"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Aug 2007
| Allah a inancım kuvvetli olduğu zaman Cin kelimesini bile ağzıma almazdım , geceleri aklıma gelirse yanıma gelirler diye düşünürdüm hep ve de geceleri pencereden dışarı bakmaya korkardım cin görürüm diye... ama şimdi Allaha inancım zayıfladığından mı tam bilemiyorum ama cinlerdende korkmuyorum ,gece dışarı gece 4 te de bakabiliyorum... bunun nedeni ne olabilir.. ya da bilinçaltına mı atıyorum cinleri .. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Bana göre en çok korkulacak şey insandır hayatta. Tanrıya inanmadığımdan bana oldukça komik geliyor cin peri gibi imgeler. Bilinçaltında olsaydı yine de etkilerdi seni bence. Tanrıya inancın zayıfladıysa cin peri melek gibilere olan inancının çok daha fazla zayıflaması normal. Konuyla alakası yok ama, cinden korkanlar cin sözcüğünün telafuz edilmesinden hiç hoşlanmayıp, "üç harfli" demeyi yeğlerler. Demek ki cinler "üç harfli" denildiğinde kendisinden bahsedildiğini anlamayacak kadar aptal "varlık!" larmış. İnanana da inanmayana da saygım var, seçim tabiki senin ama şunu söyleyebilirim ki sorgulayıp akılcı yaklaşıma yönelirsen içindeki "tanrı korkusu" daha da zayıflayacak ve tüm bu fantastik imgeler sana daha farklı gelecek arkadaşım. Saygılar.. __________________
Hoca camiide vaaz veriyormuş: -Allah ne yukarıdadır, ne aşağıdadır, ne sağdadır, ne soldadır... Bektaşi atılmış: -Şuna yok diyeceksin de dilin varmıyor. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
bende bunları cok yasadım. evde yalnız kaldıgım zaman, arkamdan bir cin gelip beni bogacak diye düsünürdüm. ne zamanki inancımı yitirdim artık o korkulardanda kurtuldum. aslında daha baska korkularımda vardı, inancla ilgili ama artık hic biri yok. bu aralar allaha söyle sesleniyorum. eger var isen bana bir isaret ver. ![]() eskiden ne haddime. namaz kılarken bile icimi ürpertici bir korku sarardı. hersey beyinde gerceklesiyor megersem. | |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
| #5 | ||
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Istanbul
| Alıntı:
Benim tam tersi oldu. İnancımın zayıf olduğu dönem korkardım, şimdi ise hiç. Umarım inancınız kuvvetlenir tekrar. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| bende inançlı biriyim ama hiç cinmiş periymiş bu gibi şeylerden korkmuyorum. gece evde tekte kalsamda, korkunç flim izlesemde korkmuyorum. yanlızca Allah(c.c)ye sığınıyorum. diyorum ki "Allahım sen hiç şüphesiz ki bütün kainatin, bütün varlığın sahibisin. herşey senin emrinle hareket eder, bir kuru yaprak dahi senden izinsiz dalından düşmez. sen bütün kötülüklerden koru". ondan sonrada zaten içim rahatlıyor. bu konunun bence kişinin inancıyla alakası yok. maksat islamı karalamak olsunda nasıl olursa olsun(!) __________________
Zayıf ve köksüz inançlar ,şişesi olmayan gaz lambasına benzer.Ufacık bir şüphe esintisinde ışığı hemen sallanmaya ,titremeye başlar.Şiddetli bir esinti karşısında sönebilirler. |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Alıntı:
Böyle bir yaklaşım olamaz ya, hem sizdende ancak bu beklenirdi. Avatarınıza bakılırsa, savaş tellalı olduğunuz her halinizden belli. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! | |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Küçükken babannem hikayeler anlatırdı cinlerle ilgili..İnanılmaz korkardım,gece kafamı battaniyeden dışarı çıkarmazdım ![]() Demek ki korku "cin" i doğuruyormuş ben de ![]() Şimdi ise battaniyesiz yatıyorum ![]() |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Cinler olmasa dahi cin muhabbetleri oldukça eğlendirici olur, cinlerle ilgili özellikleri insanlardan duydukça şaşırarak gülüyorum. Kemik iliği ile beslenmeler, ağaç diplerinde yatmalar, çok gülünce gelmeler, kibrite gelmeler, şekil değiştirmeler, çok süratli olmaları vs vs.. Korkmayın cinler olsaydı önce beni çarparlardı, bir kere muhabbetimize gelmediler malesef. Cin olsam uberbax'ı 8343 kere çarpardım herhalde. =) __________________
Hoca camiide vaaz veriyormuş: -Allah ne yukarıdadır, ne aşağıdadır, ne sağdadır, ne soldadır... Bektaşi atılmış: -Şuna yok diyeceksin de dilin varmıyor. |
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007
| cin'in olup olmadığını bilemeyiz aslında oda bizim gibi varlık olabilir, olmayada bilir.. Yaratıcı (Allah) şüphesiz var oda akıl ile bilinir.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|