"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| THY İşçisi "Grev" Dedi! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| THY ve Teknik A.Ş. çalışanları, tüm baskı ve yıldırma girişimlerine rağmen, haklı mücadelelerinde yeni bir aşama kaydettiler. Hükümetin geri adım atmaması durumunda tüm uçuşların yüzde 60'ından fazlasını gerçekleştiren kurumda motorlar susacak. http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=13320 İşçiler sesini yükseltiyor THY çalışanlarının ardından, Tekstil işçileri de "grev" dedi. Hak mücadelesinde kararlı olan Telekom işçileri de grevden çekinmiyor. İşçiler, giderek yoğunlaşan sömürüye karşı sesini yükseltiyor. HABER MERKEZİ Pek çok toplu iş görüşmesinin yapıldığı dönem olan Temmuz-Ağustos dönemi, işçi sınıfının da "yeter" dediği dönem oldu. 2001 krizinden bu yana ağır sömürü koşullarını arttırarak sürdüren patronların taleplerine karşı işçiler, yeniden grev silahına başvuruyor. http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=13322 __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Ne zamandır beklediğim bu haberi duymak beni çok mutlu etti. Tabi grev için bakanlar kurulu kararı falan da etkili olacaktır, muhtemelen de karşılıklı bir mutabakatla grev olmayacaktır ancak burada önemli olan işçilerin üst sınıftan kormadan ve onların vahşi kararlarını ezerek kendi kararlarını tüm onurlarıyla vermeleridir. İşçilerin arkasında daha sağlam duraccak sendikalarla bu tip kararların çoğalacagını umuyorum, kaldı ki hiç bir zaman unutulmaması gereken bir şey vardır. Demokrasi ve haklar üst sınıfın alt sınıflara verdiği ayrıcalıklar değil, alt sınıfın mücadele sonucu elde ettiği kararlardır. O yüzden bu mücadele hiç bitmeden ve çok daha fazla artarak devam etmelidir. Çok sevdiğim bir slogan vardır: "Direne direne kazanacağız." Evet kazanana kadar da durmak yok. THY çalışanlarını bu sağlam duruşları üzünden kutlarım.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Bu herkes için hayırlı olsun ...Keseyi biraz açsınlar biraz az karetsinler. __________________
Hak geldi batıl zail oldu..... |
|
| #4 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sömürü artmasa grev kararları artmazdı. Biz nasıl bu hükümeti tekrar seçebildik? Hem bu gidişatı beğenmiyoruz hem de bitmesi için hiçbir şey yapmıyoruz. işçi kardeşlerimizi sonuna kadar destekliyorum. __________________
DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-07 20:27 .Sebep: tamamı kalın ve renkli harf |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| THY Onurlu işçisi ne yakışır bir grev olacaktır... __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| THY işçileri nasıl grev kararı alır kafam basmıyor. Eğer her yerde okuduklarım doğruysa pilot 12000, hostes 3600, memur 3000 ve işçi 2700 ytl maaş alıyor. Bu rakamları bilerek mi greve destek veriyorsunuz? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #7 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Rakamların doğruluğu tartılışılır sn.Dağlı. Ama illa rakamlarla konuşacaksak bu sefer başka rakamlar devreye girer. Bugün Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 800-900 ytl yoksulluk sınırı ise 2000 ytl'ye kadar dayanıyor. Bu söylediğim rakamlar her geçen gün sürekli artan bir grafik göstermektedirler. Ama sizin dediğinizi dikkate alırsak bu sefer yine sizin mantığınızla işçilerin açgözlülük yaptığı,daha fazla istediği gibi sonuçlara varırız. Belkide Devlete sabotaj yapmak istiyorlardır kim bilir... Her halükar da bunlar hak arama mücadelelerinde söz konusu olmayan abuk zırvalardır. Pilot şu kadar alıyor,hostes bu kadar alıyor memuru şu kadar alıyor..vs..vs Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş sn.Dağlı. ![]() THY işçisi tehdit edilmiş,şantajlara maruz kalmış çoluğu ile çocuğu ile elinde bavulları ile zorla oy kullanmaya getirtilmiştir. THY yönetimi oylama istemiş,ağzının payını almıştır.THY işçisi iradesini ortaya koymuştur. Söz konusu irade "grev yapalım aksiyon olsun" gibi bir keyfilik değil,emeğin haklı mücadelesidir. __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #8 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Emeğin sömürüldüğü her iş kolunda böyle cesur eylemler ve direnişler olsa patronlar bu kadar rahat olmazdı.THY'nın bu direnişini ve kararlı duruşunu selamlıyorum. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İşçilere yönelik baskıcı uygulamaların sona ermesini, taleplerinin yerine getirilmesini diliyorum. Onurlu duruşlarından ötürü tebrik ediyorum. |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Çalışanların onurlu bir duruş sergilediğini düşünmüyorum-tamahkarlık olarak görüyorum olayı- aldıkları ücret ortada daha fazla kazanmak için yapılan eylemler grev değildir... Vakti zamanındaki kömür işçilerini düşününce ne kadar komik olduğu anlaşılır. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|