Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Müthiş Diyalog / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski19-08-07, 16:54  #1
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara
Müthiş Diyalog

Yazımı kurallara uygun yazamıyor ve düzeltlmesini talep ediyorum yazımın.şartlar dolayısıyla bu iş size yıkmak zorunda olduğumu bildiririm.

güneydoğu illerini geziyorum bu sıralar.şimdi de diyarbakır da bulunmaktayım.2 g,n önce otobüs bulamadığımız için,bir beyefendi yolu oraya düştüğünden bırakmayı teklif etti.40 yaşlarındaki bu beyle konuşurken,konuşma siyaset çerçevesinde oluştu.asıl aktarmak istediğim de bu konuşmalardır size.akp lilerin bu konuşmayı detekleyip desteklemediğini merak ediyorum.

öncelikle konuşma bana evli olup olmadığımın sorulmasıyla başladı.gözlerim açık kaldı tabi ki!evli olmadığımı söyledim ve diyarbakır da yaşamadığımı da belirtmek zorunda kaldım.daha sonra erken evlilik taraftarı olup olmadığını sordum.bana 'ülk3enin yeni çocuklara ihtiyacı olduğunu'söyledi.allah ın rızkını vereceğinden bahsetti ve 13 kardeş olduklarını da belirtti bunlardan yalnızca 5 kişisi okumuş diğerleri de tarla sürüyormuş!bunun yanlış olduğunu söylediğimde bana islami bir hikaye anlattı çocukların rızkıyla ilgili...

daha sonra konu'boşanma'dan açıldı.boşanma nın yanlış olduğunu,annesinin de boşanış olduğunu söyledi.o sırada bana kızının boşanmak istediğini ve boşanıorsa onu'öldürteceğini'söylediğini anlattı.aynı zamanda,ÇOCUKLARIN BASKIYLA YETİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ de belirtti!

daha sonra'işallah akp geldi ve ülkeyi yenileyecek'dedi.hemen bir bağlantısı olup olmadığını anlamaya çalışmak için,parti programlarından haberi olup olmadığıı sordum.ve beklediğim cevap da geldi!yanılmıyorsam isminde 'hüseyin sarı'nın çok yakın arkadaşı olduğunu söyledi.nüfus konusuna atlayarak onların da 8 kardeş olduğunu ve ülkeye nüfus konusunda örnek olduğunu da söyledi.

zorunlu din dersleri konusunda chp nin tasarısını reddettiklerini gururla belirt
i ...bunu desteklediğini çocuklarımızın dnsz olduğunu söyledi.sesimi çıkarmadım ve daha fazla şey öğrenebilmek için usulca che roozetime elimi koydum.devam etti...dinlerini yaymaya gelmiş bir grup buraya dedi 153 kişilermiş.anlatın,ne oldu dedim.onları bir güzel çökerttiklerini ve ülkelerine yolladıklarını söyledi.bunun yasal bir hak olup olmadığını sordum amaç nasıl yaptıklarını öğrenmekti.ülkede hukukla bazı şeylerin gerçekleşemeyeceğini ve bnun iin de hukuk dışı bazı kişilerin yardımını alarak misyoner faliyetlerin ülkeden dışarı atılmadı gerektiğini söyledi.

ülkedeki işsizliğe ne diyorsunuz,nüfus planlaması gerekmiyor u siz aksini savunsanız da dedim...bana bu ülkeye göğsü imanlı çocuklar gerektiğini söyledi.aynı zamanda nüfüsun artması için g.doğu da her çocuk için aylık 35 lira verdklerini de söyledi. 'müslüman olmayan'tüm insanları yavaş yavaş yerlerinden indirdiklerini ve indireceklerini de belirtti!alt kademeye geçireceklerini e yavaş yavaş akp lileri üste çıkaracaklarını söyledi....

yolculuğumuz 3 saatlikti.anlattığı daha birçok şey vardı,hatırladıklarım şimdilik bu kadar...

peki akp liler bunların aksini savunmuyor mu,yoksa gerçekten de hunlarla bütünleşmiş insanlar mı?

eğer akp tarafları bunun aksini iddia ediyorsa,bu milletvekilinin arkadaşı da neyin nesi böyle?durum o kişinin anlattığı gibi gelişmekte!

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-08-07, 16:58  #2
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Ben olsam o elemanla tek kelime konuşmazdım..3 saat çekilir mi ya..
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-08-07, 17:41  #3
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem

Alıntı:
Sayın fear_ şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben olsam o elemanla tek kelime konuşmazdım..3 saat çekilir mi ya..
Bilgisiz birine denk gelmişsin. Bende Diyarbakır'lıyım. Bana gelseydin sana takır takır anlatırdım siyasi düşüncelerimi
Eski19-08-07, 17:46  #4
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Sayın NİLSU ;

Yaşamış olduğunuz bu küçük anınızı "dejavu" yaparmışcasına defalarca yaşamak zorunda kaldım , çok dinledim , çok gezdim ve tüm izlenimlerim "cahil bırakılan bir toplum" 'un din tezgahlarında zihinlerinin nasıl becerildiğini her seferinde görmekle beni aynı yere götürdü ve anladım ki ; 1938'den bu yana ilk zamanlar düzensiz olan bu salyalı , sümüklü yobaz saldırıları 1966'da kendini neredeyse mehdi ilan edecek bir meczupla sistemli hale gelmeye 1980 darbesi ile sistemli hale gelen bu düzenin değirmenine devlet eliyle su taşınmaya başlandı ve işte sonuç "%47'lik dünya'dan ve ülkesinden bihaber seçmen"

Korkarım ki ; Biz dahil ülkenin hatırı sayılır bir kesimi şeyhler , dervişler , meczuplar tarafından yönetilmeye hazır olsun."Gelecek karanlık" sürüleştirilmiş toplumun başına kendini çoban diye addeden zurnanın son delikleri hükmedecek ve karşı bir devrime kadar bu böyle sürüp gidecek.

Tek teselliniz her devrimin karşı bir devrimle bitirileceği olsun yeter.
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı