"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Fildişi Kulelerinde Yaşayanlar

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski10-08-07, 15:02  #1
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006
Fildişi Kulelerinde Yaşayanlar

Alıntı:
Türk basını hakkında çok eleştiri yapıldı ama Tages-Anzeiger gazetesinin eleştirisi gibisi görülmedi. İşte gazeteleri, köşe yazarlarını, medya baronlarını topa tutan o yazı.

....

Türkiye’ye seçimleri izlemek için gönderilmiş bir AGİT uzmanı, ülkedeki siyasiler, gazeteciler ve akademisyenlerle yaptığı yüzlerce görüşme sonrasında kendisini en çok şaşırtan unsurun, bunların “kendi ülkeleri hakkında ne kadar az şey bildikleri” olduğunu itiraf etti.

.....

Ancak birçok köşe yazarı masasını, ancak resepsiyon ve kokteyl partileri için terk ediyor. Yazları da Bodrum ya da Kuşadası’ndaki yazlıklara gidiliyor ve aynı insanlar tıpkı Boğaz’daki evlerinde buluşur gibi yine bir araya geliyorlar.

kaynak
Bizde köşe yazarları oturdukları yerden ahkam kesiyorlar maalesef. Bunu biz biliyorduk da elin Alman gazetecisinin de bu durumdan haberdar olması Türk medyasının dünyadaki itibarını gözler önüne seriyor.

Halkından bihaber yaşayanlar sadece medya mensupları, köşe yazarları değil. Ben bu listeye üniversite hocalarını, akademisyenleri de dahil ediyorum.

Geçen yıldı sanıyorum doğuda bir ailenin üç evladı kuş gribinden ölmüştü. Olayı araştırmaya giden bir tek yerli akademisyen yoktu. Avrupadan porfesörler gelmişti kuş gribini araştırmaya.

Elalem kendi uçağını üretiyor, bizimkiler daha kendi ülkelerindeki bir salgını araştırmaktan aciz.
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-08-07, 15:09  #2
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Ne yazık ki durum bu. Gazeteciliğin masabaşından kalkmadan yapıldığı yegane ülkeyiz belki de
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-08-07, 23:30  #3
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

Mesajı Göster

Bizde köşe yazarları oturdukları yerden ahkam kesiyorlar maalesef. Bunu biz biliyorduk da elin Alman gazetecisinin de bu durumdan haberdar olması Türk medyasının dünyadaki itibarını gözler önüne seriyor.

Halkından bihaber yaşayanlar sadece medya mensupları, köşe yazarları değil. Ben bu listeye üniversite hocalarını, akademisyenleri de dahil ediyorum.

Geçen yıldı sanıyorum doğuda bir ailenin üç evladı kuş gribinden ölmüştü. Olayı araştırmaya giden bir tek yerli akademisyen yoktu. Avrupadan porfesörler gelmişti kuş gribini araştırmaya.

Elalem kendi uçağını üretiyor, bizimkiler daha kendi ülkelerindeki bir salgını araştırmaktan aciz.

Bu gidişle İthal başbakanlarda istersiniz.Çünkü bizimkiler pek
iyi yetiştirelemiyor.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-08-07, 23:50  #4
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın MK DEVRİM şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu gidişle İthal başbakanlarda istersiniz.Çünkü bizimkiler pek
iyi yetiştirelemiyor.
İthal etmek pahalı olabilir . O işi yapabilecek yabancı hayranı taşeron olacaklar gönüllüler ordusu hazır bekliyor.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-08-07, 23:55  #5
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın KaanDöndü şöyle demiş:

Mesajı Göster
Fransadan ithal Cumhuriyetimize yakışır.
Arap yarımamadasının ithal gerici düzenine alışmışken , racona ters düşer ... Öyle değilmi.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 06:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)