| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Aug 2007
| 9 yaşındaki Aişe ile 52 yaşındaki hz.muhammed in evliliği ve İSLAM AKLA VE MANTIĞA .. bunun birçok İslami forumda tartıştım ! ama sonunda forumdan atıldım tabii.. bana en ilginç tartışma ise bir ingilizchat sitesinde tanıştığım türbanlı bir türk bayandan geldi.. uzun tartışmalarda ben İslam ın akla ve mantığa hitap sözünü hatırlatmama rağmen en sonunda bana söylediği söz şok etti.. -peygamberimiz herşeye laiktir.o kainatın efendisidir.. onun yaptıklarını sorgulamamız doğru olmaz.. tek sözüm vardı ona... peygamber ne oluyor bu durumda dedim ve chat tan çıktı.. sizce bu durumda peygamber ne oluyor ! yorumlarınızı bekliyorum... tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-08-07 16:25 . |
| #2 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
| |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| 1- Hz.Aişe'nin ablası esma yüz yaşına kadar yaşamış, hicretin 73. senesinde ölmüştür. Hz. esma kardeşi ayşeden 10 yaş büyüktü. Ve esma hicrette 27 yaşındaydı. Hz. ayşe kardeşşinden 10 yaş küçük olduğuna göre hicrette 17 yaşındaydı. (el-Mesudi, Murucu’z-Zeheb,II,309; İbni Asakir, Teracimu’n-Nisa, 9,10,28; et-Tebrizi, el-İkmal, III, 610) 2- Ayrıca Peygamberimizden önce Cübeyrle nişanlanmıştır. Daha sonra nişan dini nedenlerden ötürü, karşı tarafın isteğiyle bozulmuştur. Hz.Peygamber Ayşe ile nişanlanmış ve hicretin ikinci yılında şavval ayında d evlenmiştir. Demek ki evlenecek çağda bir kızdı. 3- Hz. Ayşe şöyle der: "Hz. Muhammed (s.a.v.) Mekke de iken ve ben henüz oynayan bir çocuk idim ki "onların vadeleri kıyamettir, kıyamet ne dehşetli acıdır. (Kamer suresi 46) mealinde ki ayet inmişti. Bakara ve nisa sureleri ise ben onun yanındayken nazil olmuştu." (Sahîh-i Buharı, cild: 6, sayfa: 100, Te'lîfül-Kur'an babı; İstanbul Devlet matbaası Hz. Ayşe Kur'an'ın Mekki ayetlerinden Kamer suresi iniyorken, oynayan bir çocuk olduğunu ifade ediyor, yani Kamer suresinin nerede indiğini bilecek kadar büyük. Hz. Ayşe'nin bahsettiği ayetler Hz. Muhammed'in peygamberliğinin dördüncü senelerinde inmiştir. Hz. Ayşe bu sıralarda oynayan bir kız çocuğu "ben oynayan bir kız çocuğu idim" dediğine ve o zaman ki olayları ayrıntısıyla hatırladığına göre mantıken altı-yedi yaşında veya daha büyük olması gerekir. Hz.Peygamberle de hicretin ikinci senesinde evlendiğine göre 17-18 yalında olması gerekir. http://www.incil.com/incilbbs/zboard...d=soru&no=5262 Buyrun, sanırım bu yeterli olacaktır konunun kapanması için. Bu arada bazı arkadaşlar hemen "ama şu da var bu da var" diye gelebilir. Sonuçta Kur'an'a uygun olmayan hiçbir sahih hadis olamaz. O yüzden bunu da göz önüne alarak konuşun derim. Sayın Gandhi, bu arada sizin üslubunuz çok ölçüsüz. Laflarınızı tartarak konuşun derim, yoksa kimseyle düzgün bir iletişim kuracağınızı sanmıyorum. Saygılarımla |
| #4 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Burada kimse bir görüşü olduğu için atılmaz! Bu üslup ile 50 tane ayrı üyelik açın, hepsinde sadece okur olabileceksiniz. __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|