Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Pamuk davası düştü

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-01-06, 11:14  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Pamuk davası düştü

Televizyondan dinliyorum şu anda...

Mahkeme davayı düşürdüğünü açıklamış, hayırlı uğurlu olsun.
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-01-06, 11:18  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında ciddi gerilime neden olan Orhan Pamuk’un Türklüğe hakaret davası düştü.

Adalet Bakanlığı, Şişli İkinci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, Yeni Ceza Yasası gereği izin yetkisi olmadığını hatırlattı.

Mahkeme dosyada, Pamuk'un yargılanması için Adalet Bakanlığı’nın izin verdiğine ilişkin belge bulunmadığı gerekçesiyle davanın düşmesine karar verdi. Böylece Orhan Pamuk dosyası tamamen kapandı.

Şişli Asliye Ceza Mahkemesi 16 aralıkta verdiği kararla, bu tür davalar için Adalet Bakanlığı'nın yazılı izninin gerektiğini belirtip, izin verilip verilmediğinin sorulması için bakanlığa yazı yazılmasına karar vermiş, duruşmayı da 7 şubata ertelemişti.

Adalet Bakanlığı yazısında Yeni Türk Ceza Yasası’na göre bu tür davalarda artık Adalet Bakanlığı’nın izin yetkisinin bulunmadığı, daha önce de Adalet Bakanlığı’nın aynı yönde görüş bildirdiği belirtildi.

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber...haberID=153224
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-01-06, 13:44  #3
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Gerçekten ayıp.Eğer suçsuzsa mahkemede bu ortaya çıkardı.Birilerinin lafıyla dava düşürülüyorsa ben bu yargıya nasıl güveneceğim?
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-03-06, 05:16  #4
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Eger O.Pamuk bu davadan yargilansaydi, bir kara leke daha haneye islenecekti?

Almanya´nin yasayan son filozofu Gunther Grass´in kitaplarini biraz kurcalarsaniz bu adam yazdiklari ve tv lerde söyledikleri icin birkac yüz yil hapis yemesi gerekirdi:-)

Elestiri mekanizmasini mahkeme kapilarinda calistiranlar, tarih boyu maskara olmuslardir.

Aziz Nesin´de Türk toplumunaaptal demekten mahkemeye verildiginde uyarmisti:

"Bakin, beni bu yüzden mahkemeye veriyorsunuz, eger beraat edersem, aptalliginiz mahkeme karariyla cümle alem huzurunda tescil olcak, gelin yapmayin.."

Ve Aziz Nesin beraat ederken bir karar da böylece tescil olmus oldu:-)

Hala ayni kafada israr edenlerin, ilk firsatta en yakin pskiyatra görünmesi gerekmiyor mu?
"Doktor bey, acaba ben normal miyim, söylesenize gercekten aptal miyim, tasidigim bu kafayla daha ne kadar yasarim ?""":-)

saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-03-06 05:19 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-03-06, 02:30  #5
Stress

Stress'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Yaw ben dururum dururum, bu kadar hırsızlığı ayyuka çıkmış adamları varken ve başkanı bu hırsızları savunurken AKP ye oy verenlere. Başkanı katil olan DYP ye oy verenlere kızarım. Zamanında Tansu Çillerin hırsızlıkları kanıtlandığı zaman yine %12 oy almıştı inanamamıştım. Sanırsam millet hala onların zayıf noktalarını kullanıp başa geldikten sonra hırsızlığa soyunduklarını anlamadı. Bide TKP var.
Bir gün flah TV yi açtım (bu geçtiğimiz seçim zamanı) TKP başkanını çıkartmışlar. Tabi herkese soruyolar ya seçilirseniz icraatlarınız ne olacak diye. Adam bir başladı yarım saat aynen şöyleydi "zenginlerin mallarına el koyacağız, her türlü fabrika, okul ve hastane halkın ve devletin olacak. Maaşları eşitleyeceğiz. İşçi ye ve memura zam yapacağız. Amerikan emperyalizminden kurtaracağız vatanı bla bla bla.... .
Ciddi söylüyorum adam aynen böyle konuştu inanabiliyormusunuz. Adamı düşüncelerini özgürce ifade ettiği ve dürüst olduğu için kutlasammı; yoksa Refah, Fazilet ve AKP gibi saman altından su yürütemediği için acısammı bilemedim.. :D
Dave Mustaine - Megadeth[/B]
Stress is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı