"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sizi kim yönetiyor?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Arkadaşlar, Sizi kim yönetiyor? Gerçekten seçilmiş temsilcileriniz mi? Demokrasi ne demek? Arzulanacak bir şey mi, yoksa bir aldatmaca mı? Dünyayı kim yönetiyor? 2050 yılında kim yönetecek? Müzik dünyasında suyun başını kim tutuyor? Sporda düdüğü kim çalan kim? Bilimin rotasına kim karar veriyor? Tüketiciler olarak piyasaya bir etkimiz var mı? Saygılar, |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Petriçli ! Bütün bu sorduğunuz sorulara kendi ailemden örnek vererek cevap vermek istiyorum. Köpeğimiz dahil 5 kişilik bir aileyiz.Herkes kendi kendini yönetim hakkına sahip.Ailenin ortak değerleri var,bu değerlere herkes elinden geldiğince uyuyor.Kişilerin istek ve arzuları öncelikle kendi kararlarınca alınıyor ve bu kararlarının alınmasında kimseye baskı yapılmıyor.Aile reisi olarak ben, bütün bireylere yıllarca uğraştıktan sonra,kendi kaderlerinin kendileri tarafından yazılacağı bilincini verdim.Hekes kendi kaderini kendilerinin alacağı kararlarla yazılacağını bildiklerinden,sorumluluklarının da kendilerinde olduklarını biliyorlar.Başlarına gelecek her şeyin,iyi veya kötü,kendi kararlarının sonucu olduklarının bilincindeler.Yeterli,yetenekli ve sabırlı olduklarında arzularının gerçekleşeceği bilincindeler.Köpeğimiz bile isteklerini anlatmayı biliyor,bizde bu isteklerini aile bireyleri olarak yerine getiriyoruz.Her aile bireyi gerektiğinde diğer aile bireylerinden fikir ve görüş alır,fakat yinede bunları kendi kendini yönetme yolunda kullanır. Mecliste seçilmiş temsilerimizin olup olmamasını pek te önemsemiyoruz.Kaderci bir zihniyet zaten bizim temsilcimiz olamaz.Kendi kaderlerini kendilerinin yazacağı bilinci egemen olduğunda belki temsilcilerimiz olabilir.Şartlardan kendimize yararlı olanları kendimiz lehine olacak şekilde kullanma gayreti içindeyiz.Olumsuzluklara odaklanıp sızlanmak gibi şeylerle pek vakit geçirmiyoruz.Ben bütün aile bireylerine,en olumsuz şartlarda dahi bunları olumlu yönde kullanıp avantajlı duruma gelen kimseler olduğunu özellikle belirtiyorum. Demokrasi bizim için kesinlikle bir aldatmaca değil;kendini özgürce ve korkusuzca ifade etme,başkalarının da aynı şekilde ifade etmesine imkan tanıma,alternatifler geliştirerek bunları rahatlıkla tartışabilme ortamını yaratma olarak görüyoruz.Kendimiz dışındakilerin de demokratik ortamları iyi veya kötü yönlerde kullanabildiklerini gözlemliyoruz,rejimi yıkma ve sulandırma,bazılarının da özgürlükler adına bölücüğe prim vererek üniter devlet yapısını yıkma gayretleri içinde olduklarını,rahatlıkla ve açık bir netlik içinde görmekteyiz.Bütün bunların da demokratik ortamların virüsleri olarak görerek,bu virüslere karşı gereken aşının bulunmasını temenni etmekteyiz. Dünyayı her zaman kuvvetli ve güçlü olanlar yönetir,akıllı olanlarsa bu gücü uzun süre elinde tutmayı bilenlerdir.M.Ö Büyük İskender bu işe soyundu,daha sonra Roma ,Osmanlı,İngiltere ve bu günlerde de ABD dir.Bu gücün ileride uzak doğuya kayıp Çin ve Hindistan'ın olacağı teamülleri yaygındır. Müzik dünyasında suyun başını kimin tuttuğu konusu ile ilgili değiliz.Şayet bu sektörde ilgili bir faaliyetimiz olsaydı,o zaman ilgilenebilir ve ciddiye alabilirdik. Sporda düdüğü hakemlerin çaldığını biliyoruz fakat o hakemlere düdüğün kimler tarafından verildiği konusunu da pek önemsemiyoruz.Düdüğü verenler arasında büyük bir mücadelenin olduğunu gözlemliyoruz.Ama düdük çalma gibi bir niyetimiz olmadığından,bu savaşın oldukça uzağındayız.Şimdilik filim gibi izliyoruz ( aman Melnur Kardeşimiz duymasın. :-) ) Bilimin rotasına;teknolojiyi en iyi kullanıp bundan kendileri lehine en iyi avantajı elde etmek isteyen ülke veya ülkeler karar verir diye düşünüyorum.Gözlemlerimin de bunu teyid ettiğini zannediyorum. Tüketicilerden ziyade üreticilerin reklamlar yoluyla piyasa da daha etkili olduğunu düşünüyorum.Ülkemizde tüketici bilinci gelişmekte olduğundan, gerekli ve etkili organizasyonları henüz kuramadığından,tüketiciler olarak fazla bir etkinliğimizin olmadığı kanaatindeyim. Saygı ve hürmetlerimle. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Bizi para yönetir(her ne kadar karşı koymaya çalışsak da),dünyayı para yönetiyor 2050de de para yönetir,müzik dünyasında suyun başını para tutuyor,sporda düdüğü para çalıyor,bilimin rotasına para karar veriyor ve biz tüketiciler olarak ne yaparsak yapalım para kazanır. Saygılar. NOT:Bunlar ciddi ve zannımca doğru cevaplardır. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Kapitalistler sanırım :61 |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Alıntı:
para yönetiyor malesef. saygıalrımla... __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Katılıyorum... Para... :74 |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bir ankete benzemis. Elbette para yönetiyor. Yasamda tüm adimlarimizi özgür secimimize göre degil, cebimize göre atariz. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #8 | |
| Değerli Arkadaşlar ! İnsanları para yönetir diyenler adına üzüntülerimi belirtmek istiyorum.Yeteneklerini ve bilgilerini geliştirip parayı yönetmeyi öğrenenler,paranın gücüne teslim olup insanları para yönetir diyenleri çok kolaylıkla yönetirler.Para kazanmasını ve yönetmesini bilmeyenler, parayı çok büyük bir güç olarak gördüklerinden onun hakimiyetine girerler.Para ve sermaye,müteşebbis ruhlu ve cesaretli kişilerin zevk alarak oynadıkları oyuncaklarıdır.Çok az insan onları oyuncakları gibi kullanırken,pekçoğu da onu büyük bir güç olarak görerek o güce boyun eğmeyi yeğlerler. Saygı ve hürmetlerimle. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Duygusal acidan haklisiniz sayin Türesin. Ama gerceklik hic te sandiginiz gibi degil. Para; paranin hakim oldugunu bilmeyenlerle oynar. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #10 | |
| Sayın Canugur ! Para kazanmayı bilenlerin ;para güçtür diyenleri nasıl avlayıp elinde oyuncak ettiğinin binbir örneği var.Para güçtür ve o yönetir demeye başladığınızda ;onun gücünü kabul eder,onu yüceltir ve ona taparsınız.Tapılan herşey sizin üstünüzde ve size egemendir,onun kuklası ve dilencisi olmaya mahkumsunuz.Para kimdeyse ona saygı duyar ve yalakalık edersiniz,paralı olanı kıskanıyor ve onun gibi kazanamıyorsanız, diğer bir yolda parayı ve paralı olanları aşağılamaktır.Koministler ikinci yolu tercih edip komplekslerinden kurtulmayı tercih ederler. :-) :61 :-) Saygılarımla. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|