"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| 17 Ağustos 1999'un ardından tam 8 yıl geçse de Türkiye bu felaketi hiçbir zaman unutamayacak. Gözünü para hırsı bürmüş kişiler yüzünden binlerce insan hak etmediği şekilde ölmüş-yaralanmış-maddi açıdan zor durumda kalmıştır. Forumda da bu depremden zarar görmüş arkadaşlarımız varsa başları sağolsun ve geçmiş olsun demek istiyorum. Aradan bukadar zaman geçmesine rağmen sizce Türkiye'de yapılması gereken ne(ler) yapıldı, ne(ler) yapılmadı ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Acaba yarın deprem olursa memleketin hali ne olur?Bir anda herşey altüst oluyor.Dün tartışılan konular sanki yıllarca önce yaşanmış gibi hatırlanıyor.Memleketin seyri değişyor herşey unutuluyor. Ardından bitmek bilmeyecek acılar başlıyor. Bu bir gün olacak ve görünen o ki bu yıkımı durdurmak için hiçbirşey yapmayacağız. Ecelimize koşa koşa gidiyoruz.Kimbilir yarın belki yarından da yakın.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| hayatta en çok değer verdiğim insanlardan biçoğunu kaybettim 8 yıl önce neler değişti ya da yarın deprem olsa yine aynı şeyleri mi yaşarız yoksa kayıplarımız daha mı az olur şimdilik bilemiycem ama herkes gibi ben de bu acları tekrar yaşamak istemiyorum kötüydü ya...kötünün kötüsüydü |
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| 17 ağustos 1999 depreminin ardından 8 yıl geçti..ve taşam devam ediyor. depremin ardından yaşayan olarak..hayatta olmak güzel..ama ne yaşanırsa yaşansın..ateş düştüğü yeri yakıyor ve..zaman denen şey gerşeyi hafifletiyor unutturuyor adeta..insanlar yaşadığına sevineceğine.. adeta şimarıyorlar ve onca yaşananın ardından ..geriye ne kalmadığını görmeyip..hiç ölüm bizler için değilmiş gibi yaşandığını görüyorum...daha lüks bi yaşam..seçeneklerin çokluğu.. fakat insanlar insanlarıyla daha fazla birarada olacağına ..daha uzaklaşan ama daha konforlu yaşam...gerçek hangisi..depremin ardından yaşamanın çoşkusu ile yaşama dört elle sarılıp.. ölümü düşünmeden yaşamak mı..depremin ardından bize kalan ..aslında ..yaşamda hiçbirşeyin bize ait olmadığını kabul edip ..sadece insan olmanın değerlerini yaşamaya çalışmak mı..insanlarla daha çok vakit geçirmek ve birşeylere sahip olacağız diye didinirken asıl yaşamı kaçırmış olmak mı..ve ölüm gelince..keşkee demek ki..biraz daha görebilseydim..demeden yaşamak için uğraşır olmalı mı...yaşamda neye sahip olursak olalım..bize kalan bişi yok..hendimizden başka..yaşadığımız ve yaşattıklarımızın ardından..geriye iyi anılabilir insan olmaktan başka.. |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2007
| Ben o sırada adapazarındaydım . hacıbektaş şenliklerinden geliyorduk istanbula eve..... tam 10 defa denedik ama anayola bir türklü bir yerden çıkamamıştık.. sabah olunca herşey belli olmuştu... adapazarı , izmit .. maaf olmuştu.. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| 17 Ağustos depreminde ölü sayısı; resmi olarak: 17.000 tahmini gerçek: 45.000 Eğer ölü sayısı 20.000 olursa devlet herkesin hasarlarını maddi açıdan karşılamak zorunda kurallar gereği. (MHP-Ecevit koalisyonu) Ozamanlar deprem bölgesinde olan bir AKUT görevlisinin oranın kaymakamyla yaptığı bir konuşma. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| uykudaydı istanbul, izmit, adapazarı, bolu, yalova uykudaydı eskişehir, ankara, gölcük, değirmendere, düzce, bursa onyedisinde ağustos’un, sonra onikisinde kasım’ın dipten bir uğultu koptu, bir çığlık yükseldi topraktan saniyelere sığdı onbinlercesi ölümün sonra çığlıklar ağıtlara, ağıtlar çığlıklara karıştı ben buradayım, sesimi duyan var mı? geceydi uğultulu geceydi binleri aldı gitti gövdem toz toprak göçük altında gövdem unufak enkaz altında acıya gömdüler güzel vatanımı mezarımda adım yok kaybettiler oy bedenimi viranemde feryadım yok bak göçük altında bizimkiler hayat verecek bir el bekler birlikte gülmeyi, birlikte sevmeyi birlikte paylaşmayı birlikte yürümeyi bilenler kardeşlik duygularıyla koşup geldiler birlikte çok gülemediler ama birlikte öldüler "ayrımız gayrımız yoktur" dediler sildiler gözyaşlarını birbirlerinin yaralarına merhem oldular deprem olmuş yıkım olmuş of yüreğim göçük altında haykırıyorlar yetiş diyorlar koşup gelenler dayan diyorlar kazma ile kürek ile diş ile tırnak ile dostça bir yürekle umutla arıyorlar ben buradayım sesimi duyan var mı? sesini duyan var sesini duyanlar bizimkiler bak yaşatmak için sana koşuyorlar ak sakalına, çocuk yaşına bakmadan tırnaklarıyla kazıyorlar enkazı betonu tırnaklarıyla deliyorlar çıkarsız hesapsız yüreklerinin susturamadığı sesini elleri gibi kavuşturuyorlar birbirine gömülmesek de toprağa birlikte acıya gömüldük hep birlikte gülcan bebe, ayşe teyze, mehmet amca, fatma abla içeride kaldı anam, içeride kaldı babam bir tane de değil ki hangi birine yanam ben buradayım sesimi duyan var mı? __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
| #8 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Istanbul
| Küçük Kıyamet filminin son sahnesi gerçek olur. Yalovadaydım o zaman. Bitmeyecek sanmıştım. Yollar yarılmıştı. Bizim orda bir şey yoktu etrafta ama merkez mahvolmuştu. Allah hepsinden razı olsun insallah. Hepsinin mekânı cennet olsun. Deprem bakanlığı kuruluyor sanırım şimdilerde __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|