"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Evrimciler şimdiye kadar hangi kanıtlara dayanarak insanın gelişim sürecini bize Homo Hibilis - Homo Erectus - Homo Sapiens şeklinde sıralamışlardı acaba? aydın_35 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-07 01:31 . | |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Kaynak olmazsa konunuz silinebilir... Ben şu kaynakta rastladım habere : http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=261348 __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri Dağlı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-07 01:23 . |
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yabancı kaynak var mı? __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #5 | |
| Habere baktım,doyurucu bir kanıt alamadım başlıktaki iddia için.Henüz bir sonuç yok gibi görünüyor,yanılmıyorsam DNA testi de yapılması gerek,ya da o tarz birşeyler. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Son kanıtla anlaşılmış ki Homo Habilis ile Homo Erectur türleri aynı zamanda yaşamışlar. Yani evrimleşme söz konusu değil. Alparslan ve Osman Gazinin aynı devirde yaşadığını öğrenmek kadar sarsıcı bir durum sözkonusu. Uzman paleantologlar da bunu itiraf ediyor zaten. | |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Zaten hiç mantıklı gelmiyordu, şu evrim teorisine hayatımda bir saniye bile inanmadım, insanın atası nasıl maymun olabilir, böyle bir şeyi kim iddia edebilir, bu metaryelistlerin Allah'ı inkar etmek tutundukları bir daldı , fakat herdal gibi bu da koptu. __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... |
| #8 | |
| Söylediğiniz şey,doğruysa bile bu evrimin olmadığını değil,nasıl olmadığını gösterir.Evrim değişim demektir,araştırılan ise bu değişimin "nasıl" olduğudur."Nasıllığı" konusunda bir hata yapılmışsa,bu yine "nasıllığını" etkiler.Değişimin,yani evrimin var olduğunu değiştirmez. Ayrıca insanın atası maymun değildir. Maymun ve insan ortak atadan gelmektedirler sadece ![]() saygılar __________________
| #9 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Bilimsel bir konu bizimkiler sizinkiler anlayışı ile ele alındığında amacın zaten bilim olmadığı ortaya çıkmaktadır. Burada çok rahatlıkla "sizinkiler"in yine bilerek yaptıkları yanlış yorumlarla aldatma yolunu seçtiğini söylemek mümkün. Habilis ile erectus'un 500 milyon yıl yanyana yaşamış olmaları (eğer doğruysa) kuramı yanlışlamaz. Bir türün yokolması, bir başka türe evrilmesi demek, o türün bir anda başka bir türe dönüşmesi anlamı taşımaz. Erectus habilis içinden çıkarken erectus'un varlığı devam eder. Yani bir zaman, bir önceki türle bir sonraki tür yanyana aynı zaman içinde yaşamlarını sürdürebilir. Sonraki tür daha uyum sağlayıcı özelliklere sahip olduğu ve bir öncekinden daha yetkin bir nitelik gösterdiği için evrimsel dallanma onun üzerinden devam eder. Zaman içinde de önceki tür yokolur. Bunu insanımsı Austratpitechus ve insan Homo cinslerinde görmek de mümkündür. Yaklaşık 2 ile 1.5 milyon yıl önce Australpitechus Homo'ya evrilmiştir ama Auatralpitechus hemen ortadan kalkmamıştır. İnsanımsı ile insan'ın Afrikada'ki beraberliği bir zaman daha devam etmiştir. Bu yeni bir bilgi değildir. Sanıyorum burada önemli olan "500 milyon yıl birlikte yaşadıkları" bilgisidir. Birlikte yaşama zaten vardı ama bu bulgu olayı tarihlendirebilmektedir... Ama "sizinkiler" konuyu yine çarpıtmış. ( Bir başka konu daha var: Bütün bunlar burada çok yazıldı ve çizildi. Ama konuya inanç bağlamında baktığınız ve içinizden "ah bir yanlışlansa!" beklentisini geçirdiğiniz için sizin konu ile ilgilenmeniz daha çok "beklentinize uygun bilginin(!) ortaya çıkması isteğidir.. Sürekli böyle bir beklenti içindesiniz ve gerisiyle pek ilgilenmiyorsunuz. Şunu söylemek istiyorum: kuramın her hangi bir özelliğinin yanlışlanması, evrim olgusunun yanlışlandığını göstermez. Sadece evrimin o açıklamasının yanlışlığını gösterebilir. Çünkü evrim olgusal bir nitelik gösterir. Bizim açıklamalarımıza bağlı değildir. Kuram onun mekanizmalarını açıklar. Bir mekanizmanın yanlışlığı bir şu anda anlaşılamayan bir başka mekanizmanın var olduğunu ancak bilinemediğini gösterir. Size bir örnek: Dünya haritasına baktığınız zaman kıtaların konumlarından sanki bu kıtaların bir zamanlar tek bir kıta gibi durduğunu görürüz. Sanki bunlar daha önce birlikte, bir aradaymışlar da sonradan ayrılmışlar gibi... Evet, yapılan araştırmalarda böyle olduğu görülmüş,. Kıyı formasyonları, tabakalanma, fosilleşme ve yaş tayinleri...durumun böyle olduğunu göstermiş. Yani bir zamanlar kıtalar bir aradaydı ve zamanla birbirlerinden ayrıldılar. İşte bu olgusal gerçekliktir. Doğanın bir gerçekliği. Peki ne olmuş da bunlar ayrılmışlar? Hangi mekanizma ve süreçler buna etkimiş? Bu konudaki görüşler de "kuramla"ilgilidir. Olgusal gerçeklikle kuram arasında böyle bir fark vardır. Yanıt çok fazla. Kıtaların üzerine düşen meteordan, karaların okyanuslar üstünde yüzdüğüne kadar bir yığın açıklama. Her açıklama yanlışlanmış ama kıtaların uzaklaştığı gerçeği bu yanlışlanmadan etkilenmemiş. Bilmiyorum anlatabildim mi? Kıtaların birbirinden uzaklaşma nedeni deniz dalgalarının uzun zaman içinde bunları birbirinden ayırması dediğinizde yanlış bir cümle kurmuş olursunuz. Ama bu yanlışlık, kıtaların birbirinden uzaklaştığı konusunda değil, nedeninin dalgalar olması konusundadır. ( Böyle, benzer 500'e yakın açıklamadan sonra kıtaların birbirinden uzaklaşması kıta kalkanlarının mağmatik hareketler sonucu birbirinden uzaklaşması olduğu anlaşılmıştır.) Kısaca olgusal gerçeklik ortada dururken açıklama kısmı (iddia, spekülasyon kuram-teori) sürekli değişmiş. Verilen haberde ilginç olan bir yön yoktur, bu yüzden... Yani biraz da boşuna heyecanlandınız sanki. ![]() melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-07 11:51 . | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Hala evrim teorisinde ,insanların maymundan geldiğini belirten bilgiler varmış gibi düşünenler var.Bu kişiler belli ki teoriyi okumamışlar.Kulaktan dolma yanlış bilgilerle eleştiri yapıyorlar.Bir teori başka bir teori ile eleştiri konusu yapılır.Herhangi bir kişinin çıkıp bilimsel temeli olmayan iddialarla birtakım sözler söylemesi ile teori yıkılmaz. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|