| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Istanbul
| Arkadaşlar hepinizin Miraç Kandilini kalbimle kutluyorum. Ben bu mübarek gün için bir anekdot belirtmek istiyorum. Miraç kandilinin bizim için önemini hepimiz biliriz, Peygamber efendimiz Yüce Allah (c.c) huzuruna çıkmıştır. Peki neler olduğunu biliyor musunuz orda? Ettehiyaat duasını hepimiz biliriz, peki bunun Miraç ile ilgili olduğunu bilir misiniz? Habib-i Zişân, Miraca çıktığı zaman çok korkmuştur. Zamandan ve Mekândan münezzeh farklı bir atmosfere girmiştir. Orda Allah (c.c) O'na, dünyadaki dostunun sesini, Ebubekir Sıddık'ın sesini duyurmuş ve Peygamber efendimiz rahatlamıştır. Allah karşısına çıktığı zaman ise aralarında geçen dialog'u aktarmak isterim naçizane. Peygamber efendimiz: Ettehiyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayyibât (Dil ile beden ile vücut ile yaptığımız tüm ibadetler sanadır Ya Rab) Allah (c.c): Esselâmu aleyke eyyühenebiyyü ve rahmetüllâhi veberakâtüh (Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun Ya Nebi) Peygamber efendimiz: Esselâmü aleynâ ve'ala ibâdillâhissâlihîn (Selam, Allahın tüm salih kullarının üzerine olsun) ve Şehadet... Allah'ın selam ve rahmetinden mahrum kalmamanız dileği ile. Hayırlı Kandiller!... __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Zürih
| Sevgili yusufi kardesim, yanlis anlasilmasini istemem ama Din ulemasi bu gibi kandillerin bir bidat oldugunu yani dine sonradan eklenmis oldugunu belirtmislerdir. Ayrica Dinin ayakta durabilmesi bidatlar ile degil, ancak sahih kaynaklarla olabilecegi konusunda hemfikirler. bildiginiz gibi bidatlar konusunda bir cok hadisde bulunmaktadir. |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Tüm forumdaşlarımın ve müslümanların kandilini tebrik ederim... Hayırlı kandiller... |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Tüm dindaşlarımın kandili mübarek olsun. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #5 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Doğru ancak şöyle bir durum var. Bu tip kandiller, aslında güzel şeylere güzel vesileler olmakta. Evet, daha sonradan gelenekleşmiş günler halini aldı bunlar ancak takdir edersin ki bu kandiller çok özel günlerdir. Kadir gecesi Kuranda, Beraat Kandili ise Hadisler ile geçmekte sanırım. Bunun dışındaki Mevlid ve Miraç kandili geçmemekte. Ama tamamen bir gelenek halini almış durumda. Ayrıca Peygamber efendimizin Miraç'a çıktığı ve orda dahi bizi andığı, bizim için dua ettiği günde biz O'nun için herzamankinden daha çok dua etmeliyiz gibi geliyor bu tür günlerde olduğu gibi. Tabiki haklısın bu tür günler dini ayakta tutmak değildir. Ancak birlik beraberliği arttıran şeylerdir. İslamda da gelenekler vardır. Maksat, bunların vesile olduğu güzelliklerden faydalanabilmektir. Bunlar şahsi düşüncelerim, umarım anlatabilmişimdir. Devrik cümleler kurmuşum bayağ ![]() __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Tüm İnananların Miraç Kandilini kutlar tekrarını nasip etmesini niyaz ederim. Ayrıca yusufi kardeşimin kandil kutlaması için de teşekkür ederim. Sevgi ve dua ile... |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Zürih
| Sevgili yusufi, bu mesaji Allah Resulüne olan sevginize inanarak yaziyorum. Nebi sallallahu aleyhi ue sellem söyle buyurmustur; Her yenilik bir bidat dir ve her bidat sapikliga götürür ve her sapikligin sonu atesdir. (Bidatlar ibadet yönüyle kast edilmistir, yoksa dünyevi manada degil. Elestiri konusu olmamasi icin bunu yazmak istedim) Egerki biz her bidat kötü degil bagzilari iyidir dersek ... anlatabiliyormuyum. Kesinlikle insanlari bu gibi günlerde ibadet etmekten mahrum birakma niyetinde degilim. Fakat söyle bir düsünceninde ortaya cikmasini istemem; egerki ben, senede bir iki günde okadar cok mükafat alacaksam, neden hergün ibadet edeyimki? Ayrica kimsenin inancina dil uzatmak istemem. Sevgiler saygilar Gökhan K. Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-08-07 17:45 . |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Miraç Kandil hayırlara vesile olur inşallah. |
| #9 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
![]() O'nun Allah katına yükseldiği gün. Belki sonradan çıkarılmış bir şey ama işte camiler doluyor dualar çoğalıyor o gün. Haklı olduğunu düşünüyorum yani tamam sonradan eklenmiş ama dini zedelemiyor ki. Eğer ki İslam'a zarar verse veya hiçbir işe yaramasa anlarım ama cemaatler çoğalıyor camilerde. Dualar yükseliyor vs.. Faydasız veya zararlı olduğunu düşünmüyorum ![]() __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
SAYIN YUSUFİ Yazdıklarının hepsine katılıyor, Bende Mİ'RAÇ Kandilinin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ancak günümüz insanı Mİ'RAÇ'ı anlayacak kapasitede değil. O hakikaten başlı başına bir mucize. Mİ'RAÇ çok kısa bir zaman içerisinde veya zamanın durdurulup olayların geliştiği, İnsanın bugün bile hafsalasının tam olarak kavrayamadığı bir mucizeler silsilesi.. Zaman ve mekanın olayların gerisinde kaldığı ve bir sefere mahsus şahit olduğu iman edenlerin , imanın pekiştiği, iman etmeyenlerin nutkunun tutulduğu, bir yükseliş.... RABBİM Mİ'RAÇ KANDİLİNİN SIRRINA ERİP, FEYZ VE BEREKETİNDEN İSTİFADE EDENLERDEN EYLESİN..... SAYGILARIMLA.... | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|