"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
| Danimarka'da yayımlanan bir gazetede yer alan Muhammed Peygamber karikatürünü protesto eden Libya, bu ülkedeki büyükelçiliğini kapatma kararı aldı. Danimarka'da Müslüman gupların protestosu Jyllands Posten gazetesinde yayımlanan karikatür, Muhammed peygamberi terörist olarak resmediyordu. Karikatür İslam dünyasında tepkiye neden olmuş, Libya da Danimarka hükümetinden harekete geçmesini istemişti. Ancak Danimarka hükümeti olaya müdahale etmedi. Söz konusu karikatürleri yayımlayan Jyllands Posten gazetesi İslam'ı küçük düşürmek gibi bir amaçları olmadığını, karikatürleri İslam'la ilgili düşünce özgürlüğünün sınırlarını sınamak amacıyla bastıklarını söylüyor. Ancak gazete yönetimi, olayın bu noktaya varmasından duydukları üzüntü ve pişmanlığı da gizlemiyor. Karikatürlerin yayımlanması ardından bazı İslam ülkelerinin büyükelçileri Başbakan Anders Fogh Rasmussen'e şikayetlerini iletmiş, eğer hükümet harekete geçmezse Danimarka mallarını boykot tehdidinde bulunmuşlardı. Kopenhag yönetimi ise bu karikatürlerin yayınlanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirmekle birlikte, herhangi bir yasal yola başvurmadı. Danimarka hükümeti medyayı hiçbir şekilde etkileme hakkına sahip değildir Başbakan Anders Fogh Rasmussen Başbakan Rasmussen dün yaptığı açıklamada "Danimarka hükümeti medyayı hiçbir şekilde etkileme hakkına sahip değildir" diye konuştu. Rasmussen, "Bu gazetenin yayınlarından Danimarka hükümeti ve halkının sorumlu tutulması da doğru değildir" diye ekledi. Hafta içinde bu ülkedeki büyükelçisini geri çağıran Suudi Arabistan'ı, Libya izledi. Libya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, gazete Muhammed peygambere saygısızlık yapmaya devam ettiği ve Danimarkalı yetkililerin de herhangi bir yaptırıma başvurmadığı için Kopenhag'daki büyükelçiliğin kapatıldığı bildirildi. Açıklamada ayrıca Danimarka'ya karşı ekonomik önlemlere de başvurulacağı duyuruldu, ancak bunlara açıklık getirilmedi. Benzer bir gerginlik kısa süre önce de Danimarka ile Türkiye arasında yaşanmıştı. Türkiye Danimarka'dan, PKK'nın yayın organı olmakla suçladığı ROJ TV'nin yayınlarına son vermesini istemiş ancak Kopenhag hükümeti, Danimarka'da medyanın özgür olduğunu vurgulayarak talebi reddetmişti. |
| #2 | |
| Diğer karikatürler... http://www.di2.nu/files/Muhammed_Car...ds_Posten.html Yukarıdaki haber BBC Türkçe yayınlarından alınmıştır. http://www.bbc.co.uk/turkish/ Arkadaşlar, Sizce bir dinin peygamberi ile alay etmek, onu terörist olarak göstermek, inançlara saygı açısından nasıl değerlendirilmelidir. Tepki gösterenler ülkeler ve Danimarka hükümetinin davranışlarını nasıl yorumlarsınız. Saygılar, petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-06 10:06 . |
| #3 | |
| sayın petricli,neden biz nerede hata yaptık demiyorsunuz? birazda kendinizi eleştirseniz müslümanlar ileri bir toplum olsalardı bu yazılar yazılırmıydı? |
| #4 | ||
| Sayın Spartaküs, Dikkat ederseniz ben hiç bir eleştiride bulunmadım. Alıntı:
Ayrıca günümüzde yapılan terörist saldırıların suçu Hz. Muhammed'in midir? (S.A.V.) Saygılar, | |
| #5 | ||
| Alıntı:
şimdi diyeceksiniz ki mustafa kemali putlaştırdınız hayır ben mustafa kemalin anıtkabirde mozalesine önünde iken asla eğilmem başım dik bir şekilde anarım onu kübalar bile mustafa kemali anıyor ben mi anmayacağım o yüzden kendinizde bir hata arayın biz nerede hata yaptık diye? | |
| #6 | ||
| Sayın Spartaküs, Sizi bazen anlamak güç oluyor!.. :-) İlgisiz konularda dini ortaya sürüyorsunuz diye sizi eleştiriyordum. Şimdi ise din konusunda Mustafa Kemal'i öne sürüyorsunuz!.. Bu ne mantıktır. Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili konular vardır ve fikirlerinizi orada belirtirsiniz. Ayrıca benim O'nun hakkındaki görüşüm açıktır ve ilgili yerlerde gerektikçe belirtmişimdir. Sanki ben O'na karşıymışım gibi burada bahsetmenizin bir anlamı olduğunu sanmıyorum. Lütfen konumuz çerçevesinde konuşalım. Diyorsunuz ki; Alıntı:
Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu DAvud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099) Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/Babu Gazveti't-Türk...) Bunlardan Türkleri öldürün anlamı mı çıkar? Ben sizin gibi algılamıyorum. Burada anlatılan kısaca şudur: Türklerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu kadar basit!.. Saygılar | |
| #7 | |
| bir kısım ölmeden nasıl savaşılıyormuş?anlamadım tabii ki kılıç kalkanla yoksa ilim bilim fen savaşı mı? neden muhammede dil uzatılıyorda;mustafa kemale dil uzatılmıyor?onun arasında ki farkı düşünmeniz açısından örnek verdim malum roj tv ile pkk sloganı yapan ülkemizi bölmeye çalışan danimarka neden mustafa kemale dil uzatamıyor? |
| #8 | |
| Sayın Spartaküs, Atatürk'e bir çok ülkede dil uzatılmaktadır. Hatta ülkemizde bile!.. Öncelikle bunu kabul edelim. Dil uzatılması demek o kişi hatalı demek değildir. Çeşitli sebeplerle dil uzatılabilir. Savaşta insanlar tabi ölecektir. Ben ölmez demedim ki. Siz bu gün solunuzdan mı kalktınız? Ne söylesem ters anlıyorsunuz!.. Ben o hadislerde Türkleri öldürün demiyor, Türklerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz diyor dedim. benim sözümden nasıl öyle bir anlam çıkardınız pes doğrusu!.. Saygılar, |
| #9 | ||||
| Alıntı:
Alıntı:
bu sözden şu anlam çıkar ille de türklerle savaşacaksın;savaşmadığın sürece asla kıyamet kopmayacak resmen türklerle savaşmayı kıyamet alameti gibi göstermiş yapmayın petricli, Alıntı:
| |||
| #10 | |
| Sayın Spartaküs, Atatürk'e hakaret eden ve diktatördü diyen bir çok yabancı duyduk, gördük. Daha neler neler... Mesela Rıza Nur adını hiç duydunuz mu bilmem!.. Bu saydıklarımın hiç biri sizin bahsettiğiniz kişiler değildi. Buradan onları savunduğum anlamını çıkarırsınız diye korkuyorum. :-) Dediğim gibi... Biri hakkında dil uzatılması o kişinin yanlış olduğunu göstermez. Evet hadis Kıyamet kopmadan önce Türklerle savaşacaksınız diyor. Ama gidin Türklerle savaşın onları öldürün demiyor. Bu gün sağınızdan mı kalktınız? :61 Saygılar, |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|