| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2006
| Ben tekirdağ meslek yüksekokulu öğrencisiyim.ben 2 senelik okulu 2 sene daha uzattım.ben bütün dersleri takip eden bir öğrenci olmama rağmen gerek sınıfta ders ciddiyeti bulunmamasından sınıfta bazı kişilerin rahatsız edici davranışlarından gerekse kendimi derse verememekten dolayı başarısız oldum.ben başarısız olmamı kendime bağlıyorum.fakat derslerde kuralların uygulanmamasından şikayetçiyim.örneğin dersin düzenini bozucu hareket edenlere uyarı cezasının verilmesi gerekiyor ama bu uygulanmıyor.kopyaya ceza verilmesi gerekiyorken gerekli ceza uygulanmıyor.ör kendim.bunun sonucunda hakeden hak ettiğini bulmuyor.ceza alması gerekenler ne yapıp edip okulu bitiriyorlar.kurallara uyanlar ise mağdur kalabiliyor.benbaşarının düşük olmasını buna bağlıyorum.bence adalet her yerde sağlanmalı ondan sonra başarısız oluyor çalışmıyor diye öğrenciler suçlanmalı.öncelikle eğitimcilerin düzgün bir ortam sunaması gerekiyor.sonra şikayetçi olmaları gerekiyor.örneğin bir hacamız bizim başarısızlığımızdan sınıftaki gürültüden bazı öğrencilerin yanlış davranışından şikayetçi oluyor.esasen yapılması gerekeni öncelikle yapıp gerekli cezaları uyarıları kendisi yapsa hiç bir sorun oluşmayacak ve ders daha verimli geçecek ve bundan sonra asıl başarılı olanlar asıl öğrenciler ortaya çıkacaktır.bence öncelikle bunların sağlanması gerekiyor ki bizde başarısızlığımızın nedeninin bizden mi yoksa okullarda ki bu durumlardanmı kaynaklandığını anlayalım.ona göre yolumuzu çizelim.bence her şeyden önce adelet lazım.gerek okulda gerekse yaşamın içinde...hatalı düşünüyorsam lütfen yazın. ozgurishak Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-01-06 17:12 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ben derslerden nefret ediyorum.Bu yüzden derste daha ciddi şeyler yaparım(Uyurum mesela).Hocalar da sağolsun uyandırmazlar.Bence biz başkalarının bulduklarını öğrenmek zorunda değiliz.Kendimiz birşeyler üreteceksek tamam da yok Arşimet şunu bulduvb.(aklıma başka birşey gelmedi de).Bulunan artık bulunmuş.Bize onu nasıl kullanacağımızı öğretseler yeter.Ondan sonra biz bulunmayanlarla uğraşalım.Bulunan bir formülü tekrar ezberlemenin bir mantığı olduğun sanmıyorum.Ha belki vardır açıkçası ben ezberlemeyi pek sevmem.Bu yüzden bana ezberlemem için verilen şeyleri bi kenara fırlatırım.Benim görüşüme göre defalarca okuyup ezberlediğim şeyin bana hiçbir faydası olmaz.Herhâlde saçmalıyorumdur ama ben ders kitabı kavramının ortadan kalkması taraftarıyım.Temel kurallar verildikten sonra öğrenciyi sınırlayan hiçbir şeyin olmaması gerekir(bence). Saygılar. |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Aynı ders hoca farkından dolayı değişik olabiliyor... Kimi formül verip geçiyor;kimi olimpiyat sorusu soruyor... Kurallar uygulanmıyor(gerekli olanlar)... Nerde kıyafet gibi gereksiz konu var onunla ilgileniyorlar... Ezber olayı ise dehşet verici boyutlarda... Daha ne diyeyim ben??? :74 |
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2006
| öncelıke lıse 3 te okudugumu belırteyım., bence egıtımdekı en buyuk adaletsızlık ; parası olan ıyı egıtım alıyor olmayan normal egıtım almaktadır.benım ailemın parası yoksa bunun sonucunu ben neden çekıyorum.ya kımse devlet okulunda okumasın ya herkes devlet okulunda okusun. egıtımde çıfte standart olamaz. bazı hocaların yaptıklarını unutamam .bazı ogretmen olmus cahılleri elestırdıgımız zaman o elestırı benım notumu etkılıyor. ne yapalım yalakalık mı? |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006 Ülke / Şehir: türkiye
| uygulaya uygulaya başka uygulayacak egitim sistemi kalmadıgından eskiye döndük ne olur bilinmez artık . ne yapsın adam ailesinin zoruyla gidiyorsa dersi kaynatmaktan başka analarını avutamadıgını hocalar mı avutacak. başarısızlıgı kendimizde arayalım ki sorunu cözmede gecikmeyelim. okuldaki derslerimin çok iyi oldugu söylenemez ama gene de idare eder işte. sınıfımızda çok fazla ders işlenmiyor gürültüden ama ben genede dinlemeye çalışıyorum. ben geçmişteki formülleri bilmeden formül arayışına çıkarsam kesin bir yerde çakışırız. bilinen förmülleri geliştirmek daha mantıklı tabiki yeni birşeyler bulmayalım demiyorum. saygılarımla..... |
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Alıntı:
| |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Alıntı:
eğitim şart yav :-) urfada oksfort varda gidilmedimi :-) saygılarımla... __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA | |
| #9 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
| |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Egitim kökenli oldugumdan her seyin egitime dayandiginin son derece bilincindeyim. Ama durum böyle diye yalnizca dayanaksiz olarak egitimi ön plana cikardigimizda gözden kaciracagimiz toplumsal refah düzeyi ile karsi karsiya kaliriz ki; bir anda egitimin ayaklari havada kalir. O zaman urfali oxfordculara benzeyebiliriz:-) Ekonomisi cökmüs bir ülkede egtimin ne denli saglikli verilebilecegi kuskulu degil midir? Her seyin basi egitimdir; ama, egitimden önce ekonomi gelir. saygilarimla __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|