| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| herşeyin sebebi:önyargıcılık!!!! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| sn arkadaşlar bu konuda lütfen düşüncelerinizi yazmanızı istiyorum..dün bir forum sitesine üye oldum..neyse siyaset bölümüne geçtim ve baktım ki orda birsürü insan koyu bir şekilde milliyetçiliği savunuyor..baktım ki bunlar savaşa hazırlanıyor neredeyse.tabii dayanamadım artık ve bende girdim muhabbete ve milliyetçiliği yanlış bulduğumu söyledim ve bu topraklarda her milletin kardeşçe yaşaması gerektiğini söyledim.söylemez olaydım..bana bir saldırıya geçtiler yok sen pkk lısın yok avartarından atatürk resmini çıkartmalısın neredeyse hakaretler vatan hainliğine kadar uzandı.. çok üzüldüm ve hemen o siteden birdaha girmemem üzere çıktım.. arkadaşlar 80 olaylarıda dahil olmak üzere bütün savaşlar birbirimizi yemeler,öldürmeler birbirimizi dinlemediğimiz anlamaya çalışmadığımız için kaynaklanmadı mı?neden aynı topraklarda yaşayan insanlar olarak birbirimize saygı gösteremiyoruz..bence bizim en büyük sorunumuz bu eğer geçmişte de birazcık birbirimize saygı gösterip dinleseydik belki denişz gezmişler asılmaz birsürü gencimiz öldürülmezdii.. (belki gereksiz bir konu olarak görebilirsiniz ama yazma ihtiyacı duydum..) saygılarımla... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| sayın küçükkalem bu gereksiz bir konu değil tam tersine değinilmesi gereken önemli bir konu.bende milliyetçiyim ama ırkçı değilim .milliyetçilik türk toprakları üstünde yaşayan her insanın türk olduğunu belirtir ve kardeşlik üzerine kurulmuştur.şimdiki milliyetçilik ise kafatasçılık oldu.insanların birbirlerine düşmanlık duymaları çok acı ama bu böyle yıllar bunu değiştiremedi.hükümetler arasındaki rekabetler yüzünden bir çok savaş oldu ve hep masum insanlar öldü ve birbirlerine düşman oldular.kurtuluş savaşında kürt kardeşlerimizle birlikte düşmana karşı savaştık.bu ülke hepimizin ve onlarda türk vatandaşı.pkk yüzünden şu anda kürtler zor dönemler geçiriyor.her kürde pkk'Lı gözüyle bakılıyor.pkk'yı asla kabul edemeyiz ama ırkçılık adı altında yapılan faaliyetlerde bizi pkkyla aynı keseye koyuyor.yapılması gereken askerimize güvenmek .ve kürtlerin hepsine pkklı gözüyle bakmamak çünkü askerimiz cephede gerekeni yapıyor. |
|
| #3 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
germiyan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-08-07 17:59 .Sebep: cümle düşüklüğü | |
|
| #4 | |
| sn devrim demek istediğimde bu bu devirde milliyetçilik ırkçılığa dönüştü.daha doğrusu kafatası milliyetçiliğine..bence kavramları yok edip insan gibi yaşamayı becerebilsek herşey daha güzel olacak ama takmışız bikere kavramlar önderliğinde birşeyler yapmaya... |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
bütün dogrular her zeminde dile getirilmez. eger böyle yaparsanız, sizi hemen sustururlar. __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #6 | |
| sn şüpheci haklısınız ama ne yapmalı hep susmalı mı sizce.mesela hep aynı fikirlerin paylaşıldığı ortamlardamı konuşmalıyız.siz susarsanız ben susarsam inandığımız şeyleri kim anlatacak?benim yakındığım da bu.. birazcık saygı duymayı becerebilsek bvirbirimize herşeyin çözümünü buluruz< gibi geliyor bana... |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #8 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Türk Milliyetçiliği milletine kara sevdayla bağlanmaktır. Hepimiz bu toprakların yemeğini yiyor suyunu içiyoruz maalesef bazı kardeş bildiklerimiz terör örgütüne sempati duyuyor hatta destek çıkıyor işte kardeşliği bu bozuyor hepimiz ortak vatan bilinci ile birbirimiz kardeş olarak görmeliyiz işte Türk Milliyetçiliği budur. |
|
| #9 | |
| sn.bozkurt size soruyorum o zaman;ben ülkücüyüm deyip sırf onlar gibi düşünmediğimiz için solcu denilip bize saldırılmasını ne olarak algılıyorsunuz?neden sağ ve sol kesim bir araya gelemiyor?sonuçta iki tarafta bu ülke,bu topraklar için uğraştıklarını söylüyorlar... __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Sağcı meta fizikçidir,solcu ise meteryalisttir. Sağcı kapitali savunur,solcu ise emeği. Sağcı iktidardan yanadır,solcu halktan yanadır. Sağcı iktidarı için miliyetçidir,solcu ise halk iktdarı için vardır. Sağcı emperyalizmin işbirlikçisidir,solcu ise düşmanı. Kuzey kutbu ile güney bir araya geldiğinde dünyanın bittiği gibi, sağcı ile solcu asla bir araya gelemez. Faşizm ile sosyalizm koalisyon kuramaz kısacası. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|