"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski11-08-07, 23:19  #1
Cezmi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Cezmi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Melamiliği Açıklayabilirmisiniz bilhassa SnÖzedönüş

Melamilik çok hoşuma giden bir yaşayış tarzı diyebilirim ama bazı kimselerin olumsuz eleştrileri var bu konuda. Melamilik hakkında bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Benim gibi bu konuda pek bilgisi olmayanlar da aydınlanmış olur hem.

Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-08-07 23:44 .
Cezmi is offline  
Eski12-08-07, 03:18  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sayın cezmi, tek kelimeyle uzak durun derim ben...

Bazı fikirleri imani konuda ciddi anlamda sorunlu...

bu ve buna benzer tüm oluşumların temelinde Batınilik yatar... Ben uzak durmanızı öğütlerim, ayrıca masonların da ciddi bir ilgisi vardır bu gruba...

Saygılarımla
Ulukoca is offline  
Eski13-08-07, 23:38  #3
Cezmi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Cezmi'nın Avatarı

Sn Ulukoca ben Melamiliği Nihat Genç adlı yazarın kitabında okudum ve orada anlatılanlar hoşuma gitti ama başka insanlar bu konuda sizin söylediklerinizi söylediler Nihat Genç'e de konduramıyorum böyle bir şeyi şaşırdım ondan sordum biraz ayrıntılı anlatırmısınız.
Cezmi is offline  
Eski14-08-07, 00:03  #4
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Cezmi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn Ulukoca ben Melamiliği Nihat Genç adlı yazarın kitabında okudum ve orada anlatılanlar hoşuma gitti ama başka insanlar bu konuda sizin söylediklerinizi söylediler Nihat Genç'e de konduramıyorum böyle bir şeyi şaşırdım ondan sordum biraz ayrıntılı anlatırmısınız.
Nihat Genç'i ben de severim de, bazen sapıtıyor biliyorsunuz, göemeyebilir o da bazı şeyleri...

bir de şu var, melamilerin dıştan bakıldığında gerçekten çok insanı cezbeden yönleri var... Ama tabi Kur'an ve İslam konusunda konuşmaya başladığınızda cidden topallamaya başlıyorlar... Ayrıca doğu dinlerine karşı da (budizm, hinduizm vs.) çok ilginç bir ilgileri var.

Haliyle bazı şeyler burada tam olarak anlatılamıyor... Ama gerçekten uzak durun derim ben. bir fıkra ile anlatayım durumlarını...

Adamın biri ölür, sevap günah eşit çıkar. Seç derler cennet mi cehennem mi sana bırakıyoruz bu sefer de... Adam ikisine de bakayım der. Cennete gider işte güzellikler falan, cehenneme de bakayım bir der. Kapıdan içeri girer bir bakar ki, her tarafta şelaleler akıyor, dereler yeşillik vs. ortada ceylanlar falan koşuyor... Çevresinde bir sürü görevli dönüyor hizmet etmeye ... Cehennem daha iyiymiş diyor... orayı seçiyor... Tekrar cehenneme bir giriyor ki, ateşler feryat figan her taraf... ya biraz evvel böyle değildi ama nooldu şimdi de böyle oldunuz diyor? Cevap şu: "O iş görüşmesiydi"
Ulukoca is offline  
Eski14-08-07, 01:14  #5
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Koministin biri ölür ve melekler hemen tanrılarına bildirir derler ki:
Efendimiz dünyadaki azılı belanız sonunda geldi ne yapalım
Tanrı cevap verir:

Cehennemim dibine atın o nemrutu der ve melekler tanrının dediğini yapar.

Kominist alevler içinde yanar falan..Biri gelir yanına hoş geldin beş gittin..Derken laf koministin adama ne zamandır yanıyorsun sorusunun yanıtına gelir:
Adam cevap verir:

Kardeş ben yaklaşık 1000 senedir yanıyorum.
Kominist hemen hesap kitap yapar ve der ki:
-Ohoo kardeş sen 420 yıl babanın hayrına yanıyorsun
Adam:
-Yapma yahu der...
Kominist:
-öyle..der

Diğeri gelir hoşgeldin beş gittin konu döner dolaşır aynı noktaya gelir...ona der sende 700 yıl bşuna yanıyorsun..Diye diye kocaaa bir topluluk sonucu insanlar başlar buna bir çare bulalım arkadaş ne yapacağız derler kominist adama. Oda cevap verir:

-Arkadaşlar gelin birlik olalım Bu ateşi nefesimizle söndürelim...Derken cehennemde isyan çıkar...Melekler rehin alınır ve tanrıyı biri postalanır ki cehennemde isyan çıktı diye bildirsin...Melek gider haber verir..Tanrı getir o kafiri bana der:

Kominist tanrının odasına girer....
1 saat
2 saat
1 gün
1 hafta derken
çıkar....ve tanrı derki bunu alın cennetin en orta yerine koyun...Cennete gider bakar ki oooo tomurcuk memeli huriler şarplar türlü türlü meyveler...

Birde ne görsün...Kuyruk olmuş her bir huriyle fink atanın arkası merak eder bakar....Kardeş na yapıyorsun diye sorr....Gözcüyüm der her kime sorsa...Sıramı bekliyorum bana gelince ben oynaşıcam hurilerle der her biri...Koministte sorar:
-Kaç senedir kuyruktasın???
o der 1000 biri der 200 biri der 2500...dayanamaz ve patlar:

-Kardeşim siz dünyada cefa çektiniz ki cennette sefa süresiniz diye...Hurilerle fink atan adamları biliyorum nerede yolsuzluk üçkağıt dolap tombala bu ne iş anlamadım der....Herkes başlar hayıflanmaya ne yapacağız diye...Kominist tekrar gelin arkadaşlar birlik olalım....Bu düzene son verelim...Cehennemdeki durum olur melekler rehin alınır...Biri tanrının odasına yollarnır ki tanrıya haber versin diye...

Kominist içeri girer anlaşma yapılacak yine!!!
1 gün olur...
1ay olur...
4.5 ay olur
1sene olur
derken allahın saç sakal karışmış bir şekilde odadan çıktığını gören melekler üşüşür tanrının başına...

-Tanrım ne oldu!!!!!

Hayır!!!!!Ben senin tanrın değilim bana değil ona secde edeceksiniz...

Sn ulukocanın fıkrası hoşuma gitti ve birden bu aklıma geldi paylaşmak istedim...

İyi geceler...
Yezit Kızı is offline  
Eski14-08-07, 15:01  #6
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

http://www.melami.com/

Eğer öğrenme amaçlı sorduysanız buyrun link burada.
Kişisel görüşüme göre günümüz tasavvufunun bir çok kolu gibi sosyal hayat gerçeklerinden kopuk bir akımdır.
özedönüş is offline  
Eski14-08-07, 21:38  #7
Cezmi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Cezmi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Yezit Kızı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Koministin biri ölür ve melekler hemen tanrılarına bildirir derler ki:
Efendimiz dünyadaki azılı belanız sonunda geldi ne yapalım
Tanrı cevap verir:

Cehennemim dibine atın o nemrutu der ve melekler tanrının dediğini yapar.

Kominist alevler içinde yanar falan..Biri gelir yanına hoş geldin beş gittin..Derken laf koministin adama ne zamandır yanıyorsun sorusunun yanıtına gelir:
Adam cevap verir:

Kardeş ben yaklaşık 1000 senedir yanıyorum.
Kominist hemen hesap kitap yapar ve der ki:
-Ohoo kardeş sen 420 yıl babanın hayrına yanıyorsun
Adam:
-Yapma yahu der...
Kominist:
-öyle..der

Diğeri gelir hoşgeldin beş gittin konu döner dolaşır aynı noktaya gelir...ona der sende 700 yıl bşuna yanıyorsun..Diye diye kocaaa bir topluluk sonucu insanlar başlar buna bir çare bulalım arkadaş ne yapacağız derler kominist adama. Oda cevap verir:

-Arkadaşlar gelin birlik olalım Bu ateşi nefesimizle söndürelim...Derken cehennemde isyan çıkar...Melekler rehin alınır ve tanrıyı biri postalanır ki cehennemde isyan çıktı diye bildirsin...Melek gider haber verir..Tanrı getir o kafiri bana der:

Kominist tanrının odasına girer....
1 saat
2 saat
1 gün
1 hafta derken
çıkar....ve tanrı derki bunu alın cennetin en orta yerine koyun...Cennete gider bakar ki oooo tomurcuk memeli huriler şarplar türlü türlü meyveler...

Birde ne görsün...Kuyruk olmuş her bir huriyle fink atanın arkası merak eder bakar....Kardeş na yapıyorsun diye sorr....Gözcüyüm der her kime sorsa...Sıramı bekliyorum bana gelince ben oynaşıcam hurilerle der her biri...Koministte sorar:
-Kaç senedir kuyruktasın???
o der 1000 biri der 200 biri der 2500...dayanamaz ve patlar:

-Kardeşim siz dünyada cefa çektiniz ki cennette sefa süresiniz diye...Hurilerle fink atan adamları biliyorum nerede yolsuzluk üçkağıt dolap tombala bu ne iş anlamadım der....Herkes başlar hayıflanmaya ne yapacağız diye...Kominist tekrar gelin arkadaşlar birlik olalım....Bu düzene son verelim...Cehennemdeki durum olur melekler rehin alınır...Biri tanrının odasına yollarnır ki tanrıya haber versin diye...

Kominist içeri girer anlaşma yapılacak yine!!!
1 gün olur...
1ay olur...
4.5 ay olur
1sene olur
derken allahın saç sakal karışmış bir şekilde odadan çıktığını gören melekler üşüşür tanrının başına...

-Tanrım ne oldu!!!!!

Hayır!!!!!Ben senin tanrın değilim bana değil ona secde edeceksiniz...

Sn ulukocanın fıkrası hoşuma gitti ve birden bu aklıma geldi paylaşmak istedim...

İyi geceler...
keşke konuyla alakası olsaydı
Cezmi is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)