki ürkeklik bedenime hükmedemiyordum teslimiyet bayrağını ilk dakikadan çekmiştim.Gözlerimi açtım büyük bir yatakta yeni doğmuş bebek gibiydim, etrafı izlerken yanımda yatan o'nu gördüm, hayalimde canlandırdıklarıma hiç benzemiyordu bukadarını hayal edemezdim diye düşündüm.Hala korkuyordum ama bir o kadarda güvende hissediyordum, yavaşça doğruldum susamıştım dışarıda şiddetli bir yağmur vardı sırılsıklamdım.Ayağa kalktığımda arkamdan 'su ister misin?'..nasıl anlamıştı ve hissetmişti?Yüzümü o'na doğru çevirdim evet demek istedim fakat konuşamıyordum, kolumdan tutup yatağa oturttu kendi eliyle suyu içirdi ben hala neden konuşamadığımı düşünüyordum.Kimsin diyemiyordum, kim olduğunun pekte önemi yoktu.Yavaşça yaklaşmaya başladı, kaçmıyordum ama korkuyordum dudaklarının ıslaklığı tüm susuzluğumu gidermişti..bunu nasıl becerebiliyordu nereden öğrenmişti, sadece anlıkmıydı yoksa beni tanıyormydu..sorular vardı ama ne soran nede cevaplayan yoktu.Zamanını bilmediğim bilemediğim kadar dokundu..dokundu diyorum çünkü benimkilere dokunmak denemezdi o bunu daha iyi yapıyordu.Zaman ilerledikçe canımın yandığını, sertleştiğini hissettim ne garip ki bu hoşuma bile gidiyordu ama hala korkuyordum.Günlerce o yataktan çıkmak istemiyordum, hiç bu denli doyumsuz olduğumu bilmezdim bilmediğim bir başka benle karşılaştım.İstedikçe isteyen, ama hiç aşkı düşünmeyen gelecek kaygıları yaşamayan bir ben..sımsıkı sarıldı hiç bırakmamalıyım dediğini duyar gibi oldum ki.. Safiye yine burnumu ısırdı... ![]() giz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-07 09:31 . |
| #10 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben bende değil, sende de hem sen, hem ben, Ben hem benimim, hem de senin, sen de benim, Bir öyle garip hale bugün geldim ki Sen benmisin, bilmiyorum, ben mi senim. Mevlana ne diyebilirim ki bu güzel yazılara kendi sözlerim yetmez, yetemez...anlatan bir yazıyı ekledim, anlatabilsin diye bir kısmını... __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|