Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Cinsellik Üstüne...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski27-01-06, 15:22  #1
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005
Cinsellik Üstüne...

İnsan biyolojik bir varlıktır.
Sağlıklı yaşaması temel gereksinimlerinin karşılaması oranında olabilmektedir. Bu bağlamda cinsel güdülerini de doyurabilmesi çok önemli ve gereklidir.

Ama sevgili ülkemizde bu ne kadar gerçekleşebilmektedir.
Toplumsal koşullar, toplumsal yapılanma buna ne kadar izin verebilmektedir?
Ortaya çıkan sorunlar ne olmaktadır?
Bu bağlamda varolan ahlak sistemi neyi dayatmaktadır?

Sanırım konuşulması bile başlıbaşına bir tabu olan bu konunun tüm yönleriyle ele almak, alabilmek yararlı olacaktır.

Evet, cinsellik ve yaşanabilirliği...
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-01-06, 17:07  #2
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

sayın melnur
cinselliğin konuşulması bile bir tapu olan bu ülkede yaşanabilirliği yok denecek kadar azdır.
bir bayan ile bir erkek sokakta elele dolaşırken bile tepki alıyorken cinselliği yaşamak çok zor.
tabi birde din faktörü var buna etkiliyor aslında cinsellikten ne anladığımız önemli bence
benim anladığım her hafta biriyle gezmek veya onla yatmak değil tek bir kişi ile bir ömür geçirebilmektir.
birde cinselliğin gözümüze sokulması var özellikle televizyonlarda film,reklam,müzik gibi şeylerde bu daha çok öne cıkıyor.
kısaca cinselliği anlamak ve yaşamak kültür ve özgürlük ile olur
saygılar...

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-01-06, 18:35  #3
spartaküs

Alıntı:
Sayın dr che şöyle demiş:

sayın melnur
cinselliğin konuşulması bile bir tapu olan bu ülkede yaşanabilirliği yok denecek kadar azdır.
bir bayan ile bir erkek sokakta elele dolaşırken bile tepki alıyorken cinselliği yaşamak çok zor.
tabi birde din faktörü var buna etkiliyor aslında cinsellikten ne anladığımız önemli bence
benim anladığım her hafta biriyle gezmek veya onla yatmak değil tek bir kişi ile bir ömür geçirebilmektir.
birde cinselliğin gözümüze sokulması var özellikle televizyonlarda film,reklam,müzik gibi şeylerde bu daha çok öne cıkıyor.
kısaca cinselliği anlamak ve yaşamak kültür ve özgürlük ile olur
saygılar...
SAYIN CHE,AŞIRI KAPALI GİYİNEN KADIN İLE AŞIRI AÇIK GİYİNEN ARASINDA HİÇ BİR FARK YOK BANA GÖRE
aşırı açık giyinen kadınlar,bütün erkekler orama burama baksın der ve kendini cinsel meta olarak görür
aşırı kapalı giyinen kadınlar ise,kimse orama burama bakamaz deyip kendini cinsel metaa olarak görürler
bu durum sayın canuğurunda yazdığı mevlananın belirttiği gibi "ekmek-kadın davasına dönüşüyor
yani bir tarafta erkekler cinsellikten soğurken;bir tarafta da azgın bir boğaya dönüşüyor tabii ki ben erkek tarafından baktım
kadınların tarafından bakınca,bir taraf cinselliğini fiziken ahlaksızca yaşıyor
öbür taraf ise fiziki olarak yapmıyor ama düşünce olarak ahlaksızca yapıyor
ikisinin ortasını bulamıyoruz ne yapalım
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-01-06, 11:54  #4
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

SAYIN CHE,AŞIRI KAPALI GİYİNEN KADIN İLE AŞIRI AÇIK GİYİNEN ARASINDA HİÇ BİR FARK YOK BANA GÖRE
aşırı açık giyinen kadınlar,bütün erkekler orama burama baksın der ve kendini cinsel meta olarak görür
aşırı kapalı giyinen kadınlar ise,kimse orama burama bakamaz deyip kendini cinsel metaa olarak görürler
bu durum sayın canuğurunda yazdığı mevlananın belirttiği gibi "ekmek-kadın davasına dönüşüyor
yani bir tarafta erkekler cinsellikten soğurken;bir tarafta da azgın bir boğaya dönüşüyor tabii ki ben erkek tarafından baktım
kadınların tarafından bakınca,bir taraf cinselliğini fiziken ahlaksızca yaşıyor
öbür taraf ise fiziki olarak yapmıyor ama düşünce olarak ahlaksızca yapıyor
ikisinin ortasını bulamıyoruz ne yapalım
spartaküs hocam
aşırı kapalı ve açık giyim konusunda aynı görüşteyim
burda anlatmak istediğim cinselliğin özellikle tapu ve rant olması bana göre sorun
cinsellik eğitimi olmadan kişilerin yaklaşımı ortada.
mesela bir kaç örnek vereyim yanıyor of of,o asker şimdi,petek dinçöz gibi kişi ve klipleri izlersek hep cinsellik ön planda hatta bazı parçalar sadece klip yüzünden izleniyor.
mesela benim 5 yaşın bir yeğenim var anaokuluna gidiyor bir gün dudak dudağa öpüşürsen hastalık kaparsın dediklerin söyledi bu yaşta çocuğa bu bilgiyi verirsen gelecekte cinselliği tanımlaması nasıl olur?
birde hamile birine sorduğu soruda aldığı cevap var bu nasıl buraya girdi allah bıraktı.
kısaca cinseliği illaki birleşme olarak ele aldığımız sürece bir tapu olarak kalacaktır
saygılarımla...

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-06, 09:23  #5
petricli

Sayın Arkadaşlar,

Cinselliğin ülkemizde tabulaştırıldığı bir doğrudur. Özellikle doğu bölgelerimizde, Karadeniz bölgesinde ve İç Anadolu bölgelesinde cinsellik tabudur!.. Ama öyle bir tabudur ki bu; kadın insan yerine bile konmazken, erkek fütursuzca yaşar cinselliği.

Batıya doğru gidildikçe bu tabu ortadan kalkmaktadır. Büyük şehirlerde, Marmara bölgesinde ve Trakya bölgesinde bırakın tabulaştırmayı, cinsellik aşırı bir biçimde ortadadır.

Yani Türkiye'de cinsellğe bakış açısı bölgeye göre değişmektedir.

Önemli olan nedir? Bence önemli olan yaş grubuna göre cinsel eğitim dersleri okullarda verilmelidir. Bildiğim kadarı ile liselerde sağlık derslerinde çok kısıtlı bir eğitim veriliyor ama bence yeterli değil.

İlkokul 4. sınıftan başlamak üzere konunun uzmanları ve psikologlar tarafından hazırlanan ders kitapları ile cinsellik eğitimi başlamalıdır. Yaş grubuna uygun ama doğru bilgileri alan çocuklarımız, kulaktan duyma yanlış bilgilerle bizlerin yaptığı hataları yapmaktan kurtarılmış olur.

Cinsellik kadın ve erkek ilişkilerini kapsadığı gibi, kadının ve erkeğin kendi cinselliğini de kapsar. Kendini cinsel açıdan doğru tanımak çok önemlidir. Kendini doğru tanıyan birey karşı cinsi de doğru tanıdığı zaman yanlışların ve cinselliğe tabu olarak bakılmasının azalacağı muhakkaktır.

Halkımıza da cinsellik hakkında seminerler düzenlenebilir, yanlış bilgiler giderilebilir, ailelerin çocuklarına cinselliği doğru anlatmalarında yardımcı olunabilir.

Olayın diğer yönü ise aşırı bilgidir. Televizyonlarda gereğinden fazla cinsellik gören çocukların psikolojisi bozulabilmekte, sapıklığa varacak çeşitli hastalıklara yakalanabilmektedirler.

Bir diğer sakınca ise yine aşırı cinsellik bilgileri alması sebebi ile cinsellikten nefret eden çocuklar olabilmektedir.

Her şeyi yerinde, zamanında ve kararında yapmayı öğrendiğimizde bu problemlerin çoğu ortadan kalkacaktır.

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-06, 10:50  #6
spartaküs

sayın petricli,ağzınızdan bal damlıyor haydar dümenin kitaplarını okuduğun belli
ücinselliği çok güzel anlattın ama şu anlattıklarını 1400 yıl önce bir şahsa anlatsan her halde oracıkta kafanı keser her halde
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-06, 10:57  #7
petricli

Sayın Spartaküs,

Haydar Dümen'in cinsellik konusunda 3 kitabını okudum. Doğrudur. Evlenme çağına gelmiş delikanlılarımızın ve kızlarımızın kesinlikle okuması gerektiğini belirtmiş olayım.

Ayrıca İslami açıdan evlilik ve cinsellik adında kitaplarda okudum. Ve iddia ediyorum cinselliğe İslamiyet kadar hoş bakan, esnek yaklaşan ve bu kadar detaylı bilgiler veren başka bir din bulamazsınız.

İslamiyet cinselliği yasaklamamıştır. Yasak olan gayrimeşru ilişkilerdir. Günümüzde bile gayrimeşru olarak geçtiğine göre bu hata sayılmamalıdır.

Evlilik çerçevesinde olmak kaydıyla cinselliği hoş gören ve kadınlara cinsellik açısından bir çok hak tanıyan İslamiyettir.

Gerekirse örneklerde verebilirim.

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-06, 11:15  #8
spartaküs

Mârifetname

300 YIL ÖNCE YAZILAN MÁRİFETNAME’DEN CİNSEL DERSLER
İbrahim Hakkı Erzurumlu, 18.yüzyılda Marifetname adında bir kitap yazmış. Bu kitapta, "cinsel öğütler" de veriyor. Okuyalım bakalım, "İslamî" cinsel öğütler neleri içeriyor?
Cimada öpüşenin çocuğu sağır doğar

Erkek, iç gömleğinden başka bütün elbiselerini soyacak.

Kadın da aynı şekilde soyunacak.

Cima esnasında öpüşme ve konuşma olmayacak. Çünkü bunlar, çocuğun sağır ve dilsiz olmasına sebep olabilir.

Erkeğin suyu indikten sonra kadınınki de ininceye kadar karnı üzerinde durmak lazımdır ki kadın ikinci cimaya kadar tıkanıp tembel kalmasın. Yani erkek cimada horoz gibi davranmasın, birleşme bir anlık olmasın ve erkek kendisi kadar eşinin de cimadan lezzet duymasını sağlayacak şekilde hareket etsin.

Cima çocuk ve hayvan yanında yapılmamalıdır.

Cimadan sonra muhakkak idrarını yapmak lazımdır ki meninin son damlaları mesanede kalmasın ve onda tedavisi imkansız bir hastalık yapmasın.

Yabancı kadınlarla yalnız kalmamalıdır. Çünkü hem haram hem de sonu fenadır. Bir şair şöyle diyor: Kadınlar, bizim için şeytan olarak yaratılmışlardır. Şeytanların şerrinden ise Allah'a sığınırım.

Öğleden sonra yapılan çocuk şaşı gözlü olur

Yeni ayın ilk günü cima yapılırsa çocuk güzel olur.

Öğleden evvel cima yapılırsa çocuk hakim ve kerim olur.

Pazartesi gecesi cima yapılırsa çocuk Kur'an hafızı olur.

Salı gecesi cima yapılırsa çocuk cömert ve merhametli olur.

Perşembe gecesi cima yapılırsa çocuk alim ve amil olur.

Cuma gecesi cima yapılırsa çocuk ábid ve arif olur.

Cuma namazından evvel cima yapılırsa çocuk mutlu ve ölümünde şehid olur.

Kadının rızası dışında cima yapılırsa çocuk ahmak olur.

Yeni ayın ilk gecesi veya onbeşinci veyahut da son gecesi cima yapılırsa çocuk deli olur.

Pazar gecesi cima yapılırsa çocuk yol kesici olur.

Çarşamba gecesi cima yapılırsa doğacak çocuk öldürmeye eğilimli olur.

Gündüz öğleden sonra cima yapılırsa doğan çocuk şaşı gözlü olur.

Ramazan bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk serkeş, inatçı olur.

Kurban bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk altı veya dört parmaklı olur.

Cima ayakta yapılırsa doğan çocuk uykuda yatağına işer.

Erkek, yanılır da baldızıyla sevişir ve cima yaparsa doğan çocuk hünsa (kendisinde hem erkek hem de dişi alameti olan) olur.

Cima meyve ağacının altında yapılırsa çocuk zalim olur.

Kadının sesi kocadan fazla çıkmayacak

Kocası kapıdan içeri girince hemen ayağa kalkıp karşılamak.

Karı kocasına merhaba efendim, hoş geldiniz demeli.

Karı kocasının her emrine itaatli olmalıdır.

Karı kocasının cinsi arzu ve isteklerine karşı gelmemek, nefsini teslim etmekte gecikmemek şeklinde hareket etmelidir.

Kadın sesini kocasının sesinden fazla yükseltmeyecek.

Kadın kocası için bazı zararsız maddeler sürünüp süslenecektir.

Kadının hainliğinden sakınmak lazımdır

Erkek eşine rıfk ile muamele edecek, iyilikle idare edecek. Çünkü kadın eğri kaburga kemiğinden yaradılmıştır, aklı ve dini eksiktir, kocasına sığınmıştır. Güleryüzle sohbet için alınmıştır.

Erkek, karısının öfkesi karşısında susmalıdır. Ta ki kadın pişmanlık duyup kocasından özür dileyinceye kadar. Çünkü kadın ruhen zayıftır. Susma onu yener.

Kadının hainliğinden, aldatma ve tuzaklarından sakınmak lazım. Çünkü Hz. Adem, eşi Havva anamızın aldatmasıyla Allah'a asi olmuştur.

Erkek, karısıyla şakalaşmalı, güldürücü sözler söylemeli. Yalnız kadın kıyafetine girmeyip başka şekilde nezih eğlenceler yapmalı.

Erkek karısına üzüntülerini, kederlerini, düşmanlarını ve borçlarıyla alacaklarını söylememelidir.

Yumurtası sıcak olmayan erkeğin sakalı olmaz

Erkeklerin husye kasları dört tanedir. Bunlar husyeleri korumak ve uyarmak için yaratılmışlardır. Ta ki yavaşça bir uzantı olmasın, gevşeme ile aşağı inmesin ve çarpmalardan yumurtalar korunsun. Torbadaki yumurtalar katıdır, tabiatları sıcak olduğundan duman yaymakta ve bundan erkeklerin yüzünde sakal bitmektedir Çünkü yumurtaları olmayanların veya yumurtası sıcak olmayanın sakalı olmaz yahut yumurtalar kesilip alınsa, sakalı varsa dökülür kalmaz.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-06, 11:25  #9
petricli

Sayın Spartaküs,

Bahsettiğiniz zamanda kadın ve erkek anatomisi ve psikolojisi ne kadar biliniyordu?

Bahsettiğiniz zamanda eğitim düzeyi ne durumda idi?

Bunları göz önüne almadan bu gün yazılmış gibi konuya yaklaşmanız yanlıştır.

Mesela Aristo büyük bir filozoftur. Ama bir çok fikri günümüzde gülünçtür ve yanlıştır. Şimdi ilgili dönemin şartlarına bakmadan Aristo'yu yargılarsak filozof diyebilirmiyiz?

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-06, 12:01  #10
spartaküs

Sayın Spartaküs,

Alıntı:
Bahsettiğiniz zamanda kadın ve erkek anatomisi ve psikolojisi ne kadar biliniyordu?

Bahsettiğiniz zamanda eğitim düzeyi ne durumda idi?

Bunları göz önüne almadan bu gün yazılmış gibi konuya yaklaşmanız yanlıştır.
niye bugün hala hacı bayramda satılıyor ve diyanet kitabevlerinde nostalji olsun diye

Alıntı:
Mesela Aristo büyük bir filozoftur. Ama bir çok fikri günümüzde gülünçtür ve yanlıştır. Şimdi ilgili dönemin şartlarına bakmadan Aristo'yu yargılarsak filozof diyebilirmiyiz?
bilimin gelişmesi açısından,değişkenliği adına lütfen çürütülmüştür deyin gülünçtür demeyin 2400 yıl önce ki fikirler üzerine
marifetnameyi 2400 yıl önce aristo'ya anlatsan her halde neresiyle güler siz düşünün
şimdi hadislere indirme beni malum din konularına girince sopalar kalkıyor her nedense
  Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı