| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dostlar, Aşağıdaki elektronik postayı sizlerle paylaşmak ve sizlerin yorumuna sunmak geldi içimden. __________________________________________________ _ İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin yattığı şehir bombalanıyor. Kimsenin sesi çıkmadı... Hz. Ali'nin türbesi bombalanırken de kimsenin sesi çıkmadı Eğitimci - Yazar Bombalanan şehir Bağdat'tı... </p> Nükleer fabrikaları bombalamıyordu ABD. Bağdat'ın merkezine yağıyordu bombalar. Bağdat deyip geçmeyin... İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin yattığı şehir bombalanıyor. Kimsenin sesi çıkmadı... Hz. Ali'nin türbesi bombalanırken de kimsenin sesi çıkmadı. Arkadaşıma döndüm ve dedim ki; "Acaba Mescid-i Nebevi'ye bomba yağıyor olsaydı İslam dünyasından tepki gelir miydi? Yada Mekke semalarından, Kabe'nin üzerine bombalar yağsa nasıl bir tepki gelirdi İslam coğrafyasından?" Merak ettiğim şey tepkinin gelip gelmeyeceği değildi. Tepki gelmeyeceğini düşündüğüm için sorguluyordum suskunluğumuzu... İslam şehirleri denilince akla gelecek üç-beş isimden bir tanesi değil miydi "Bağdat"? Bağdat'a bomba düşerken seslerini bile çıkartmayanlar, Mekke'ye bomba yağmaya başlayınca nasıl bir tepki verirler çok merak ediyorum? Şimdi nerden çıktı bunlar diyorsanız, hemen söyleyeyim. Aşağıdaki haberi okuyunca aklıma "Bağdat" düştü. Bağdat'a düşen bombalar gibi... * * * * * Amerikalı Cumhuriyetçi başkan adayı Tom Tancredo, başkanlığı kazanması halinde terörist saldırıları engellemenin en iyi yolu olarak başta Mekke ve Medine olmak üzere Müslümanların kutsal mekanlarını tehdit etme politikası izleyeceğini açıkladı. Amerika'nın Iowa eyaletinde belediye binasında taraftarlarına seslenen Tancredo, ABD'ye nükleer terörist saldırı ihtimalinin yakın bir ihtimal olduğunu ve Washington'ın bunu önlemek için derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Tancredo daha sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yönetim benim elimde olsaydı, ülkemize yönelik böyle bir saldırı olması durumunda Mekke ve Medine'ye saldıracağımızı açıkça ilan ederdim". Cumhuriyetçi başkan adayı, ancak böyle bir tehdidin Amerika'ya karşı terörist saldırı düzenleme niyetindeki kişi veya kişileri durdurabileceğini öne sürdü. * * * * * "Bağdat bize ne kadar IRAK?" başlığı ile afişler asıldı o günlerde İstanbul sokaklarına. Ne kadar anlamlı, ne kadar güzel cümle... Bu cümleyi okur okumaz hem ajandama hem zihnime kazıdım. Bağdat size ne kadar IRAK?... İmam-ı Azam'ın üstüne bomba yağarken, Hz. Ali'nin türbesi yerle bir edilirken bir buçuk milyarlık İslam aleminden ses çıkmadı. Bu suskunluk niye? Nasıl bu kadar tepkisiz hale getirdiler İslam ümmetini? Tepkisizlik, kölelik değil midir? Kölelik başka nasıl tarif edilir ki? Her şeye susan, hiçbir şeye tepki vermeyen, her şeye razı olan... Çökertilen, köleleştirilen sadece bir toplum değil. Bir Medeniyeti yok etmeye çalışıyorlar. Bağdat bombalanırken dünya haritasına baktım. ABD dünyanın bir ucunda, Irak diğer ucunda... ABD'nin bahanelerinden birisi de Irak'ı kendisine tehdit olarak görmesiydi. Küre şeklinde ki Dünya haritasına baktığınız zaman daha net fark ediyorsunuz bu gerçek yalanı! Daha acı olan ise Bağdat'ın dört bir yanını çevirmiş olan İslam ülkelerinin hiçbirinden ses çıkmamış olmasıydı. Hani birkaçı tepki verse, birkaçı sussa yine bir şey demeyeceğim. Ama hepsi sustu. Kimsenin sesi çıkmadı. "Kınama mesajları" dışında ciddi hiçbir tepki gelmedi. * * * * * * * * Özgürlükte, kölelikte sokakta değil evinizde başlar. Kimseye sokağa dökülün, ABD elçiliğine yumurta atın (!) diyecek değilim. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar üzerine bomba yağdıranların elçiliklerine yumurta atmak ne anlama geliyorsa... ABD, Mekke yada Medine'yi bombalar mı bilmiyorum? Bildiğim ve gördüğüm en korkunç gerçek suskunluğumuz. Bombalar evlerimize atılmış. Sokaklarımız yağmalanmış. Değerlerimiz parçalanmış. Bir toplumun değerleri çökertildikten sonra, tepkisizleştirip uyuşturduktan sonra şehirleri çökertmek, yerle bir etmek çok zor olmasa gerek. "Bir toplum nasıl çökertilir?" sorusunun cevabını CIA raporlarında dört maddeyle özetleniyor. 1) Şayet bir toplumu çökertmek istiyorsanız, önce onların "kendi paralarına olan güvenlerini" sarsacaksınız. 2) O toplumun "kendi değerlerini" yıkacaksınız. Tarihinden, medeniyetinden ve kültüründen beslenmesine engel olacaksınız. 3) Toplumu "tüketim toplumu" haline getireceksiniz. 4) Toplumu bilgisizleştireceksiniz. Bilgi toplumu olmaktan uzaklaştıracaksınız. Bu dört maddeden hangisini gerçekleştiremediler ki? Onlar bizleri bilgisizleştirmek istiyorsa biz daha çok bilgilenmek için çalışmak zorundayız. Daha çok okumalıyız. Daha çok düşünmeliyiz. Medya, insanlığı köleleştirmek, bilgisizleştirmek, kendi değerlerinden uzaklaştırmak ve bizleri tüketim toplumu haline getirmek için çabalıyor. Asıl bombalar evlerimize atılmış anlayacağınız... Evlerimiz kan revan içinde... Dizi, maç ve magazinden başka hiçbir gerçeği olmayan ailelerin evleri çoktan yerle bir edilmiş.... * * * * * Biliyorum bazılarınızın aklına hemen "Ebabil kuşları" geliyor. "Allah yine ebabil kuşlarını gönderir, Mekke'yi korur" diyorsunuz içinizden. Allah elbette Ebabil kuşlarını göndermeye de, Mekke'yi korumaya da kadirdir. Ama beni düşündüren mesele bu değil. Benim derdim tepkisizliğimiz. "Ebabil kuşları Kabe'yi yıkmaya gelenler üzerine siccim taşlarını atmadan önce, Kabe'nin bombalanışını seyreden bizlerin üzerine o taşları yağdırır mı acaba?" diye bir soru takılıyor aklıma. İki sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum: BİR: Mekke yada Medine bombalansa biz nasıl bir tepki veririz? İKİ: Ebabil kuşları önce nereye yağdırmalı siccim taşlarını? Evinizi medeniyetin bombalarından kurtarın! Biz hata yaparız. Ebabil kuşları asla hata yapmaz. * * * * * * * CIA raporlarına bakacak olursak, şehirler bombalanmadan çok önce, evlerimiz bombalanmış zaten. Evlerimize düşen bombalardan kendimizi korumaya başlayarak ilk adımı atmalıyız diye düşünüyorum. ------------------------------------------------- |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| * Amerikalı Cumhuriyetçi başkan adayı Tom Tancredo, başkanlığı kazanması halinde terörist saldırıları engellemenin en iyi yolu olarak başta Mekke ve Medine olmak üzere Müslümanların kutsal mekanlarını tehdit etme politikası izleyeceğini açıkladı. Amerika'nın Iowa eyaletinde belediye binasında taraftarlarına seslenen Tancredo, ABD'ye nükleer terörist saldırı ihtimalinin yakın bir ihtimal olduğunu ve Washington'ın bunu önlemek için derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Tancredo daha sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yönetim benim elimde olsaydı, ülkemize yönelik böyle bir saldırı olması durumunda Mekke ve Medine'ye saldıracağımızı açıkça ilan ederdim". Cumhuriyetçi başkan adayı, ancak böyle bir tehdidin Amerika'ya karşı terörist saldırı düzenleme niyetindeki kişi veya kişileri durdurabileceğini öne sürdü. * * * * * Yukarıdaki beyan ,nabız yoklama babındadır. Hani bir külhanbeyi başka birinin omzuna vurur ya da bir pehlivan karşısındakinin gücünü ölçmek için ani elense çekmeye çalışır ya ;işte bunun gibi sayılabilir! Bir de İslam Dünya'sının Hz. Muhammed'i aşağılayan karikatürlere verdiği tepkileri biliyoruz. Birçok Batı kaynaklı(özellikle Hollanda,Norveç,Belçika.. gibi ülkelerin )ürünleri boykot edilidi. Birçok ürünün Batı dilinden marka adı Asya dillerine çevrildi. Bundan kaç kişinin haberi var. Batı ile işbirliği içinde olan yerel hükümetler Müslüman halkları affetmeye ve Batı'nın ürünlerini yeniden kullanmaya çağırdı. Sonradan Müslümanlar'ın karikatürlere verdiği sıcak tepkilerin aynılarını Dünya kamuoyuna yeniden izletmek isteyen özel misyon şefleri Msülümanlar'ı vahşi,cahil olarak görüntülemek için insanların dini duygularını kaşıma eğiliminde... Kaldıki Çeçenistan'dan Filistin'e ,Afganistan'dan Orta Asya Cumhuriyetleri'ne zaten doğrudan aktif destek veren Müslümanlar'la başademeyen ABD fotoğraflı Batı sömürgecileri yeni sıcak argumanlar peşinde.. Birinci Dünya Emperyalist Paylaşım Savaşı'nın bahanesini ortaya koyan Sırp Prensi'ni öldüren öğrencinin daha iddialı versiyonunu oynamaya çalışıyor Çirkin ABD'li...! Mekke ve Medine'ye yapılacak bir saldırı tüm İslam Dünya'sının CİHAT ilan etmesine neden olur ki;buna ne yerel hükümetler engel olabilir,ne de resmi siyasetleri Batı ile entegrasyondan geçen devletler...! Bu durumda Alevi,Sünni,Şii diye bölünmüş Müslümanlar tek yürek olur! Dünya Müslümanlar ve Hristiyanlar diye net olarak ikiye blünür! Ne Avrupalı ne de Amerikalı bir daha kendi güvenli addettiği yatağında rahat rahat uyuyamaz! Yeni Resmi Dünya Savaşı'nın ilk kıvılcımları bile yeteri kadar büyük olacaktır! DİKKAT! Saygılar, doğançay |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sayın sesli, Öncelikle teşekkür ederim şahsım adına... Gerçekten de fazlasıyla gerçekçi bir yazıymış... İslam dünyası niye sessiz kaldı? Bu soru belki de bazı şeylerin çözümü olacak doğru cevaplar verirsek... Türkiye için düşünelim, bizi öncelikle ilgilendiren kendi ülkemizdir... Şu an ki hükümet başta olmasaydı da, yerine bir sol iktidar olsaydı halkımız nasıl bir tepki verirdi acaba? Bundan önceki hükümeti özellikle yıktılar ve halkı pasivize edecek, bir hükümet oluşturdular. Neye sesini çıkardı "seksen yılın en iyi dışişleri bakanı" denilen kişi? Telafer de kimyasal silahlar kullanıldı, sokaktan cesetleri toplayamıyoruz dedi, ITC'nin başkanı, orada ki kadınlara tecavüz ettiler, çocukları katlettiler,... hadi hepsi IRAK geldi bize de, kendi askerimize çuval geçirdiler, bu da mı uyandırmadı bu milleti? Maalesef uyandırmak şöyle dursun, daha derin bir uykuya daldı herkes... Siyaseten, Türk milletini başına ABD Monraş (nasıl yazılıyor bilmiyorum) otel de kafa kola aldıkları kişileri getirdiler... Ve milleti tümden esir aldılar, yorum bile yapmadı kimse "hükümeti kötülerim anlamına gelir" diye.... Dini olarak da... Kendi kucaklarında oturttukları, Protestan İslam'ın ileri karakolları sayesinde halka şu iğrenç lafları bile dedirttiler... " geçmişte bize ihanet ettiler, bırakın cezalarını bulsunlar" (kimse yalan söylemesin, o grubun içinde söylendiğine kaç kere şahit oldum, farklı şehirler de üstelik, kaç kere yerin dibine soktum hepsini de) ABD'yi kötülememek adına, orada katledilen tecavüz edilen insanları görmezden gelmeyi bırakın, oh olsun dediler resmen... Sonra bir de müslümanız diye geçindiler... Hatta kendilerini kötüleyenler haricinde herkesi diyalog yalanıyla cennete bile soktular...(haçlı seferlerinde ki papalık gibi) Türkiye'de ki sessizliğin tek nedeni budur. Siyaset ve dinen oynanan oyunlar tutmuştur... ABD ahtapotunun (veya beynindeki siyonizmin) koluna giydirdiği kılıfı millet yemiş ve inanmıştır... Mekke Medine bombalansa ne olur? Tarikat ve cemaatlerin %99'u ABD ve ingiltere bağlantılıdır. (%1 kalsın billmediğim vardır belki) Öyle bir durumda da seslerini çıkartmazlar... "üstadın bir bildiği vardır" der susar otururlar... Ebabil beklerler... Sanki ebabil gelmesi için gerekli o ruh varmış gibi... Allah isterse olmazları oldurur ama çalışmayana niye versin Allah? Allah kurtarır diye beklemek en hafif ifadeyle "ahmaklıktır" Allah çalışanı kurtarır... Çabalayanı... Bu sorunların tek çözümü de milletin artık uykusundan uyanmasıdır... Allah diyenin arkasından gitmeden önce nereye gittiğine baksınlar Allah rızası için... yoksa her ırzına geçilen kızın, her katledilen çocuğun en büyük sorumluluğu bizdedir... engel olabilecek tek güç olduğumuz halde olmadığımız için bizdedir.... Saygılarımla |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| "Tepkisizlik, kölelik değil midir? Kölelik başka nasıl tarif edilir ki? Her şeye susan, hiçbir şeye tepki vermeyen, her şeye razı olan..." Ne güzel de yazılmış.. Rabb efendi demektir. Yüce rabbimiz diyerek en başta Allaha köleliği kabul etmiştir İslam toplumları. Suskunluk,tepkisizlik, her şeye razı olma durumu, miskinlik, pasiflik.. Bunların hepsi İslam toplumlarının, yani İslamiyet'in doğal sonuçlarıdır. "Ne olursa olsun şükredin, sabredin, Allah'a daha sıkı sarılıp ibadetinizi artırın, dünyevi hayat oyun hayatıdır,bu bir sınavdır, asıl hayat diğer dünyadadır, bu dünya için mücadeleye gerek yok, siz sadece ibadet edin ve ahiret gününe hazırlanın, eğer bunları yaparsanız sizi eşler cariyeler dolu, yastıklı döşekli, altın tepsili, gölgelikli, yemyeşil, bol üzümlü hurmalı yemişli, altından süzme baldan , sütten ırmaklar akan sonsuza kadar çalışmadan zevk süreceğiniz cennete gidersiniz" diyen Kuran'a inanıp hayata geçiren toplumlardan başka ne beklenebilir ki ? __________________
Hoca camiide vaaz veriyormuş: -Allah ne yukarıdadır, ne aşağıdadır, ne sağdadır, ne soldadır... Bektaşi atılmış: -Şuna yok diyeceksin de dilin varmıyor. |
| #5 | ||
| Alıntı:
bunun neresinde dediğiniz var? Müslümanlar ile İslam arasında ki farkı görmemek için elinizden geleni yapıyorsunuz... Şükretme olayını susup oturun anlamında anlamak için cidden İslam'ı hiç bilmemek lazım... Çünkü: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır... Allah'a kulluk meselesini de bu kadar çarpıttınız ya... hangi kölenin yanlış yapma hakkı vardır? Hangi köle özgür iradeye sahiptir? Biz yaratana kuluz ve bunun kölelikle alakası yok... Lafınızı geri alın...... Şunu anlayın artık.... İnançlar ile bireyler farklıdır... Bir kişiye inancına göre niye yaşamıyorsun diye kızabilirsiniz ama tekilden tümele gitmek en basit ifadeyle haksızlıktır... Önünüzde iki ayrı kavram var... Biri İslam, öteki müslümanlar... | |
| #6 | |
| Ha birde konuyu çarpıtmakta da üstünüze yok... Konu ne sizin yaptığınız yorum ne? |
| #7 | |
| Sayın Ulukoca, istediğiniz gibi "köle" değil "kul" olsun.. Muhammed'in hadisinin dünyevi hayatın oyun ,sınav hayatı olduğunu bir çok ayetleriyle belirten Kuran'la çelişkiye düşüyor o zaman. İnançlarla bireyler tabiki farklıdır, aynı olsaydı tartışmazdık zaten. Farklı görüş ve fikirler olmadan insanlık ilerleyemezdi de zaten. Herkes inanıp inanmamakta, inandığı dinin gerekliliklerini yapıp yapmamakta özgürdür. Yazarın en çok yakındığı konunun kaynağını bulmaya çalışmak, neden-sonuç ilişkisi ile yaklaşmak konuyu dağıtmaksa, evet konuyu fena halde dağıttım. Söyler misiniz müslümanlar ile İslam arasındaki derin fark nedir ? Yoksa ben yanlış mı biliyorum, İslam'a inananlara müslüman denmiyor mu? Müslümanlık da İslam gibi apayrı bir din de, kimisi İslam'a, kimisi Müslümanlık'a mı inanıyor ? Müslümanlıkla İslam'ı neye dayanarak birbirinden ayırıyorsunuz ? İslama,İslam esas dindir diyen Kuran'a inanmayan müslüman olabiliyor mu ? __________________
Hoca camiide vaaz veriyormuş: -Allah ne yukarıdadır, ne aşağıdadır, ne sağdadır, ne soldadır... Bektaşi atılmış: -Şuna yok diyeceksin de dilin varmıyor. |
| #8 | |
| Bu arada tartışmayı kişiselleştirmeyip, konu üzerine yaparsak, senin dinin benim dinim yerine, söz konusu olan din üzerine fikirlerimizi yazarsak daha güzel bir tartışma olur diye düşünüyorum sayın Ulukoca, saygılar.. __________________
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| Peki soruyorum fethullah yandaşlarına... Fethullahtan neden çıt çıkmıyor...? __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! |
| #10 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Müsned'de, Sevban'ın rivayetiyle zikredilen hadiste Rasûlullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: "Milletlerin, köpeklerin kemiklere saldırması gibi, üzerinize dört bir yandan saldırması yakındır." Ona Yâ Rasûlallah! O gün az olduğumuzdan dolayı mı öyle olacak? dedik. "Siz o gün çok, ancak sel köpüğü gibi olacaksınız; düşmanlarınızın kalbindeki heybet ve korku giderilecek ve sizin kalbinize vehn konulacak." buyurdu. "Vehn nedir ey Allah Rasûlü?" dedik. "Yaşamı çok sevme ve ölümden hoşlanmamakdır." buyurdu. İşte arkadaş biz müslümanlar artık bu hale getirildik, ister CIA de ister, ihmal de ister ihanet de... Ne dersen de... Yetmezmiş gibi türlü türlü fikir karmaşaları ile de inancımızı zedelediler, türlü türlü sapık fikirler ile müslümanların ayrılamsına sebep oldular. Daha neler neler... Saygılarımla!... __________________
ESAS CÖMERTLİK; ALLAH'IN C.C. BİR ŞEY KARŞILIĞINDA BİR ŞEY İSTEDİĞİNİ SENİN KALBİNDE GÖRMEMESİDİR. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|