"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Kütleçekim hakkında ne düşünüyorsunuz? Mantıklı mı, mantıksız mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Evet, tamamen bilimsel bir gerçek olan; fakat işleyişi ve mekanizmaları üzerine teoriler üretilen evrimin varlığı tartışma konusu olabildiğine göre kütleçekimini de unutmamalıyız diye düşündüm. __________________
Irak halkı yalnız değil! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| bildiğim kadarıyla kütleçekim... newton'nun ters kare yasasında olduğu gibi, iki kütle birbirlerini kütleleriyle doğru aralarında ki uzaklığın karesiyle ters orantılı olarak çekerler... fakat... einstein, bir çarşaf üzerinde ki ağırlığın çarşafı bükmesi gibi kütlenin uzayı büktüğünü ve bunun kütle çekim olarak algılandığını söyledi... bir de,gravition denilen kütle çekimi taşıdığı idda edilen ve henüz bulunamamış olan bir parçacık var... bunlar ışında bakarsak kararsız kaldım diyebilirim... saygılar.. __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| felitsa'nın mesajında çok açıkça görüldüğü gibi bilimsel bir olgu ancak bilimsel yaklaşımlarla değerlendirilir. Kimse bu konuda 'Kütleçekim diye bir şey yok. Tanrısal çekim o!' diye abuk bir iddiada bulunamaz. Bulunsa da dikkat çekmez. Ancak ilginç bir şekilde bilime inandığını söyleyen bazı insanlar evrime inanmayabiliyor. Neyse... Bu arada klasik fizikle kuantum mekaniğinin çatışmasına gelince... Newton'un yasalarının artık geçersiz olduğunu ima etmek doğru değil. Hatta atom ve atom parçaları düzeyine kadar hala hesaplamalarda kullanılır ve isabetli sonuç verir. __________________
Irak halkı yalnız değil! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| En basite indirgenmiş, günlük hayattaki hali, su damlalarının birbirine yaklaştığında tutunarak birleşmeleridir, mantıklıdır.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Kütleler neden birbirini çekerler? |
|
| #6 | |
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Einstein'in teorisinde anlattığı şekliyle, Uzay zamanın çarşaf gibi bükülmesinden dolayı kütlelerin biribirini çekmesi bana mantıklı geliyor. |
|
| #7 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Evet bu örnekle tahayyül etmek kolaylaşıyor.Ancak benim anlamakta zorlandığım şey, bu etki menzilinin çok yüksek olması. Kütleçekim etkisi, yıldızlararası mesafeleri bile aşabiliyor... Bir de, bu örnekten yola çıkarsak, kütleyi çarşafa üstten değil de, alttan koyarsak bir çekme değil, itme söz konusu olur. Peki evrende neden bu olayın tersini göremiyoruz? Evrende bir referans noktası olmadığından mı bir "Kütleitim kuvveti" yok? __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| #8 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
"Yerçekimi bir kuvvet değildir, uzay-zaman'ın geometrik eğriliğinden ortaya çıkar." Bu cümle sanki uzay devinimlerinin sırrını bize verecek çalışmaların temelini oluşturacak gibi, düşünün bugün teleskop vasıtasıyla elde ettiğiniz bir görüntünün geldiği zamanın bulunması ve mesafe ölçümü motomot ışık hızı ile hesaplanamaz. Saygılarımla... | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
sn yam yam.. "Gravitonların spini 2 olduğundan, aynı yüklü gravitonlar birbirini çeker. Zıt yüklü gravitonlar ise bir birlerini iterler." eğer zıt yüklü iki gravition parçacığı olursa kütleitim'den bahsedebiliriz.ama benim anlamadığım gravitionların elektrik yükü 0'dır.acaba yük derken ne kast edilmiş.? saygılar... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bir parçacığın ya da herhangi bir maddenin elektrik yükünün 0 olması onun elektriksel çekimden etkilenmeyeceği anlamına gelir. Bir şeyi bırakırsan düşer, kütleçekimi budur. __________________
Bilinmeyen bir güç bizi kendine çekiyor. Dünya'dan çok uzaklaştık. Göstergeler çalışmıyor. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|