Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

AKP'li Böhürler isyan etti: En acımasız tepki 'Sürtük' .. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski25-08-07, 15:53  #1
harbey

Giriş Tarihi: Jan 2007
AKP'li Böhürler isyan etti: En acımasız tepki 'Sürtük' ..

Alıntı:
AK Parti MKYK üyesi Ayşe Böhürler, Gül’ün adaylığına yaklaşımı nedeniyle Müslüman ve dinci kesimin erkeklerinden gördüğü tepkiyi ve uğradığı haksızlıkları yazdı; “İnsana ‘Benim burada ne işim var’ diye sordurtuyor, mahalle ahlakını sorgulatıyor'' dedi.

AK Parti’nin en üst karar organı MKYK’nın üyesi Ayşe Böhürler, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığına yaklaşımı nedeniyle “kendi mahallesindeki erkekçi siyaset''in gösterdiği tepkiye isyan etti.

Dinci’ kesimden “Sürtük'' diye tepki gösterenler bile olduğunu belirten Böhürler, oysa toplantılarda Gül’ün cumhurbaşkanlığını desteklediğini söylediğini belirtti; “Velev ki karşı çıksaydım, kimbilir başıma neler gelirdi'' dedi.

KİMLERLE YAN YANA DURUYORUM?

Tek sesli bir koroya dahil olmak istemezseniz tepkilere hazır olmalısınız. Öncelikle kendi mahallenizden gelir suçlamalar.

Niye bizim gibi düşünmüyorsun'' soruları, sürüye boyun eğmek zorundasın yaklaşımı imani bir sorgulamaya bile dönüşebilir çoğu zaman.

Yoksa sen de mi onlar gibi oldun, davayı satıyorsun?'' “Hangi dava ne davası, fanatik mahalleli olmak zorunda mıyım, ne fısatları değerlendirmek ne de yıldızların yükselişini yakalamak ne de siyasi arenada şahsi ikballer gibi bir derdim var'' demeye kalmadan mahalleli kıyıcılığı “kimlerle yanyana duruyorum, burada ne işim var'' sorusunu sordurur insana...

Müslümanların başa geçmesini istemiyor musun'', “Bizi içimizden mi vuruyorsun'', “Başörtüsünü çıkarın, niçin kullanıyorsun'' ve en acımasızı da “Sen Gül’ün niye cumhurbaşkanı olmasını istemiyorsun sürtük'' diyen dinciler...

Dinciler diyorum çünkü Müslüman ahlakını benimsemeden dindarlık iddiasında olanlarla da, bir kadına sadece siyasi alanda farklı fikirlerin tartışılabilir olmasını seslendirdi diye hakaret edebilenlerle de bir kardeşlik hukukumuzun olmadığını düşünüyorum.

ÇILDIRABİLİYOR OLMALARI ÜRKÜTÜYOR

Bir de tabii ne demeye çalıştığımı anlamayıp tepki verenler “Biz onu hiç öyle bilmiyorduk, çok kırıldık'' diyenler, mimleyenler hatta fişleyenler... İşlerine geldiği yerde “Ne güzel temsil ettin başörtülüleri'' diyenlerinBaşka bir bakış açısı ile konuya baksak'' mırıldanmalarında bile çıldırabiliyorlar olmaları insanı ürkütüyor.

Üstelik sorgulamayı her alanda olduğu gibi siyaset içinde önemseyen birisi olarak müteaddit defalar dile getirdiğim farklı, muhalif fikirlere destek çıkanların tutumlarını da yadırgıyorum. Hem de zaten ikbal, statü, mevki derdinde ve görünümünde olmadığım ortada iken!

MAHALLE AHLAKINI SORGULATIYOR

Hiçbir şey talep etmeden yürüttüğüm siyaset tarzı içinde, başörtüsünün sözkonusu olduğu her yerde “Aman kimseye zarar vermeyelim'' anlayışı içindeyken gördüğümüz destek bu sefer nedense tam tersi bir şekle büründü. Haksız tepkiler insana mahalle ahlakını sorgulatıyor ne yazık ki...

Yazının tamamı : http://www.milliyet.com.tr/2007/08/25/son/sonsiy05.asp

Saygılarla......Harbey............
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-08-07, 15:57  #2
Baudolino

Baudolino'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Durmak yok yola devam!
Baudolino is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-08-07, 16:12  #3
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Durun bakalım daha neler göreceksiniz A-K-P'den.

"Her devrim mutlaka kendi çocuklarını yemeye başlar" ki bunlar gibi nefesi buram buram "dincilik" kokan sözde yeşil devrimciler çocukları ile birlikte kendilerinide yemeye çalışıp bitirecekler.

Her daim demokrasiden , demokratlıktan dem vuran "dinci" 'lerin demokratlığının üzerinde ki "kalaylar" kararmaya başladı daha sonra öyle tahmin ediyorum ki bunları birileri akıllarının tahmin edemeyeceği bir biçimde kalaylayacaklar.

Kendi içlerinde dahi farklı seslere , düşüncelere tahammül edemeyenler kurmak istedikleri diktatoryanın kokuşmuş düşünceleri içinde ezilip gidecekler.
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-08-07, 16:22  #4
beylerbeyi
Onay bekleyen
Yazar Adayı

beylerbeyi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Biberon şöyle demiş:

Mesajı Göster

"Her devrim mutlaka kendi çocuklarını yemeye başlar" ki bunlar gibi nefesi buram buram "dincilik" kokan sözde yeşil devrimciler çocukları ile birlikte kendilerinide yemeye çalışıp bitirecekler.

Her daim demokrasiden , demokratlıktan dem vuran "dinci" 'lerin demokratlığının üzerinde ki "kalaylar" kararmaya başladı daha sonra öyle tahmin ediyorum ki bunları birileri akıllarının tahmin edemeyeceği bir biçimde kalaylayacaklar.

Kendi içlerinde dahi farklı seslere , düşüncelere tahammül edemeyenler kurmak istedikleri diktatoryanın kokuşmuş düşünceleri içinde ezilip gidecekler.
sayın biberon, herkesin düştüğü hataya siz de düşüyorsunuz. A-K-P nin nefesi buram buram İslam kokmuyor. Ama belki dediğiniz şey olabilir. Pek söylemlerinde böyle birşey yok gibi. Ama bendenize sanki dünyevi kazançlar daha çok ağırlık basıyormuş gibi geliyor. Yani sanki sonuçta menfaatler bir noktada kesişecek gibi!... O zaman tabii ki kıyamet kopar. Şunu belirtmeliyim ki; diktatörlük düşncelerinin olduğunu dahi zannetmiyorum? Sanki eski sofracılar AKP' yi sarmaya ve kendi kazançları için kullanmaya çalışıyorlar gibi!.... İşte AKP yönetim olarak bunu, farketmez ve çözüm bulamazsa, diğer kapitalist partiler gibi silinip gidebilir.
Bendeniz hzimet etmeyenin zamanla silineceğini düşünüyorum. Esas olan bu ülkeye hizmet olmalıdır. Ne yapılırsa yapılsın, hizmet gayesi olmadıkça boştur.
Saygılarımla...
Eski25-08-07, 16:26  #5
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

- Anlayışsızlık hangi çevreden gelirse gelsin yanlıştır, ilkelliktir.
Eski25-08-07, 16:33  #6
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

insanların kalıplara mahkum edildiği bu coğrafyada normal karşılanır olaylar bunlar
Eski25-08-07, 22:20  #7
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bir memur eşinin sevk almak için rektörlüğe girdikten sonra başı örtülü olduğu için kapı dışarı edildiği bir ortamda bunlar normaldir. Bu korkunç normallikler insanların sağlık hizmetini bile elinden gelse engelleyecek.
Eski25-08-07, 22:46  #8
germiyan
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın Biberon şöyle demiş:

Mesajı Göster

sayın biberon; "birileri akıllarının tahmin edemiyeceği bir biçimde kalaylayacaklar" eğer bu cümleyi, toplumun demokratik tepkilerinin sonucu oluşacak bir güç tarafından kalaylanacaklarını söylüyorsan, saygı duyar desteklerim. yok eğer yine çözümü postallara havale etme babında söylediysen, bu sefer sizlerin akp tarafından daha çok kalaylanacağınızı söylüyebilirim....
germiyan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-08-07, 01:43  #9
Resneli

Giriş Tarihi: Aug 2007
Kucaklama Bu Mu?

Seçim öncesi meydanlarda herkesi kucaklayacaklarını söyleyenlerin foyası çok çabuk ortaya çıktı. Bir yerde "Dövmediğime sükretsin" diyenler, bir yerde Türk Subayına hakaret edenler şimdi de bu. Basına yansımayan daha nice olaylar vardır da bizim haberimiz yok. Hangi vasıfta insanlar milletvekili olmuş ortaya çıkmaya başladı. Bundan öncekilerin benzeri olaylarını ben pek sık duymadım ama durum onu gösteriyor ki meclisin içerisinde AKP sıralarından çözülmeler erken başlayacak gibi. AKP İktidarının bu kez fazla uzun ömürlü olmayacağını düşünüyorum.
Resneli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-08-07, 09:24  #10
senator21
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Aug 2007

iki vatandaş arasında bir sürtüşme yaşanmış biri atanmış, ülke yi dış güçlere karşı korumakla vazifeli, diğeri seçilmiş ülkenin yönetiminde sorumluluk almış bir bir vatandaş. bu tür küçük çaplı olaylar güncel hayatta sürekli yaşanıyor bunu niye illaki bir yerlere yamamaya çalışıyoruz anlamak mümkün değil....
senator21 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı