| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İdeal ayna.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| ideal ayna yani tam pürüzsüz bir ayna yapılabilirmi..üzerine düşen ışığın %100 'ünü yansıtan bir ayna...bir türk bilim adamının fransada yansıtma oranı çok yüksek bir ayna yaptığını duydum...bilgisi olan paylaşırsa sevinirim... saygılar.... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Pürüssüzlük diye birşey sadece teoride olur pratikte mümkün değildir. Çünkü atom boyutlarına inip bunların oluşturduğu birleşik yapıya bakabilseydik, gördüğümüz şey büyük bir olasılıkla birbirlerine elektron bulutları ile bağlı fakat kendi başlarına da düzensiz bir şekilde hareket halinde bulunan bir atomik yapı olurdu. Yani atomlar biraradadır fakat kendilerine izin verilen sistem içindeki hareketleri birbirlerine göre düzenli değildir ve buna engel olunamaz. Çünkü sürekli çevre ile özgül iletişim halindedir ve enerji alış verişleri bakımından her atom bir derece yalnızdır. Diyelim ki sistemi stabil tutabildik yani yapı içindeki bütün atomlara aynı hareketi eş zamanlı olarak yaptırabildik veya bose-einstein yoğuşumunda olduğu gibi aynı kuantum durumuna sokabildik, bu durumda teorik olarak "pürüzsüz" bir yüzey oluşturmuş oluruz fakat bunu asla kullanamayız çünkü dışarıdan yapıya verilecek en ufak bir enerji bile bu kararlılığı bozacaktır. Yani bu aynaya tek bir ışık darbesi gönderildiği anda bile stabilite bozulabilir... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Büyük teleskoplarda aynanın kendi ağırlığı ile bükülmesini önlemek için her biri bilgisayarlarca kontrol edilen altıgen peteklerden yapılı mikro aynalar kullanıldığını okumuştum. |
|
| #4 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> ideal ayna yani tam pürüzsüz bir ayna yapılabilirmi? Yapılabilir.. Ama camla filan değil.. Böyle bir şey ancak fotonları geriye yollayacak çeşitli elektromanyetik alanlar kullanarak mümkündür. Ama sorun, henüz bunu yapacak teknoloji bırakın, teoriyi bile bilmiyor oluşumuzdur. İdeal olmasada, yeterli yansıtmaya sahip aynalar zaten var ve kimsenin bu teknolojiyi geliştirmek için zaman ayırmayacağını düşünüyorum. En azından bir kaç yüz yıllık vadede.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|