Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Mesajlar Konusunda Eleştiri

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski13-08-07, 20:40  #1
Marksist
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Mesajlar Konusunda Eleştiri

Merhaba

Öncelikle şunu belirtmekte önemle fayda görüyorum,forumdaki farklı fikriyatları olan ancak seviyeli bir şekilde tartışan tüm üyelere ve bu platformun kalitesi için mücadele veren tüm forum emekçilerine bu güzel gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Ancak bazı konularda üyeliğimle birlikte sıkıntılar yaşamış bulunuyorum.Bunlardan başlıcaları sakıncalı adammışız gibi her mesajımızın kontrole tabi tutulmasıdır.Bununla birlikte bu kontrol mekanizmasının oldukça ağır işlemesi ve mesajlarımızın geç onaylanması yahut hiç onaylanmaması ciddi bir sorundur.Bu hususta farklı bir konuda yazdığım mesajımda forumun seviyesinin korunmasının önemli olduğunu ve bunu önemsedikleri için yönetici arkadaşlarımı kutlamıştım.Ancak biraz daha tecrübe sahibi olunca gördüm ki siteye kontrole tabi olmadan sakıncalı adam hüvviyetinden kurtulmadan yazmak oldukça zor.Birincisi mesajınız onaylandı yada onaylanmadı bunu bilmiyorsunuz,onaylansa dahi uzunca bir süre geçiyor ve tartışma halinde olduğunuz konu bu sebeple değerini yitiriyor.Zannediyorum bu sorunları da benimle aynı durumda bulunan yahut bulunmuş tüm üye dostlar da yaşamışlardır.Bu sorunun uygun şekilde çözümlenmesi adına ben mesaj sayısı kotasının düşürülmesini ancak mevcut uygulamanın da eskisinden daha titizlikle sürdürülerek forumdaki tartışmaların daha aktif ve etkin bir yapıya kavuşturulmasını öneriyorum.Ayrıca bunlara ek olarak özel mesaj yollama butonuna rastlayamadım ben mi göremedim yoksa sitede böyle bir uygulma geçerli değil mi bu konuda da Sevgili Yönetici dostlardan bilgi rica ediyorum.

Başarılarınızın, başarılarımızın devamı dileğiyle
Marksist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-08-07, 01:28  #2
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Forumun kalitesi için yerinde bir uygulama olarak görüyorum.
Bazıları birkaç yorum yazıp-sataşıp forumdan ayrılıyor bu da forumun kalitesine zarar veriyor.

Bence fazla acele etmeyin hepimiz bu yollardan geçtik; kaliteli yorumlar yazarsanız bir an önce yazar olacağınızdan eminim.
Eski14-08-07, 03:10  #3
Marksist
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın barış akar şöyle demiş:

Mesajı Göster
Forumun kalitesi için yerinde bir uygulama olarak görüyorum.
Bazıları birkaç yorum yazıp-sataşıp forumdan ayrılıyor bu da forumun kalitesine zarar veriyor.

Bence fazla acele etmeyin hepimiz bu yollardan geçtik; kaliteli yorumlar yazarsanız bir an önce yazar olacağınızdan eminim.
Merhaba

Söylediklerinizde hem fikiriz zaten bunu yazıda da belirttim.Ancak benim bahsettiğim ve önerdiğim şey daha az mesaj sınırının düşürülmesi ancak buradaki düşüşün mesajların incelenmesi noktasında gösterilen titizliğin arttırılarak tesis edilmesi yolunda bir öneridir.Elbette hepimiz seviyeyi,kaliteli tartışmayı önemseyen bunun olması için gerekli uygulamaları hoşgörüyle karşılayan insanlarız ancak dediğim gibi şu mesaj sayısı sınırı biraz düşürülerek moderasyon hususunda esneklik yapılmalı yahut moderasyona tabi mesajların onay süresi mümkün olduğunda en aza indirilmelidir.Düşüncelerinizi açıkladığınız için teşekkür ederim.

Selamlar
Marksist
Eski14-08-07, 13:26  #4
likarba

likarba'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

merhaba
ben de henüz çok yeniyim forumda ama arkadaşın topiğini okuyunca aynı dertten muzdarip olduğumuzu gördüm.kontrol mekanizmasının olması doğru tabi ama keşke biraz daha hızlanabilse ve artık belli bir yerden sonra mesajlar kontrol edilmeden yayınlansa.bu tartışmanın tadının kaçmasınıda önler.
naçizane fikrim tabi
herkese iyi tartışmalar
likarba is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-08-07, 15:06  #5
barış

Alıntı:
Sayın Marksist şöyle demiş:

Mesajı Göster
Merhaba

Söylediklerinizde hem fikiriz zaten bunu yazıda da belirttim.Ancak benim bahsettiğim ve önerdiğim şey daha az mesaj sınırının düşürülmesi ancak buradaki düşüşün mesajların incelenmesi noktasında gösterilen titizliğin arttırılarak tesis edilmesi yolunda bir öneridir.Elbette hepimiz seviyeyi,kaliteli tartışmayı önemseyen bunun olması için gerekli uygulamaları hoşgörüyle karşılayan insanlarız ancak dediğim gibi şu mesaj sayısı sınırı biraz düşürülerek moderasyon hususunda esneklik yapılmalı yahut moderasyona tabi mesajların onay süresi mümkün olduğunda en aza indirilmelidir.Düşüncelerinizi açıkladığınız için teşekkür ederim.

Selamlar
Marksist
Bir mesaj sınırı olduğunu bilmiyordum.
Mesaj sınırımız kaç ?
Eski14-08-07, 15:07  #6
barış

Alıntı:
Sayın likarba şöyle demiş:

Mesajı Göster
merhaba
ben de henüz çok yeniyim forumda ama arkadaşın topiğini okuyunca aynı dertten muzdarip olduğumuzu gördüm.kontrol mekanizmasının olması doğru tabi ama keşke biraz daha hızlanabilse ve artık belli bir yerden sonra mesajlar kontrol edilmeden yayınlansa.bu tartışmanın tadının kaçmasınıda önler.
naçizane fikrim tabi
herkese iyi tartışmalar
Yaz ayındayız Sayın likarba bırakında modlar da tatillerini yapsınlar değil mi ?
Eski14-08-07, 18:00  #7
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Değerli üyeler, maalesef son zamanlarda yazar adayı mesajlarının onaylanmalarında gecikmeler yaşanabiliyor. Bunun nedeni biraz kendi işlerimiz, biraz yaz olması nedeniyle yöneticilerin tatillere gidiyor olması, biraz da forumda yeni düzenlemelere ayırdığımız zamanın fazlalığı. Bu gecikmeler için özür diliyor, elimizden geldiği kadarıyla hızla ve itina ile bu mesajların inceleneceğini bilgilerinize sunuyorum.
Eski14-08-07, 23:26  #8
Marksist
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın tuqu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Değerli üyeler, maalesef son zamanlarda yazar adayı mesajlarının onaylanmalarında gecikmeler yaşanabiliyor. Bunun nedeni biraz kendi işlerimiz, biraz yaz olması nedeniyle yöneticilerin tatillere gidiyor olması, biraz da forumda yeni düzenlemelere ayırdığımız zamanın fazlalığı. Bu gecikmeler için özür diliyor, elimizden geldiği kadarıyla hızla ve itina ile bu mesajların inceleneceğini bilgilerinize sunuyorum.

Merhaba

Yanıtınız için teşekkür ederim bu sorunun sona erdirileceğine inanıyorum bununla birlikte özel mesaj yollama uygulamasını da buna dahil ediyorum.Ayrıca yazdığım ancak henüz yayınlamamış 20'ye yakın da mesajım var zannediyorum bu konudaki sıkıntı genel sanırım.
Eski17-08-07, 16:20  #9
Marksist
Uzaklaştırıldı

Merhaba

Arkadaşlar 3 günden beri onaylanmamış 20'ye yakın mesajım var.Bu konu hakkında şahsıma herhangi bir açıklama yapılmışta değildir.Bu sözkonusu olan moderasyon sistemi üyeler ve site açısından oldukça zararlıdır.İnsanların sakıncalı-sakıncasız olduklarını anlamak için 5000 bin mesaj mı yazması yada 1 senelik üye mi olması gerekiyor bilemiyorum.Ancak bu kadar sıkıntılı bir yöntemi bu kadar katı şekilde sürdüren ve bu duruma karşı tepkileri geçiştirmeye çalışan yöneticileri kınıyorum.Sözkonusu sorunların aşılmaması halinde kendi adıma bir protesto olarak üyeliğimi sonlandıracağım.Bilmiyorum bu ne kadar caydırıcı olur...
Eski17-08-07, 17:56  #10
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın Marksist şöyle demiş:

Mesajı Göster
Merhaba

Arkadaşlar 3 günden beri onaylanmamış 20'ye yakın mesajım var.Bu konu hakkında şahsıma herhangi bir açıklama yapılmışta değildir.Bu sözkonusu olan moderasyon sistemi üyeler ve site açısından oldukça zararlıdır.İnsanların sakıncalı-sakıncasız olduklarını anlamak için 5000 bin mesaj mı yazması yada 1 senelik üye mi olması gerekiyor bilemiyorum.Ancak bu kadar sıkıntılı bir yöntemi bu kadar katı şekilde sürdüren ve bu duruma karşı tepkileri geçiştirmeye çalışan yöneticileri kınıyorum.Sözkonusu sorunların aşılmaması halinde kendi adıma bir protesto olarak üyeliğimi sonlandıracağım.Bilmiyorum bu ne kadar caydırıcı olur...
Sn.marksist; hep 20 tane onaylanmamış mesajdan sözediyorsunuz, ama ne zaman onay bölümüne girsem hiç okunmamış ( yönetici olmadığından) yazıların içinde bir tane yazınızı göremiyorum. Farkındaysanız forum alanında her görüşten kişiler var. Hiç kimseye ve hiç bir görüşe önyargılı değiliz. Eğer gerçekten yazdıklarınız forum alanına geçmemişse, forum kurallarına aykırı bir durum var demektir.

Size önerim yazmaya devam etmeniz ve biraz sabırlı olmanız.
Bu arada forum kurallarını ve yazar adaylarının dikkatine bölümlerini okumanız da yararlı olacaktır.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı