Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yoksa Siz "Faşist"misiniz?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski09-08-07, 19:23  #1
frodo253

frodo253'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Yoksa Siz "Faşist"misiniz?

» Boğaz Köprüsü'nden geçerken gecekondulara, Taksim'e giderken Tarlabaşı'na bakıp "Bunların hepsini buldozerle süpüreceksin" diye iç mi geçiriyorsunuz?

» Ülkenizin gerçek sahipleri olduğunuzu, sizin gibi düşünmeyen ötekilerin ise; burada yaşamayı hak etmediğini mi düşünüyorsunuz?

» Fakirin, hırsızın, sokakta görünce yolunuzu değiştirdiklerinizin çoğunun etnik kökeni mi aklınıza geliyor?

» Petkim'in satılmasından öte, kime satıldığı mı sizi ilgilendiriyor?

» "Türkiye Türklerindir", "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" gibi sözleri onaylıyor musunuz?

» Heteroseksüelliğin asıl norm olduğuna, geylerin, lezbiyenlerin, travestilerin, transseksüellerin hasta olduğuna mı inanıyorsunuz?

» "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı sizi bir şekilde rahatsız mı ediyor?

Devamı:
http://www.sesonline.net/php/genel_s...p?KartNo=49408
frodo253 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 19:30  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sanırım ben bir faşistim bu konuya göre. Gerçi yaziyaz da artık sağcı da olsa solcu da olsa faşist olmakla suçlanabiliyor.

Faşist sözcüğü artık cezai yaptırım uygulanmayan küfür gibi oldu...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 19:35  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Ayrıca bu yazıyı yazan kişinin bu vatanın evladı olup olmadığından da şüphe ederim.

Alıntı:
» "Ülkenin bütünlüğü", ülkede yaşayan insanların haklarının korunmasından önemli mi?
Bu vatanın bütünlüğünü, insanların hakların kaybedilmemesinden önemlidir. Vatan olmazsa bireysel hak diye bir şey de olmayacaktır. Kalkıp da buna "evet" diyeni faşistlikle yaftalamak ahlaksızlıktır. Hatta yazarın diliyle söylemek gerekirse "vatan ihanettir".

Ayrıca yazar kısmi tepkileri önlememek için bazı kesimlerin yaralarına dokunmuş yazısında. Hiç beğenmedim ve sanırım ben sıradan bir faşistim işte...
Eski09-08-07, 19:44  #4
mr.baykan

mr.baykan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Buse-i Zeyneb

ülkenin adı Türkiye, T.C. vatandaşlarına Türk denir. türkiye türklerindir ne var bunda? ayrıca türkün türkten başka dostu yok sözü, toplumsal bir otorefleksin dile yansımış halidir. siz bu cümlelerde geçen cümleleri söyleyenleri eleştirirken birazda at gözlüğüyle bakmayın derim.
Eski09-08-07, 19:54  #5
Etealp

Giriş Tarihi: May 2007

Hanfendi çok güzel yazmışta birşeyi unutmuş...Pkk terör örgütü diyorsanız...
Eski09-08-07, 20:29  #6
fenerbahçeli

Güzel bir yazı olmuş ancak forum yazarlarının yazının son bölümlerini okumadıklarını düşünüyorum.

Alıntı:
Bu soruların çoğuna cevabınız "Evet" veya
"Sanırım" ise, üzülerek söylemeliyim ki faşizm yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz.
Bu tür bir eğitim sisteminden sonra faşist olmamakta zor aslında..

Yunanlılar düşman, Araplar düşman, Fransızlar düşman, Ermeniler düşman, Kürtler düşman, Ruslar düşman...
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 20:51  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
Güzel bir yazı olmuş ancak forum yazarlarının yazının son bölümlerini okumadıklarını düşünüyorum.

Bu tür bir eğitim sisteminden sonra faşist olmamakta zor aslında..

Yunanlılar düşman, Araplar düşman, Fransızlar düşman, Ermeniler düşman, Kürtler düşman, Ruslar düşman...
Bakınız biz takıldığımız noktaları alenen belirttik. Eğer onlara itirazınız varsa dinleyelim.
Eski09-08-07, 21:34  #8
TamTürk01
Yazar Adayı

TamTürk01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Evet ben faşistim buna göre .
TamTürk01 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 22:06  #9
GASPIRALI
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın frodo253 şöyle demiş:

Mesajı Göster
» Boğaz Köprüsü'nden geçerken gecekondulara, Taksim'e giderken Tarlabaşı'na bakıp "Bunların hepsini buldozerle süpüreceksin" diye iç mi geçiriyorsunuz?

» Ülkenizin gerçek sahipleri olduğunuzu, sizin gibi düşünmeyen ötekilerin ise; burada yaşamayı hak etmediğini mi düşünüyorsunuz?

» Fakirin, hırsızın, sokakta görünce yolunuzu değiştirdiklerinizin çoğunun etnik kökeni mi aklınıza geliyor?

» Petkim'in satılmasından öte, kime satıldığı mı sizi ilgilendiriyor?

» "Türkiye Türklerindir", "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" gibi sözleri onaylıyor musunuz?

» Heteroseksüelliğin asıl norm olduğuna, geylerin, lezbiyenlerin, travestilerin, transseksüellerin hasta olduğuna mı inanıyorsunuz?

» "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı sizi bir şekilde rahatsız mı ediyor?

Devamı:
http://www.sesonline.net/php/genel_s...p?KartNo=49408
Vatanın için şehit düşmeyi yaşamaktan daha önemli olduğunamı inanıyorsun Dikkat et faşist olma yolunda ilerliyorsun demektir
Saygılar
GASPIRALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 23:59  #10
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Reklam formatında olması biraz sempatik gibi duruyorsa da daha çok ironiktir.. Yani hep yazının sonunda şöyle bir şey okuyacağımı sandım:"o zaman x deterjanını kullanın"

-Kredi kartı geçiyor mu?
hebun is online now   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı