Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yezidilere Saldırı : 200 Ölü

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski15-08-07, 12:41  #1
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem
Yezidilere Saldırı : 200 Ölü

Alıntı:
Kuzey Irak'ta dün akşam saatlerinde düzenlenen üç intihar saldırısında en az 200 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıların Musul'un batısında, Yezidilerin yaşadığı Kahtaniye kasabasında meydana geldiği bildirildi.

Ordu yetkililerine göre, saldırılar üç ayrı intihar eylemcisinin kullandıkları petrol yüklü tankerlerle düzenlendi.

Eylemin, dört yıldır işgal altında bulunan Irak'ta düzenlenen en kanlı saldırılardan olduğu belirtiliyor.

Yezidiler neden hedef alındı?

İngiltere'nin kuzeyindeki Bradford Üniversitesi'ne bağlı Barış Enstitüsü'nden Prof. Paul Rodgers, Sünnilerin Yezidileri ''kâfir olarak gördüğünü'' aktarıyor.
Alıntı:
Kaynak: BBC
Bu saldırının gerçekleştiğini dün akşam duydum. Saldırıyı düzenleyen, ve Yezidileri kafir olarak algılayan Sunni'leri esefle kınıyor, saldırıyı da lanetliyorum.

Asıl bu saldırıyı yapanlar kafirdir. Asıl bu saldırıyı yapanlar dinsizdir.
İslam dininde buna yer yoktur. İslam dini hoşgörü dinidir, uzlaşı dinidir, mantık dinidir ve bunlar müslüman olamaz. Hatta insan bile olamaz.

Bu terörist eylemlere yardım ve yataklık edenler, yüzlerce masum insanın hayatına mal olan bu saldırıyı gerçekleştirenler er yada geç hak ettikleri cezayı alacaklardır. Bu bilançonun hesabını 3 tanker dolusu kan ile ödeyeceklerdir.

Saygılar
Mason
Eski15-08-07, 14:31  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sizce saldırıyı düzenleyenler 3 tane sünni mi? Ben hiçbir şekilde buna inanmam...
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-08-07, 14:36  #3
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Sn.Mason,inanmıyorum bu bu haberlere..

Şiiler-Sünniler-Araplar-Kürtler-Türkmenler vs birçok karşı saldırıyı başlatan özgürlük savaşçısı ülke ABD dir...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-08-07, 16:06  #4
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın analiz şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.Mason,inanmıyorum bu bu haberlere..

Şiiler-Sünniler-Araplar-Kürtler-Türkmenler vs birçok karşı saldırıyı başlatan özgürlük savaşçısı ülke ABD dir...
Sn.analiz

İnanmadığınız şey haberin kendisi mi ?

Yoksa bu saldırıyı gerçekleştiren Sunni'ler mi ?
Eski15-08-07, 18:35  #5
HACIATA
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.analiz

İnanmadığınız şey haberin kendisi mi ?

Yoksa bu saldırıyı gerçekleştiren Sunni'ler mi ?

IRAK'ta Müslüman kanı dökülüyor. Kanın dökülmesine sebep olan, Kardeşi kardeşe vurduran, Mezhep çatışması çıkartmaya çalışan, Menfaati için dünya'yı karıştıran Kan emici, Silah tüccarı, Sömürü düzeninin vampiri A.B.D. 'dir.....
HACIATA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-08-07, 19:55  #6
M.Volkan

M.Volkan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Uzak

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu saldırının gerçekleştiğini dün akşam duydum. Saldırıyı düzenleyen, ve Yezidileri kafir olarak algılayan Sunni'leri esefle kınıyor, saldırıyı da lanetliyorum.

Asıl bu saldırıyı yapanlar kafirdir. Asıl bu saldırıyı yapanlar dinsizdir.
İslam dininde buna yer yoktur. İslam dini hoşgörü dinidir, uzlaşı dinidir, mantık dinidir ve bunlar müslüman olamaz. Hatta insan bile olamaz.

Bu terörist eylemlere yardım ve yataklık edenler, yüzlerce masum insanın hayatına mal olan bu saldırıyı gerçekleştirenler er yada geç hak ettikleri cezayı alacaklardır. Bu bilançonun hesabını 3 tanker dolusu kan ile ödeyeceklerdir.

Saygılar
Mason
Sayın Mason,
Söylediklerinizin bazılarında haklısınız ama buna rağmen size kısmen katılmak zorundayım.Ortada bir saldırı var ve bunun sonucunda hayatını kaybeden insanlar,bende sizin gibi yapılan bu eylemi kınıyorum.Buraya kadar sizinle aynı görüşteyim ama ya son söyledikleriniz işte orda sizinle aynı şeyi düşünemem,son cümlelerinizle düşmanca bir tavrı,hareketi ortaya çıkarmaya çalışmanız niyetinizi açıkça sergilemiş durumdadır.Bu kurguladığınız senaryo iki taraf içinde iyi sonuçlar doğurmaz.
M.Volkan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-08-07, 20:08  #7
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın HACIATA şöyle demiş:

Mesajı Göster

IRAK'ta Müslüman kanı dökülüyor. Kanın dökülmesine sebep olan, Kardeşi kardeşe vurduran, Mezhep çatışması çıkartmaya çalışan, Menfaati için dünya'yı karıştıran Kan emici, Silah tüccarı, Sömürü düzeninin vampiri A.B.D. 'dir.....
Bırakınız efendim.

Irak'ta müslüman kanı dökülüyormuş..Müslüman kanını yine müslüman olan dökmüyor mu ? Bunun Amerika ile ne ilgisi var.

Adamlar Sunni-Şii çatışmalarının ortasında kalmış. Birde müslümanız diyorlar yuh artık birşey demiyorum.

Saldırıdan sonra El Cezire'nin haberine baktım. Spikerin gözünün içi gülüyor adeta. Bu durum onları çok memnun etmiş gibi. Birde kalkıp burda Amerikan güçlerini öne sürmeyin lütfen.

Adamlar biz Yezidileri kafir olarak görüyoruz diyorlar. Tabiki inandıkları İslam dini onları katletmeyi gerektiriyor. Eğer ortada Amerika uşağı varsa o da, El Duleymi denen, küstah açıklamalar yapan şahıstır.

Bu cezasız kalmayacak. Buna karşılık 200 Sunni'den belki intikam alınmayacak, ama Kürt bölgesinde yaptıkları bu saldırılar onlara çok pahalıya mal olacak.
Eski15-08-07, 20:11  #8
masle

masle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Amerikan rüyası...Biraz kanlı ama özgürce...Ah saddam senin gibi bir zalimi bile özletti bu amerikan katilleriii
Eski15-08-07, 22:56  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bırakınız efendim.

Irak'ta müslüman kanı dökülüyormuş..Müslüman kanını yine müslüman olan dökmüyor mu ? Bunun Amerika ile ne ilgisi var.

Adamlar Sunni-Şii çatışmalarının ortasında kalmış. Birde müslümanız diyorlar yuh artık birşey demiyorum.

Saldırıdan sonra El Cezire'nin haberine baktım. Spikerin gözünün içi gülüyor adeta. Bu durum onları çok memnun etmiş gibi. Birde kalkıp burda Amerikan güçlerini öne sürmeyin lütfen.

Adamlar biz Yezidileri kafir olarak görüyoruz diyorlar. Tabiki inandıkları İslam dini onları katletmeyi gerektiriyor. Eğer ortada Amerika uşağı varsa o da, El Duleymi denen, küstah açıklamalar yapan şahıstır.

Bu cezasız kalmayacak. Buna karşılık 200 Sunni'den belki intikam alınmayacak, ama Kürt bölgesinde yaptıkları bu saldırılar onlara çok pahalıya mal olacak.
bırakın bu lafları...Irak meselesi 3-5 yılın meselesi değildir.Saddamı önce İrana yani şia nın üzerine saldırtan kimdi?Saddama silahlar nerden gitti?ABD gözyumması ve örtülü desteği olmasa Saddam o kadar yıl şiiler üzerinde nasıl diktadörlük kuracaktı?ABD değil miydi saddamı kuveyte kışkırtan.
Tüm bunları nasıl unutup 1 milyon insanın kanının sam amcanın eline bulaştığını nasıl görmezden geliyorsunuz?

Bu arada şii ve kürt polis gücünün 4 yıldır sünnilere yaptığı işkence ebu garib i katlamıştır.ABD istemese bunlar olabilirmiydi.Irakta iç savaşı kışkırtacak bir sürü patlama oldu.Şii-sünni gerilimi dışında bu patlamalarda ABD ve İsrailin parmağını olduğunu düşünmek için komplo teorileri yazmaya gerek yok.Apaçık ortadır.
Kardeşi kardeşe düşman etmek ABD geleneksel politikasıdır.ırakta da başarıyla uygulandı.Ülke milyonlarca insanın kanı pahasına üçe bölünüyor.
Eski16-08-07, 18:11  #10
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
bırakın bu lafları...Irak meselesi 3-5 yılın meselesi değildir.Saddamı önce İrana yani şia nın üzerine saldırtan kimdi?Saddama silahlar nerden gitti?ABD gözyumması ve örtülü desteği olmasa Saddam o kadar yıl şiiler üzerinde nasıl diktadörlük kuracaktı?ABD değil miydi saddamı kuveyte kışkırtan.
Tüm bunları nasıl unutup 1 milyon insanın kanının sam amcanın eline bulaştığını nasıl görmezden geliyorsunuz?

Bu arada şii ve kürt polis gücünün 4 yıldır sünnilere yaptığı işkence ebu garib i katlamıştır.ABD istemese bunlar olabilirmiydi.Irakta iç savaşı kışkırtacak bir sürü patlama oldu.Şii-sünni gerilimi dışında bu patlamalarda ABD ve İsrailin parmağını olduğunu düşünmek için komplo teorileri yazmaya gerek yok.Apaçık ortadır.
Kardeşi kardeşe düşman etmek ABD geleneksel politikasıdır.ırakta da başarıyla uygulandı.Ülke milyonlarca insanın kanı pahasına üçe bölünüyor.
3-5 yılın öncesinde nelerin olduğu beni ilgilendirmiyor. Akan 1 milyon kan ise umrumda bile değil. 1 milyon kan akmış ise, o da arapların aptallığıdır, bunun sorumlusu Amerika değildir. Kardeşi kardeşe düşman eden, El Kaide ve onun gibi zibidi dinci gruplardır. Ayrıca biz ne Şii'lerle, ne Sunni'lerle, nede Türkmenlerle kardeş filan değiliz. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Sizde olduğu gibi !

Ortada silahsız, savunmasız, sayısı çok az olan Yezidilerden bahsediyoruz. Konuyu kaynatmanın alemi yok. Bırakın bu kardeş laflarını. Artık kimse bizim kardeşimiz değil, ve artık kimse bizden değildir. Zaten başımıza ne geldiyse sizin bu islam dininizden ve kardeş sözcüklerinizden geldi. Artık kimse bunlara sempati duymuyor.

Saldırıda 250 Yezidi öldürüldü. Masumdular, kendi hallerindeydiler. Kimseye bir zararları olmamıştı. Ama El Kaide denen bir terör örgütü çıkıp, bunlar kafirdir diye en büyük katliamı yapmıştır. Birilerini suçlarken, kimi savunduğunuza DİKKAT edin.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı