"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Forumda bazı üyeler var ki, dini inançlara hakareti bir vatandaşlık görevi olarak algılamakta , kendileri gibi inançsız olmayan insanlara karşı küçük düşürücü , aşağılayıcı , insan onuruna yakışmayacak ifadeleri kullanmaktan hiç çekinmemektedirler.Hatta konuyla ilgisiz dahi olsa, konuyu islama, Allah'a getirmekteler, ağza alınmayacak küfürleri , hakaretleri , aşağılamaları hiç çekinmeden söylemektedirler. Ey bu derece seviye düşüren kendini çağdaş zanneden bazı forum üyeleri ; Siz bizim gibi inanmayabilirsiniz, buna kimse karışamaz, zira dinde zorlama yoktur, fakat bu sizlere benim dinime hakaret, küfür etme hakkı vermez.Lütfen biraz daha saygılı olun. Ömrünüzde bir kere dahi başınız secdeye varmamış, o halde dini konularda konuşmak size yakışmaz, eğer bir şeyi konuşmak istiyorsanız, Darvin'in bıraktığı yüce ( !) teorilere devam edin. Daha çok çözülmemiş problemler sizleri bekliyor. Çağdaşım demekle sizin dediğiniz anlamda çağdaş olunmuyor, çağdaş bir insan , dini inanç ve hürriyetlerle dalgasını geçmez.Lüften bu konuya hassasiyet gösterin. __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Bu cümlenize katılmıyorum. Başı secdeye varmamaş biri müslüman olmayabilir. Ama karşınızdaki Musevi yada Hıristiyan'da olabilir. Bu dinlere mensup kişiler için dini konularda konuşmayı yasaklayamazsınız. Unutmayın bunlarda ilahi dinlerdir. Dinsiz değillerdir. Ben müslüman değilim, islam dinine mensup değilim. Ama müslüman olmadığım, dini konular hakkında yorum yapamayacağımı göstermez. Umarım bu cümlenizi düzeltme gereği duyarsınız. Saygılar. | |
| #3 | ||
| Alıntı:
Secdeden maksat , islamiyeti işaret etmek istememdir,yazının diğer taraflarına katıldıysanız teşekkür ederim. __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... | |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Yazının geri kalanına katılıyorum. Bende sık sık Tanrı'ya yapılan alaycı ve aşağılama ifadeleri ile karşı karşıya kalıyorum. Bu diğer dinler için olsa bile her zaman karşısındayım. Hepimiz aynı Tanrı'ya inanıp dua ediyoruz sonuçta. Dikkatimi çeken cümleniz haricinde tüm dediklerinize aynen katılıyor, ve bu konuda size desteğimi sunuyorum. Saygılar. | |
| #5 | ||
| Alıntı:
Çok Teşekkür ederim... __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Sayın Mason'a katılıyorum, ben yaratıcı bir güce inanıyorum, özel isminin Allah olduğunu kabul edebilirim. Bu onunla benim aramdadır ama arap müslümanların ibadet şekillerini ve yaşam biçimlerini kabul etmiyorum, bunları yapmak bana hiç birşey ifade etmiyor. Yapanların temsil ettikleri hal ve hareketlerle ilgili bir sorunum olabilir, bilemiyorum. İbadetim insana yakışır bir biçimde yaşamaya çalışmaktır. Din hakkında bilgi edinebilirim ve bu konuda fikir yürütebilirim, bunun için birtakım tapınma şekilerini yerine getirmiş olmam gerekmez. Tabii ki bu bana başkalarının inançları ile alay etmek ve aşağılama özgürlüğü getirmez. Bunu yapanları kınarım. Aynı şekilde inanmama özgürlüğünü yaşayan kişilere de yapılan aşağılamaları kınadığım gibi. İnanmayan kişiler hakkında söylev verenlere önce namazı, niyazı bırak öyle konuş demeye benzemiş sözleriniz. __________________
Düşlemek Bilmekten önemlidir |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|