"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Anarşizm ve faşizm/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Faşizm ve anarşizm arasındaki farklar nelerdir?Sanırım ikisi de birbirinden çok farklı,ne alakası var diyeceksiniz ama tam olarak farklılıklarını yazarsanız sevinirim. Saygılar... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| uzun bi liste çıkar da, tam olarak neden merak ediyosun? bir de şu makale belki işine yarar: Faşizm ve Anarşist Mücadele http://www.anarsistkomunizm.org/kkn/...d=88&Itemid=35 __________________
“Sosyalizm olmadan özgürlüğün ayrıcalık ve adaletsizlik olduğuna; ve özgürlük olmadan sosyalizmin kölelik ve barbarlık anlamına geldiğine inandığımız için...” Mihail Bakunin, 1867 |
|
| #3 | |
| Teşekkür ederim yalnız verdiğiniz adrese üye olmak gerekiyor...Başka bir kaynak önerebilir misiniz? İkisinde de kendi görüşlerini kabul ettirmek için şiddete başvuruluyor.Bu şekilde bakılınca aynı gibi.Bu nedenle merak ettim farklılıklarını... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul-zonguldak
| Anarşizm,kuralların olmadığı bir yaşamın ifadesidir.Çünkü kurallar insan özgürlüğünü dolayısıyla da kişiliğiini yok eder.İnsanın varoluşunu sürdürmesi için başkalarının(üretim araçlarına sahip olanların)koyduğu kuralları yok etmesi ve kuralsız bir toplum-insanlık oluşması gerekir. Faşizm,üretim aracı sahiplerinin varlıklarını korumak ve yaşatmak için oluşturdukları özellikle militarizme dayalı sistemdir.Katı ve kuralcıdır.ideoljik destek olarak ta milliyetçiliği,ırk unsurunu veya dini kullanır.Dolayısıyla tek tip insan oluşturarak sistemin sürdürülmesi esastır.Bütün bunları da baskıyla gerçekleştirir. __________________
sorgulamamak=insan olmamak bertay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-09-07 11:22 . |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Farklı olmaları bir yana, genelde birbirlerinin tam tersi olarak kabul edilirler. Alıntı:
| #6 | |
| |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
işine yarayabilecek iki yazı: ANARŞİSTLER TERÖRİZMİ DESTEKLER Mİ? http://uk.geocities.com/anarsistbaki...2.html#A.02.18 "EYLEMDE ANARŞİ"NİN BAZI ÖRNEKLERİ NELERDİR? http://uk.geocities.com/anarsistbaki...-kisima05.html __________________
“Sosyalizm olmadan özgürlüğün ayrıcalık ve adaletsizlik olduğuna; ve özgürlük olmadan sosyalizmin kölelik ve barbarlık anlamına geldiğine inandığımız için...” Mihail Bakunin, 1867 | |
|
| #9 | |
| Sayın Brshlnn, Ben gerçek Atatürkçülükten bahsediyorum. Atatürk hiçbir zaman kendi görüşünü halka benimsetmek için şiddete başvurmamıştır, herkes Atatürkçü olacak dememiştir. Kenan Evren 80 darbesinin Kemalist düşünce gereği olduğunu söylemiştir. Ama yaptıkları insanlık dışıdır. Kemalizmle asla uymayan şeyler yapılmıştır. Yani her 'Atatürkçüyüm' diyene inanmamak gerekir diye düşünüyorum. Saygılarımla... |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|