Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski26-01-06, 12:56  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
TV İzlenme oranları

Halimizi bir kez daha gözden geçirmek ve sosyolojik tespitlerde bulunmak için bire bir.

Her gün güncellenir.

Burayı Tıklayın
Antioksidan is offline  
Eski05-02-06, 11:47  #2
eflatun_2
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2006

ya istatisliklere ne diye bekıyosun ben izlemediysem senin halin ama sen bi yerde haklısın neden bukadar çok. Reklam izleterek üzerimizden para kazanıyolar bu durumda + olarak eklenmeli
eflatun_2 is offline  
Eski05-02-06, 16:10  #3
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Şirinler 24. olmuş oraya gelene kadar pek de değerli bir şey göremedim,tabiki kanımca..
Eski05-02-06, 16:26  #4
::anka::

::anka::'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005

Ben hiç tv.de güzel birşeye denk gelemiyorum diyordum meğer tv.de hiçbirşey yokmuş gerçekten. O zaman neden şu film çok güzelmiş seyretsek dediğimde "ohoo o tv.de kaç kere yayınlandı" diyorlar. Nerde bu filmler? yoksa o kadar da güzel değiller mi reytingde ilk 100e giremiyorlar.( a pardon dikey limit varmış 44. sırada!)
Bence orta ve alt gelir düzeyindeki insanların tek eğlencesi tv. iken ve bu tek eğlenceliklerini protesto etmeyecekleri de sabitken program kalitesinin değişmesine imkan yok. Ne yayınlarlarsa o seyrediliyor nasılsa
::anka:: is offline  
Eski06-02-06, 10:36  #5
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

kurtlar vadisi gibi bir dizi'nin bu kadar çok izlenmesi (tekrar olması rağmen)düşündürücü,
acaba izlerken ne anlıyorlar bunu çok merak ediyorum?
saygılar...

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline  
Eski06-02-06, 18:00  #6
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın dr che şöyle demiş:

kurtlar vadisi gibi bir dizi'nin bu kadar çok izlenmesi (tekrar olması rağmen)düşündürücü,
acaba izlerken ne anlıyorlar bunu çok merak ediyorum?
saygılar...
chat yapan kızlar bile(kızlar dedim ha)randevu verip birbirleriyle duello yapıp yaralıyorlar memleket teksasa dönüyor bu dizi yüzünden
toplumu şiddeti alıştırmak için önce onları şiddetle tanıştırmalıyız sayın che

Eski07-02-06, 09:29  #7
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

chat yapan kızlar bile(kızlar dedim ha)randevu verip birbirleriyle duello yapıp yaralıyorlar memleket teksasa dönüyor bu dizi yüzünden
toplumu şiddeti alıştırmak için önce onları şiddetle tanıştırmalıyız sayın che
spartaküs hocam
Şiddetin olmadığı an mı var?
Özellikle bu tür dizilerin etkileri çok çabuk görülüyor.
Mesela bu dizinin esas oğlanı konya ya geldi bir imza içindi galiba,bizim ülkücüler(yaklaşık 20 kişi falan)abi seni koruyacaz diye.Adamın parmağındaki yüzüğü hatıra olsun diye almaya çalışırlarken parmağını kırdılar. :-) :-)
Bir ara miroğlu vardı sokakta siyah pardesü ve beyaz atkılardan geçilmiyordu :-) bu tür dizilerin gelişimi sağlıklı olmayan bireyleri birer terörist yapmaya çok müsait.
Bence bu diziler kaldırılmalı.
saygılarımla.

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline  
Eski07-02-06, 09:55  #8
Benkendim
Guest

Alıntı:

bu tür dizilerin gelişimi sağlıklı olmayan bireyleri birer terörist yapmaya çok müsait.
saygılarımla.
Tamamn haklısın Sayın dr che,
Aynı zamanda bu tür dizi ve filmler hukuksuzluğu meşrulaştırıyor halkın gözünde. Adalet, hukuk, kanun vatandaşlar içindir, devlet isterse kendi bekasi için hukuku da çiğner, insan haklarını da; gerekirse yargısız infaz yapar devletin âli menfaatleri için. Özellikle Kurtlar Vadisi dizisinin verdiği mesaj bu bence ve bu çok tehlikeli. Ama ne yazıkki silaha, şiddede, delikanlılığa, kabadayılığa meraklı gençler bu dizinin tekrarını bile seyrediyorlar.
Alıntı:
Sayın ::anka:: şöyle demiş:

Ben hiç tv.de güzel birşeye denk gelemiyorum diyordum meğer tv.de hiçbirşey yokmuş gerçekten.
Televizyonda hiçbirşey yok iltifat olur bence, tamamen iğrençliklerle dolu. Televizyonu evimden kaldıracam yakında. Ne en ufak faydası var ne de eğlendirici bir tarafı.

Saygılar

Eski07-02-06, 10:16  #9
hancı
Guest

Alıntı:

spartaküs hocam
Mesela bu dizinin esas oğlanı konya ya geldi bir imza içindi galiba,bizim ülkücüler(yaklaşık 20 kişi falan)abi seni koruyacaz diye.Adamın parmağındaki yüzüğü hatıra olsun diye almaya çalışırlarken parmağını kırdılar. :-) :-)
Bir ara miroğlu vardı sokakta siyah pardesü ve beyaz atkılardan geçilmiyordu :-) bu tür dizilerin gelişimi sağlıklı olmayan bireyleri birer terörist yapmaya çok müsait.
saygılarımla.
Sayın Che;

Polat Rolünü oynayan aktörün Konya'ya geldiği günlerde Adesede korkunç bir izdihamın yaşandığını anlatmışlardı. Tabii ki gitmedim. Ancak fotoğraflardan, yürüyen merdivenlerde dahi insanların tıklım tıklım olduğunu görmüştüm. Konyada ne kadar Elazığlı varsa o gün oradaydı onu da iyi biliyorum.

Anlam veremediğim, bir karaktere duyulan bu sevginin gerçekten kaynağı nedir?

Yıllar önce Erol Taş'ın anadoluda bir seyahatte nedir bu yaptıkların diye taşlandığını duymuştum. Herhalde artık kimse bu kadar saf değildir. Bu acaba bir oyuncunun, oynadığı roller sebebiyle, bir takım duyguları tatmin etmesine duyulan minnetin bir göstergesi midir?

Böylesine ulvi bir işi yapan bir şahsın bu kadar teveccüh görmesi, aslında toplumumuzun sürekli kaybeden, aşağılanan, hakir görülen, temsil edilemeyen bir kesimine intikam duygularını tattırıyor. Ve kaybedilen izzetini beyaz perdede geri veriyor.

Çünkü halk kitleleri, birileri tarafından sürekli, oyuna getirildiğini, kandırıldığını, kunpaslara çekildiğini düşünüyor. Yine birilerinin adil olmadığını kirli işler yaptığını biliyor. Bunların dış uzantılarının ülkede kargaşa çıkarmak isteyen, bu ülkenin çok köklü düşmanları olduğunu düşünüyor.

İşte bu düşmanları, bu film sayesinde deşifre etmesi, gerçek hayatta bir başarı olarak algılanıyor. Film karelerinde ise bu düşmanları ezmesi ise duygulara hitap ediyor. Dikkat edin! bu normal bir ezme değildir. Bu kibir ile ezmedir. Laf koyarak ezmedir. Bastıra bastıra ezmesidir. İşte bu Yıllardır incinen duyguların tatmin olmasına sebebiyet vererek bir rahatlamaya ve oh be demeye sebebiyet vermektedir.

Tabii bu tahliller doğru mudur? Gerçekten orada sözü geçen şahıslar, gerçek hayatta da bu şekilde intikam mı almaktalar? Bence hayır, Ama bu ayrı bir tartışma konusu.

Eski07-02-06, 10:34  #10
spartaküs
Guest

Alıntı:

spartaküs hocam
saygılarımla.
sayın che,sonuna kadar size katılıyorum

Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 08:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)