| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| sevgili arkadaşlar bu foruma katılalı uzun bir zaman olmadı ama dikkatimi çeken bir husus din ile ilgili tartışmalarda konuşanlar sanki bir şeyleri çürütmeye çalışıyor. dini bir hayatı istemediği halde bu zatların böylece kendilerini pek te ilgilendirmeyen konuda ateşli tartışmalının altında art niyet mi var.konu konu dolaşıp akli kıyaslar felanlar filanlar yapılıyor.tarafsızca konuya bakmaya çalışanları bu söylediklerimden müstesna tabiki.ama ben işin içinde bir saldırarak kendini güçlendirme haraketi olduğunu düşünüyorum.açıkça dünya görüşlerinnni söyleselerde biz de bilsek .eleştirirken neyi öneriyorlar yani...bazen bir hahamın islam fıkhı üzerine yorumları kadar anlamsız kaçıyor bu tavırlar.islam düşünce tarihi hakkında tek sözcük söyleyen yok.daha kapsamlı şeyler konuşulsa bzizimde aklımıza başka şeyler gelmez ... __________________
Hak geldi batıl zail oldu..... |
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Sayın Masle, Eski yazılara bakarsanız dini konularda yanlış anlaşılmalar olduğu düşüncesi ile ben bir hayli uğraştım. Dedikleri gibi olmadığını göstermeye çalıştım. Ama baktım ki bir kaç gün sonra başka bir konuda (daha önce tartışıp ne olduğunu anlattığımız şeylerin) tekrar tekrar gündeme gelmesi gösterdi ki arkadaşlar öğrenmek bilgilenmek için değil, karalamak için bunu yapıyorlar!.. Bu sebeple bu arkadaşlarla dini konularda tartışıp ellerine malzeme vermeme kararı aldım ve hala uyguluyorum. Sayın Hancı geldi sonra. O'da aynı şekilde anlatmaya çalıştı. Ama niyetlerin öyle olmadığını görünce yavaş yavaş o tür konulara cevap vermez oldu. Size de tavsiyem dini konularda tartışmayınız. bu sayede onlarda tartışacak kimse bulamazsa yeni konu açmazlar. Saygılar, |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| İyi fikir sayın petriçli.Ben de bundan sonra dini konulara girmeyeyim. Saygılar. |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Değerli Arkadaşlar ! Din sorgulanmasını yadırgayan arkadaşların pek çoğu üzülerek söyleyeyim,bu konuda oldukça yetersiz bilgilere sahip.Kulaktan dolma ve hurafe bilgileri bile ayıramayacak derecedeki arkadaşların dindarlık taslamalarını da oldukça garip karşılıyorum. Din kulaktan dolma bilgilerle değil;okuyarak,anlayarak ve düşünerek öğrenilir.Zannederim Türker'in tanıttığı "Kur'an,İncil ve Tevrat'ın Sümer'deki Kökeni" adlı kitabı aldım ve büyük bir dikkatle okuyor,notlar alıyorum.Dini biliyorum diyenlere özellikle tavsiye ediyorum. "Tanrı Kitap Yardırmaz " konusunu açarken,ilk mesajda bir de uyarı yapmıştım.İnançlarının sarsılacağını ve yoldan çıkacaklarını zannedenlerin konuya girmemesini de tavsiye etmiştim.Kulaktan dolma bilgilerle,kendilerini dindar sanarak,balıklama atlamalarına bende şaşıyorum. :-) Sorgulamadığınız her şey size egemen olur,hem kör hem de köle yapar. Saygılarımla. |
| #5 | |
| Sevgili Arkadaşlar, Din konusunda kimse her şeyi bildiğini iddia edemez. Etsede gerçeği yansıtmaz. Ama bu hiç bir şey bilmemek anlamına gelmez. Öncelikle hiç bir şeye cevap veremediğimiz söyleniyor. Nelermiş bunlar? Kadın konusunda İslam dininin bakış açısı ve kadınla erkeğe verdiği değer. Başka? Başka yok. İslam dini kadına ne değer vermişse kabulümdür ve öyle kalacaktır. Diğer konularda cevaplar verildi. Belki anlamak istenmedi... Anlayanlarında belki işine gelmedi. Sümerler konusuna gelince. Sümerleri iyi bilirim Sayın Türesin. Enuma Eliş destanınıda iyi bilirim. Hatta Gılgamış destanınıda iyi bilirim. Sorunuz varsa alalım Sümerler ne demiş, din kitapları ne demiş... Saygılar, |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Petriçli ! Din konusunda arkadaşların "pek çoğu "..... diye söze başladım."Pek çoğu " ibaresinin anlamını galiba karıştırdınız gibime geliyor.Herkes veya tümü olarak algıladığınızı zannediyorum.Katı ve sert bir inanış,bazen gözleri perdeleyebiliyor.Son cümlem bu tavrınızı çok iyi açıklıyor. Saygılarımla. |
| #7 | |||
| Alıntı:
Bir de ne zaman foruma müslüman bir arkadaş giriş yapsa, hoşgeldin demek yerine ' seni asena gördüm', ' Seni korkak gördüm' , ' iyi kıvırıyorsun', gibi tahrik cümleleriyle karşılıyorlar. En tatminkar ve sarih cevapları verdiğinizde ise, 'tatmin edici değil', 'yetersiz', 'ikna olmadım' tripleri var. Ve bunları diyecek başka şeyleri kalmadığında diyorlar. İslamın altın bir çağının olduğunu bile bile, '1400 yıldır sefalet içindesiniz' demeye ısrarla devam ediyorlar. Bu dönem içindeki pırıltıları söyleyince, onlar geçmişte kaldı diyorlar, sonra yine 1400 yıllık perişanlıktan dem vuruyorlar. Sayın Melnur, İslam ilim Öncüleriyle ilgili hazırlanmış bir irsaleyi okuyunca 1400 yıllık ithamlarını geri çekti ve onurlu bir insanın yapması gerekeni yaparak gerçeğin peşinde olduğunu gösterdi. Alıntı:
Her ne kadar aynı şeyleri aynı kişiye tekrar tekrar enlatmekten bıksam da, her iddianın altına en azında daha önce yazdığımı hatırlatmaya çalışıyorum. Sayın Petriçli, Şu da var ki,siz de müslümansınız ben de müslümanım. Bizim inandığımız ve kutsal kabul ettiğimiz şeyler hakkında pervasızca alay edilmesi, kutsal kabul ettiğimiz şeylerin yanına küçük düşürücü, hiçbiri düşünce ürünü olmayan tanımların konulması son derece rahatsız edici. Bu gibi hafiflikleri okumamak için yazı yazmamak düşüncesine sahip olmanızı anlayışla karşılıyorum. Böylesi durumlarda benim yapmak istediğim direk misillemedir. Ancak bu da hoş değil ve siz de biltiyorsunuz ki kuranda men edilmiştir. Biz, ipini koparmışlar gibi ulu orta keyfimizce hareket etme ve kuralsız yaşamayı tercih etmedik. Bu bizim peşinde olduğumuz bir erdem. Bir takım eleştirileri ise direk T.C. mevzuatı gereği yapamıyorum. Bazı ifadelerimi sürekli otosansüre uğratmaktan ben de bıktım. Dergilerde yazarken de böyleydi. Şimdi de böyle. Yani Nasreddin hgocanın hikayesindeki gib taşlar bağlı. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim. Saytın İlker ve Sayı Türkerin eleştirileri bunların dışındadır. Art niyet olmaksızın direk düşündüklerini yazıyorlar ve gferçekten tartışıyorlar. Propaganda gbi bir amaçları yok. ve samimi bir şekilde yaklaşıyorlar. | ||
| #8 | |
| Sayın Türesin, Dini iki unsura ayırmak lazım. Bildirilen şeylerin araştırılması ve sorgulanması elbette gereklidir. Körü körüne inanmak saçmalıktır ve cahilliktir. Ben aklım erdi ereli bir çok şeyi sorguladım. Ve bulduğum cevaplar beni tatmin etti inandım. İman ettim. İkinci bölüm ise iman ettikten sonra artık geriye dönmemektir. Geriye dönmek demek iman etmemek demektir. İman olmadan din olmaz. Ama dediğim gibi; önce her şeyi sorgulayacaksınız ve ikna oluncaya kadar buna devam edeceksiniz. İkna olduktan sonra ise tekrar tekrar temcit pilavı gibi konuları tekrar tekrar getirmenin bir anlamı yoktur. Siz Sümerlerden bahsediniz. Nedir kafanıza takılanlar!.. Saygılar, |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Sayın Türesin diğer üyeleri bilmem ama benim dini tartışmalara girmekten vazgeçişimin sebebi bu tartışmaların seviyesiz hâle gelmesidir.Bu tip tartışmalar bir süre sonra laf yarışına dönüşüyor.Ben de artık bu yarıştan uzak kalmak istiyorum o kadar.Yoksa öğrenmekten korktuğum falan yok.Yazıları okumaya devam edeceğim zaten. |
| #10 | ||
| Alıntı:
Ancak bu konulara eğiliyorsanız genzayı atlamayın derim. Saygılar; | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|