"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dostlar, Bakıyorum da, Allah hakkında gerçekten çoğu insanımız hiç bir bilgiye sahip değil. Eğer öyle olmasa, tutup da Allah'ın Dini veya Allah'ın Kitabı şeklinde ibareler olur muydu? İnsanların dini olur. Allah'ın dini olmaz... İnsanların kitapları olur. Allah'ın kitabı olur mu? Belli ki Allah'ı tanımayan bu kimseler, Allah'ı da kendileri gibi bir varlık olarak düşünmekteler. Hele bazı arkadaşlar Allah'ı o derecede aciz düşünmekteler ki, onlara göre Allah emirlerini insanlara bildirmek için elçilerden medet umuyor! Allah'ın emirleri her ne ise derhal olur, Ve o emirleri karşınızda, içinizde bulursunuz...Hey gidi hey! Allah öyle onların sandığı gibi emirlerini elçilerle, bildirmez. Elçiler ancak insanlara mahsustur. insanlar çoğu bakımdan aciz olmaları nedeniyle elçilerle iletişim kurarlar.Allah'ın yasaklarına uymamak elde mi? Mesela 10 dakika kadar nefes almadan dursun da birisi görelim... Allah'ın emirlerine herkes uymak zorundadır. O emirler öyle hikaye gibi anlatılmaz... Allah'ın ne elçiye ne de başka bir yardımcıya ihtiyacı olmaz... Hele Allah'ın dine ve de kitaba hiç ihtiyacı olur mu? Bütün bu şekildeki anlayışlar açıkça bu arkadaşların Allah hakkında ne derecede bilgiden yoksun olduklarının göstergesi olmaktadır. Farkındalık dileklerimle, |
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Din ile Allah'a itaat ve ibadet ettiği için "Allah'ın dini" denilir. Kula izafe edilmesinin sebebi ise itaat edenin insan olmasıdır.Bunda terslik görülecek bir durum yoktur. Kitap için de aynı şeyleri düşünmek mümkündür.Gönderen Allah olduğu için Allahın kitabı denilir ve müslümanlara gönderileceği için müslümanların kitabıı denilebilir. |
| #3 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Istanbul
| Sizin gibi dinsiz ve kitapsızlara yol göstersin diye öğütler kitaplarda toplanmıştır, incil gibi kuran gibi. Allah hakkında "hiçbirşey" bilmeyen biz, sizin ne bildiğinizi de anlamış değiliz. lehvi mahfuz ile başlayıp devam etmek isterim ama karşımdaki kişi sesli olunca boşuna parmaklarımı yormak istemiyorum. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... |
| #4 | ||
| Alıntı:
Bu mantık sizce ne derecede geçerli olabilir? Bakınız, hem herşey ALLAH'ın der bu kardeşlerimiz, hem de tutarlar sadece İslam dinini ve islam kutsal kitabını ALLAH'a aitmişe çevirmeye çalışırlar... Sanki öteki dinler ve de kutsal kitaplar, Hasan agaya aitmişcesine. Olur mu böyle saçmalık? Allah'ın dini ve de kitabı olmaz. Olanlar sadece insanlara aittir. Allah'ın gönderdiği dedikleri de Hz. Muhammed'in sözleridir. Lütfen bu kabil akla ve de mantığa sığmayacak denli sözleri sizin gibi bir kişinin de tutup savunması doğrusu pek akıllıca bir eylem olmuyor... Allah'ın gönderdikleri varlıklar herkesce kabul edilir. Güneş gibi ,Ay gibi, canlılar gibi. Ama tutup da bu sözler Allah'ın diyeceksin, sonra da oradan insanlara beddualar edeceksin. Yapmayın sayın Özedönüş, bu nasıl idrak böyle...Ve de ardından Allah'ın kitabı ve dini diyeceksin. Olur mu? Allah niye kendine din edinecekmiş, niye kitabı olacakmış! Sizce bu mümkün oluyorsa, mavi renkli kuzular da var bu dünyada hem de doğuştan mavi... Sevecenlikle, | |
| #5 | ||
| Alıntı:
Siz Allah' a değil de onu Kuran'da anlatmaya çalışan Hz. Muhammed'e inanmaktasınız. Bildiğiniz budur. Allah hakkında da ancak Kuran'daki kadar bilginiz var. Ne var ki, Allah ne kitaba sığar ne de öyle kuran'daki gibi beddualar eder...Siz Allah'ı aynı bir insan gibi kızan, celallenen,yakan,yıkan, kadınlara pek de önem vermeyen, onları bir tarla hükmünde gören, bir varlık sanırsınız. Aslında Allah'ın emirleri her varlıkta kendisini gösterir. O emirler ile olanlar olmuştur. Bütün canlılar, bütün gök cisimleri, hepsi de Allah'ın emirlerinin karşınızdaki örnekleridir. Ama siz bunlara arkanızı dönerek, daha da Allah'ın emirleri diye Hz. Muhammed'in düşüncelerini ve sözlerini alır ona inanırsınız. Yani Allah'a inanmazsınız...Biz ne dersek diyelim, bize inanmayın da bari Allah'ı heryerde görün ve de o'nun emirlerini idrak edin...Allah'ın emirlerine kimse karşı gelemez. Mesela tutun nefesinizi 10 dakika bakalım bunu yapabilir misiniz? Bunu neden yapamazsınız? Çünki Allah emretmiştir.-- Her insan yaşadığı zaman boyunca nefes alacak ve de verecek-- diye. Allah'ın emirleri öyle elçilerle gelmez.Elçilerle iletişim kuranlar ancak insanlardır. Kuran'daki emirlere isteyen uyar, isteyen uymaz. Çünki onlar gerçekten Allah'ın emirleri değildir. Sizin aklınız alıyor mu,,,Allah emredecek,,,ve siz veya başka biri de o emre uymayacak! Bu ancak Hasan aganın dediklerine karşı insanların davranışı olabilir. Ama konu Allah olunca herkes de Allah'ın emrine uyacaktır. İşte böyle bir Allah bizim bildiğimiz. Zaten sizinkisi bir inanç, bizimkisi ise bir bilgi...Arada büyük bir fark var... Bunu anlamakta zorlanıyorsanız...Size ne anlatabilirim ki! Farkındalık dileklerimle, | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| kitapları insanlar yazar birilerine atf ederler. mesela kuran güya allahın sözü. bana inanın diyor. bana inanmassanız yakarım diyor . o zaman kuran alalh sözü degil cünkü icerigi insan davranıssına ait. ne diyor annelerimiz yavrucum yapma bak seni öldürürüm seni cız yaparım |
| #7 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Hiçbir şeye kızmıyor. 10 aylık bebeğe tecavüz etse birisi ona da kızmıyor.. Onu da yakmıyor. Ona da sevgi ile yaklaşıyor. Nasıl bir tanrıymış ki, ahlak denen kavramdan münezzeh olan varlıkları yoklamıyor. Sizin kuralları kendiniz bulacaksınız dediğiniz durumda efendim, bize göre doğru olan başkasına göre yanlış olabilir. Zina bizde günahtır ama başka toplumlarda veya kavimlerde normal bir hal almıştır. Bir kitap ki, kendine inananları bu şekilde toplamıştır. Gidin kuran mucizelerini araştırın. Ordaki yazdıklarımı çürütün bakalım. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... Yusufi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-08-07 13:36 . | |
| #8 | ||
| Alıntı:
Kızgınlık ancak aczin ifadesidir. Allah'ın emir ve istemleriyse karşınızda heran durmaktadır. Allah'ın dini ve de kitabı olmaz. Ancak insanların olur. Siz Allah'ı ancak size Kuran'da anlatıldığı gibi ,yani Hz. Muhammed'in düşünceleri kadar bilirsiniz. Ama Allah hiç kitaba sığar mı? Allah hiç beddua eder mi? Mucize diye bildikleriniz de zihninizin uydurduğu kadardır. Asıl mucize yaşam boyunca hiç durmadan çalışan kalbinizdir, beyninizdir, tüm bedeninizdir. Ve bu bedenin devamlı bir şekilde bütünle olan etkileşimidir. Bedeninizin etkileşiminden habersizseniz, zaten ALLAH'ı da bilemezsiniz. Bedeninizin etkileşimini idrak etmeye çalışın...Güneşten gelen zerrelerin, yani elektron ve pozitronların bedeninize giriş ve çıkışlarını göremedikçe, duyamadıkça, ve de bilmedikçe, siz Allah'ı nasıl bileceksiniz ki! Asıl mucizeyi görmeyenler, mucize diye Arapça harfleri alır ona bakarlar! Bak, bak,,,ama gördüğün nedir ki! Etkileşimi anlamaya çalışırsanız, işte o zaman bana sorduğunuz Allah hakkında da bilgiye ulaşırsınız. Sevecenlikle, | |
| #9 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Neye inanalım? Dediğim gibi Tanrınız ne yapacak bize? Biz günde beş defa Allaha, bize verdiği nimetler için şükrediyoruz. Bu mu zararlı? Biz zinadan, içkiden, kumardan, aşırılıklardan kaçıyoruz. Bu mu zararlı? Sizin Tanrınız bizi bu pislikleri işlemediğimiz için ve günde beş defa kendisine şükrettiğimiz için cezalandıracak mı? Efendim siz inanırsınız veya inanmazsınız. Ben Urfalıyım. Bizim oralar da çok olaylar yaşanır. Benim ailemde de öyle. Defalarca yakınlarımızın ruhlarını secdede görmüşüzdür. Biz boşa inanmıyoruz. Biz sadece kitabtan bakmıyoruz hayata. Biz sizin gibi şehvani duygularımızı engelliyor diye kurallardan kaçmıyoruz. Biz inanıyoruz. Siz inanmayın efendim. Sizin gibi düşünenler 1400 yıl öncesinde de vardı. 2000 yıl öncesinde de vardı. Ama nedense hiçbir şekilde büyümediniz. Hep DİN büyüdü. Bunun İslam veya Hıristiyanlık olmasına gerek yok. Sonuçta din. Siz dinlere karşısınız. Siz hiçbir şeye inanmıyorsunuz ki. Tanrınız bizi niçin yarattı? Tanrınız biz öldükten sonra bize ne yapacak? Bize ne soracak? Dünyada yaptığımız iyiliklerin ve kötülüklerin karşılığı ne olacak? Bunca çekilen sıkıntı keder, ve bunlara karşı sabretmelerimizin karşılığı ne olacak? Yaptığımız zulümlerin karşılığı ne olacak? SIFIR... Siz de bilmiyorsunuz ötesini. Tutturmuşsunuz Hz Muhammed'in kitabı diye. O yazdı diye. İncili de Hz İsa yazdı dersiniz siz. Tevratı Hz Musa. Hepsi yalancı ve düzenbaz size göre evet veya hayır diyin rica ederim. Musevi, Hıristiyan ve Müslümanlar size göre öldükten sonra ne oalcak? Siz mi öldükten sonra şaha kalkacaksınız da biz sonsuz azaba gideceğiz? Bu kadar mı mühürlenmiş sizin kalbiniz yahu. Ben geçmişte her boşluğa düştüğümde, her kafam karıştığında Allah bana birşeyler ile yol gösterdi, aklımın hiç almadığı şeylerle karşılaştırdı, tekrar sağlamlaştırdı inancımı. Size hiç mi olmuyor? Belki de bu kadar küfürden sonra olmaması da normaldir sanırım. Allah kızmaz mı? Niçin kızmasın? Siz kızmayı ne olarak algılıyorsunuz? Kötü iş yaparsak Allah kızar ve cezalandırır hepsi bu. Ötesi yok. Siz aslında Allah ile ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz, bize söylüyorsunuz ama ... Biz Allahı sadece Kurandan bilmiyoruz efendim. İncil, Tevrat, Zebur da var. Bir yaratıcı olduğu her zaman inanılan bir şey. Ama üçlemede, aha tevhid de. Kurallar hep aynı. Allah kötü işleri cezalandırır. Biz Allahı sadece okuyarak öğrenmiyoruz. Siz hayatınızı koşullanmış olarak yaşıyorsunuz, mantık mantık mantık diye diye yaşıyorsunuz. Oysaki biz hissediyoruz. Varlığını hissediyoruz. Eğer sizin Tanrınız bizi, kendisinin TEK BİR TANE olduğuna inandığımız için cezalandıracaksa, eğer sizin Tanrınız kendisine günde 5 defa bize verdikleri için şükrettiğimiz için cezalandıracaksa, eğer sizin Tanrınız bizi senede 1 ay veya haftada 2 gün irademizi kuvvetlendirmemiz için açın halini de görmemiz için kendisine olan bağlılığımızı hissettirmemiz için oruç tuttuğumuzdan dolayı cezalandıracaksa BEN O TANRINIZI TANIMIYORUM efendim. Buyrrun siz yakın ilişkiye girin onunla BEN ve BENİM GİBİ İSLAM HIRİSTİYAN ve MUSEVİ ahalisi sizin Tanrınızı sevmiyor. Biz, bize sevgisini hissettiren Tanrımızı seviyoruz. Biz her başımız sıkıştığında, başımıza ne iş gelirse gelsin her türlü belada kazada kendisine sığınacağımız Tanrımızı seviyoruz. Bir kitaba bağlı kalarak değil, kalpten gelerek seviyoruz. Siz kendi Tanrınızı sevmiyorsunuz bile. Mantıktan gidiyorsunuz. Buyrun efendim inanmaya devam edin. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Zürih
| Bizim Rabbimizin buyruklari Kur`an da aciklanmistir. Peki sizin tanri diye kafanizda canlandirmis oldugunuz tanrinin veya tanrilarinizin buyruklari nelerdir? Bizim Rabbimiz azabi tarif etmis, kimlerin bu azaba tabi tutulacagini belirtmistir. Sizin tanrinizin (gücü yetiyorsa) bize ne gibi cezalari olacaktir? Kur`an`imizi bizden neden yok etmiyor? Rabbimize karsi herhangi bir zarar vere bilirmi? En azindan bana ne gibi bir zararda buluna bilir? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|