"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| İnsanları en çok sinirlendiren şeylerden biri de her yerde her zaman diğer insanların kendilerinin kim olduğunu anlamamalarıdır. Bu nedenle çoğukez karşısındakilere ''Benim kim olduğumu sen biliyor musun?'' diye sormaktan kendilerini alamazlar. Oysa bu kişiler aynı anda farklı rolleri oynamaktadırlar ve rol çatışmasına düşmektedirler. Belli bir alanda uzmanlaşarak ya da tanınarak her alanda kendilerinin tanınmasını ve(ya) kendi dediklerinin olmasını isterler. Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz nedir ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-08-07 15:18 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Sn.barış akar mesela alkollü araç kullanan bir milletvekili çocugunun aynen bu durumda bir görüntüsünü izlemiştim... 10 dk polisi ikna etmeye çabaladı olmadı,sonra çıkıp : "Sen benim kim oldugumu bilmiyorsun,sürdürürüm seni." demişti kendisi ![]() Bu kişiler kendi kendilerine ego tatmini yapmayı yeterli bulmuyor olmalılar ki başkalarının da onların egolarını okşamasını,tatmin etmesini istiyorlar.. Bu karaktersizliktir.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| sen benim kim oldugumu biliyormusun haritanin en uç köşesinden kendine yer seç ![]() __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Aslında söyleyecek çok var da güzel şeyler değil. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Sn.barış akar,gerçekten de söyleyecek çok şey var bu tür kişilere ancak forum kurallarımız müsade etmiyor ![]() Bu arada siz benim kim olduğumu biliyor musunuz ![]() |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Hollanda
| Bu cümleyi en çok toplumda ayrıcalıklı bir konuma sahip olanlar, yani bir otoriteye sahip olanlar kullanır. Bir milletvekili, polis, gazeteci hatta ünlü bir sanatçı bile olabilir. Bu cümleyi kullanan kişi kendi ayrıcalığını kullanarak karşısındaki kişiyi ezmek ister. Dolayısıyla kendi üstünlüğü bir tartışma aracı olarak kullanır. Ama bu, kendini beğenmişliktir bir bakıma. __________________
Karanlığın olmadığı bir yerde buluşacağız. |
|
| #7 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İnsanların toplumsal bir yönü olduğu gibi bir de özü vardır yani tüm etiketlerden sıyrılmış, toplumdaki konumun dışında duran bir öz. Bu söz ise kendi özüne ulaşamayan ve ego şişmesi sonucunda ancak kendini belirli bir konumla kabul ettirmeye çalışanların kullandığı bir cümledir. Aşağılık kompleksinden kaynaklandığını düşünüyorum ve kızgınlıktan çok acıma duygusu uyandıran bir söz gibi geliyor. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| ''Benim kim olduğumu sen biliyor musun?'' diyen birisi büyük bir ihtimalle yanlış bir iş yapmıştır ve kendisini aradan sıyırmak istemektedir.Veya kaprisli davranıyordur.Bir gün Trakya'da yolda kontrol vardı.Önümdeki arabada olan birisi arabasını aratmak istemedi.Polisler ısrar edince onları ,birisine telefon etmekle korkutmak istedi.Polisler arabada sakıncalı birşey yoksa niye arama yaptırtmak istemediğini sordular.O da canının arabasını aratmak istemediğini söyledi.Konu uzadıkça arkada arabalar birikmeye başlamıştı.Polisler onun arabasını kenara aldılar,kontrollere devam ettiler. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| En uygun cevap sırtı sağlam bir hiçsin olmalı. Ama mnatıken hatalı bir cümle olur. Çünkü bir hiçin sırtı olamaz. Keza bunu kapatan bir hata daha var. Çünkü böyle diyen biri insan olamaz ama insan görüntüsünde. İki hata birbirini karşılar ve sen sırtı sağlam bir hiçsin cümlesi günümüz mantığına uyarlanır. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İst.Mltya.Bingöl..
| Onursuzluk ve komik ![]() Bana kavgada falan biri öyle birşey söylese yere yatar gülmeye başlarım.. ![]() __________________
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz..Herşey güzel hoş da sen ölüme çare bul ölüme..! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|