"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şok! Seçimlerde AKP lehine yapılan hileler

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski17-08-07, 14:00  #1
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007
Şok! Seçimlerde AKP lehine yapılan hileler

Alıntı:
İşte belgesi

KAMUOYUNDA, seçim sonuçlarının ’şaibeli’ olduğu yolundaki iddia ve duyumlar hálá sürüyor.

Buna ilişkin İzmir’den postaya verilmiş, sadece bir seçim bölgesinden 6 sandık sonucunu içeren belgeler var.

İlki sandık tutanakları; altını parti temsilcileri imzalamış.

Diğeri YSK’nın elinde olmasına karşın ilan etmediği bilgisayar tutanakları.

İzmir 2. bölgeyi içeren Karşıyaka ilçesinin 1182, 1315, 2127, 2180, 2401, 3233 sandık tutanaklarına ve YSK’ya girilen oyların karşılaştırılmasında ilginç çarpıcı sonuçlar çıkıyor.

YSK listesinde AKP’ye oy kayması olduğu; CHP ve MHP’nin oylarının ise düştüğü görülüyor.

1182 No’lu sandık: İP 4, CHP 203, HYP 6, ÖDP 2, GP 16, DP 9, MHP 28, AKP 2.

(YSK’nın bilgisayarına girdiği sonuçlarda AKP’nin oyu 2’den 8’e çıkartılmış.)

1315 No’lu sandık: İP 1, CHP 204, HYP 1, GP 2, DP 21, LDP 3, MHP 31, AKP 20.

(MHP’nin oyu 31’den 23’e; CHP’nin oyu 204’ten 201’e indirilmiş. Hiç oyu olmayan BTP 1 olmuş. İP’nin 1 oyu sıfırlanmış. HYP’nin 1 oyu 2’ye çıkmış. DP’nin 21 oyu 18’e düşürülmüş. Sandıkta hiç oyu olmayan ÖDP YSK’da 2 olmuş.)

2127 No’lu sandık: SP 1, İP 1, CHP 159, GP 17, DP 13, MHP 27, AKP 49, TKP 1, bağımsız 3.

(MHP’nin oyu 27’den sıfırlanmış.)

’BOMBA SANDIK’

2180 No’lu sandık: SP 2, İP 1, CHP 131, HYP 4, ÖDP 3, GP 15, DP 5, LDP 12, MHP 50, AKP 1.

(YSK listesinde AKP’nin oyu 1’den 74’e çıkartılmış; CHP’nin oyu 131’den 94’e, MHP’nin oyu 50’den 30’a indirilmiş. GP’nin 15 olan oyu 6’ya düşürülmüş. HYP’nin 4 olan oyu 2 olmuş. İP’nin 1 olan oyu 2’ye yükseltilmiş. SP’nin 2 olan oyu 1’e düşürülmüş. BTP’nin 0 olan oyu 1’e yükselmiş. ATP’nin 0 olan oyu 1’e çıkarılmış. DP’nin 5 olan oyu 3’e indirilmiş. LDP’nin 12 olan oyu sıfırlanmış. GP’nin 15 olan oyu 6’ya indirilmiş.)

...
Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...id=61&a=701843

Halkın iradesinden dem vuranlar neden seçimlere seneler öncesinden hazırlandıklarını tüm hile ve aldatmacalarını bu seçim üzerine kurduklarını her sandık başına 9 gözlemci yerleştirdiklerinin demini vurmazlar bilinmez ama %47'nin içinde daha bilinmeyen kamuoyuna yansımayan ne pislikler olduğunu anlayamamanın idrak edememenin herhangi bir geçerli sebebi yoktur.

Biberon Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-08-07 14:07 .
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-08-07, 14:14  #2
FatmaSeher

http://www.yaziyaz.com/forum/thread15951-43.html #423

YSK BAŞKANI AYDIN, SORULARA NET YANIT VERMEDİ

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, 22 Temmuz seçimlerinden sonra ilk kez açıklama yaptı. Aydın, seçimlerin sağlıklı bir ortamda yürütüldüğünü iddia etti. Muammer Aydın, 45 dakika konuştu, ancak kamuoyundaki seçimin güvenilirliğine ilişkin sorulara yanıt vermedi.

İşte o sorular: Teknolojik gelişmelere rağmen, neden seçim sonuçlarının ayrıntıları, özellikle sandık sonuçları neden hala yayınlanmadı?
Aydın, seçmen kaydından oylara kadar her türlü işlemin güvenirliği için bilgisayar otomasyonunu kanıt gösteriyor. Ancak Aydın, sandık sonuçlarının açıklanmama gerekçesi olarak referandum hazırlığı ve başka işlerini gerekçe gösteriyor. Peki, herşey bilgisayar ortamında ise sandık sonuçlarının açıklanması neden geciktiriliyor. Aydın'ın buna bir yanıtı yok.
İşçi Partisi'nin 6 Ağustos'ta yaptığı sandık sonuçlarının verilmesi talebine, Yüksek Seçim Kurulu basın toplantısının yapıldığı gün yanıt verdi ve sonuçların parti genel başkanlıklarına ulaştırılacağı belirtildi.
Aydın'a sorulan bir başka soru, seçim sonuçlarına dışarıdan müdahale edilip edilmediği.
Muammer Aydın, bir yandan dışarıdan müdahalenin mümkün olmadığını söylerken, diğer yandan bundan tam da emin olmadığını çelişkili ifadelerle anlatıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu, yeni seçmen sayısının 4 milyon olduğunu açıkladı. Bu seçmenler nerede?
Aydın, rakamlardaki farklılığın Türkiye İstatistik kurumu'nun verilerinin gerçeği yansıtmamasına dayandığını savnuyor. Ama kendisi de rakamlar konusunda çelişkili bilgiler veriyor.
http://ulusalkanal.com.tr/index.php?...487&Ite mid=4
Eski17-08-07, 14:24  #3
FatmaSeher

Vedat Yenerer'in , Seçim sonuçları ile ilgili yazdığı yazısı da önemli okumanızı öneririm..
.........
Seçimlerde yaşanan ve Doğan medyasının da yazmak istemediği birkaç olayı yazmayı ve sizleri haberdar etmeyi uygun buldum.
.........
yazı linkde:
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ye...php?hityaz=125
Eski17-08-07, 14:33  #4
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Çamur Şevket diye birisi vardı. Aklıma o geldi ama nedenini hatırlayamıyorum. Hatırlayınca yazarım buraya.
Eski17-08-07, 23:52  #5
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Ülke / Şehir: bedenim

sayın biberon birileri sandıkta ''İbooo boşu al '' demiş heralde

sagopa!
PESİMİST is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-07, 00:01  #6
TOMARZALI

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Ankara

Artık hiç bir şey beni şaşırtmıyor.
TOMARZALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-07, 00:22  #7
FideL

FideL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

evet ya kesin yanlişlik vardır . işçi partisi tek başina iktidar olamlıydı..
Eski18-08-07, 00:41  #8
Kızıl_komi
Kayıtlı Okur

Kızıl_komi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Devrimin olduğu her yer

benim ilimde bağımsız adayla akp nin avlemleri pusulada karşılıklıydı , bende gözlemciydim sadece bir sandıkta 7 tane bağımsız oyu akp 'ye hibe edildi resmen bağımsıza basılmış ama başkan sürekli aslında akp ye basılmış oraya izi geçmiş dedi biz itiraz edincede dısarı cıkaracağını söyledi diğer üyelerde kabul edince itirazımızda sonuçsuz kaldı bu en küçük örnektir ...
Kızıl_komi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-07, 00:43  #9
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın Kızıl_komi şöyle demiş:

Mesajı Göster
benim ilimde bağımsız adayla akp nin avlemleri pusulada karşılıklıydı , bende gözlemciydim sadece bir sandıkta 7 tane bağımsız oyu akp 'ye hibe edildi resmen bağımsıza basılmış ama başkan sürekli aslında akp ye basılmış oraya izi geçmiş dedi biz itiraz edincede dısarı cıkaracağını söyledi diğer üyelerde kabul edince itirazımızda sonuçsuz kaldı bu en küçük örnektir ...
Alacağına DTP,alsın AKP demiştir diğer gözlemciler de Hepsi kapitalist vatansever(!) oldukları için DTP gibi hain(!) lere karşı birlik ruhları kabarır...

Sonra böldürmezler ülkeyi ama hepsi de satar Sn.kızı_komi...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-07, 00:48  #10
Kızıl_komi
Kayıtlı Okur

Kızıl_komi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Devrimin olduğu her yer

tespitiniz cok doğru sn. analiz .
ülkeyi satanlar ortada , ben orda zaten bağımsızların gözlemcisi değildim ama haksılığa itiraz ettim .
veee cok rahat söyleyebilirim ki DTP iktidar olsaydı ülke şu an ki durumundan kötü olmazdı
Kızıl_komi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 06:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)