"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| BENIM YAVRUM FAKULTEYI BITIRMIS ESI DOSTU HEP YANINA GETIRMIS YARALANINCIN TUMENINI YITIRMIS YARALI GOVDENE KURBAN OLURUM BENDE SENIN YOLLARINA OLURUM ORDUNUN ASKERI DE USTUNE VARMIS KAFIRIN BIRIDE YAVRUMA VURMUS BU ACILI HABERIN KOYE DUYULMUS ACILI HABERINI DUYAN AGLASIN YAS CEKESINDE KARELERI BAGLASIN YAVRUM BENIM YAVRUM MURADINI ALMAMIS BAYRAK DIKILIP DE DUGUN OLMAMIS OLMAMIS KUZUM OY OKUMUS DA MURADINI ALMAMIS ALMAMIS YARALI GOVDENE KURBAN OLURUM OLURUM BENDE SENIN YOLLARINA OLURUM BENIM YAVRUM DORT AY HAPISTE YATMIS UYUDUM UYANDIM YUREGIM KOPMUS KOPMUS BU YAVRUM GOREN ONDAN EFKARIM ARTMIS YIGIT BOYLARINA KURBAN OLURUM OY BEN DE SENIN YOLLARINA OLURUM BENIM YAVRUM AKILLARIN KUYUSU VURMAYIN KAFIRLER YIGIT KUZUSU OY USTUNE SALMIS DA KAFIR SURUSU OY CIVAN BOYLARINA KURBAN OLURUM BEN DE SENIN YOLLARINA OLURUM OYY BENIM YAVRUM EZELINDEN GULMEMIS OKUMUS DA MURADINA ERMEMIS ERMEMIS KAFIRIN SURUSU DE AMAN VERMEMIS VERMEMIS OY YARALI GOVDENE KURBAN OLURUM BEN DE SENIN YOLLARINA KURBAN OLURUM SANA NEFERIM YAVRUMUN YARESI DE HANCER YARESI YARESI AGLAYAN AGLAYANA DA ANNESI, ANNESI OY VURMAYIN KAFIRLER DE LISE HOCASI, HOCASI YARALI GOVDENE KURBAN OLURUM BEN DE SENIN YOLLARINA OLURUM, KUZUM TUNCELI DERLER ADINI DUYDUM, ADINI DUYDUM BIR YIGIT VURMUSLAR DA KOMSULAR DUYUN, DUYUN BABASINA ANNESINE TEL VURUK, VURUK YIGIT BOYLARINA DA KURBAN OLURUM BEN DE SENIN YOLLARINA OLURUM KUZUM ARAYI ARAYI DA SENI BULMUSLAR, BULMUSLAR GETIRMISLER DE BIR DERGAHA KOYMUSLAR, KOYMUSLAR KUZUM YAVRUMUDA ISKENCEYE ALMISLAR, ALMISLAR YARALI GOVDENE KURBAN OLURUM, OLURUM BEN DE SENIN YOLLARINA OLURUM NELERIM KUZUM CIVAN BOYLUM KUZUM KURBAN OLDUGUM KUZUM BAHAR GELMISTE HERKES GULUP OYNUYOR, OYNUYOR BENIM YORGUN GOYNUM DE HIC DURMUYOR, DURMUYOR POSTA GOZLUYOM DA MEKTUP CIKMIYOR, CIKMIYOR YARALI GOVDENE KURBAN OLURUM, OLURUM BEN DE SENIN KUZUM YOLLARINA OLURUM KUZUM, KUZUM Arkadaslar bu agit IBRAHIM KAYPAKKAYA'nın iskencede katledildiginin haberini alan annesi tarafindan yakılmıştır.Gerçekten çok acı __________________
YoksuLLuk Kaderin ciLvesi değiL,Sistemin zuLmüdür! |
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sn Partizanca yüreğimide ki acıyı tarif edemem,tüylerim diken diken oldu.Bir ana ancak bu kadar içli ağıt yakar. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
![]() __________________
YoksuLLuk Kaderin ciLvesi değiL,Sistemin zuLmüdür! | |
| #4 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| BEN DE SENIN KUZUM YOLLARINA OLURUM KUZUM, KUZUM Bizde ölürüz anam, ölürüzde yine elpençe divan durmayız namerde. |
| #5 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Okuma yazması olması neyi değiştirir,yüreğindeki acıyımı hafifletir,yüreğinin sesini sustururmu,evlat acısı bir kor gibidir gün geçtikçe acı verir... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Demek ki oğlunun yaptığı ne olursa olsun doğru olacağına inanan bir anneymiş ki bu kadar içten bir ağıt yakabilmiş...Biz de inanıyoruz anacım oğlunun doğruları yaptığına... |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Allah rahmet eylesin.... Sonuçta ana yüreği zor.... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| evlat ne olursa olsun,iyi de olsa kötüde olsa anaların yüreği yanar.bu bir gerçek. fakat ben şu alttaki dizelere takıldım... ORDUNUN ASKERI DE USTUNE VARMIS KAFIRIN BIRIDE YAVRUMA VURMUS ordunun askeri durup dururken mi vurmuş acaba... |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Bir düzeltme yapmak istiyorum. Egemen güçlere karşı direnişim sembollerinden İbrahim Kaypakkaya'ya yakılan bu ağıtın sahibi annesi değil babası bildiğim kadarıyla. Babasının okuma yazması vardı. |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Ağıt yakmak için okuma yazmaya gerek olduğunu kim söyledi?Özellikle Anadolu kadınlarının bu yönü oldukça yaratıcıdır.Türküler ve ağıtlar yazılmaz genelde,yakılır (söylenir,doğaçlama da diyebilirsiniz buna.) __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|