"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Nazım Hikmet vatan haini midir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| MEMLEKETİMİ SEVİYORUM Memleketimi seviyorum : Çınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattım. Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tütünü gibi. Memleketim : Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendinden bile gizleyerek sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir. Memleketim. Memleketim ne kadar geniş : dolaşmakla bitmez, tükenmez gibi geliyor insana. Edirne, İzmir, Ulukışla, Maraş, Trabzon, Erzurum. Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum ve güneye pamuk işleyenlere gitmek için Toroslardan bir kerre olsun geçemedim diye utanıyorum. Memleketim : develer, tren, Ford arabaları ve hasta eşekler, kavak söğüt ve kırmızı toprak. Memleketim. Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık ve onun yarım kiloluğu pulsuz, gümüş derisinde kızıltılarla Bolu'nun Abant gölünde yüzer. Memleketim : Ankara ovasında keçiler : kumral, ipekli, uzun kürklerin pırıldaması. Yağlı, ağır fındığı Giresun'un. Al yanaklı mis gibi kokan Amasya elması, zeytin incir kavun ve renk renk salkım salkım üzümler ve sonra karasaban ve sonra kara sığır ve sonra : ileri, güzel, iyi her şeyi hayran bir çocuk sevinciyle kabule hazır çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım yarı aç, yarı tok yarı esir... SN ARKADAŞLAR BÖYLE BİR ŞİİRİ YAZABİLEN BİR İNSANA KİMLER NİÇİN VATAN HAİNİ DİYORLAR?konuyu gereksiz bulabilirsiniz sadece yeni bir nazım hikmet hayranı olarak merak ettiğim için açtım bu konuyu... saygılarımla... __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| kesinlikle değildir. bu konunun tartışmaya açılmaması gerekirdi.hiçbir komunist vatan haini değildir.asıl vatan haini işbirlikçilerdir.ülkeyi karış karış satanlardır vatan haini. "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Bunun cevabını usta'nın kendisi vermiş zaten. Sayın devrim_1 onun şiiriyle bunu kanıtlıyor. Resneli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-08-07 21:31 .Sebep: Sayın devrim_1 de aynı şiiri alıntıladığından gereksiz tekrar olmasın diye kaldırdım. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| bakın Atatürk de onun hakkında ateşli bir gence bir vatanperver demiştir... bu konu cesitli yerlere cekılmelıdır... nazım vatanı nı sever ancak vatanı kurtarma için gittiği yol farklıdır...bu da cesitli kesimlerce vatan haini denmesine yol acmıstır...o vatan haini deildir o olsa olsa devlet dusmanıdır...oda bu basımızdakılerden pek farklı bır kavram deil... basımızdakler bu ulkenın herseyıne karsıdır ancak o devletı yonetenlere karsıdır.... __________________
CARPE DIEM |
|
| #5 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| Sovyet Emperyalizmi 1925 lerden sonra türkiye yi tehdit ediyordu .. Nazım Hikmet , vatansever bire komünistt,.. ama o zamana göre komünizm denince sovyetler akla geliyor ve de sovyet emperyalizminin adı komünizm olunca atatürk komünistlere temkinli yaklaşmıştı... Nazım ın komünist olmasından dolayı şimdiki sağ cenah 1938 lerde nazım ın hapse atılmasını , kitaplarının yasaklanmasını Komünist olmasına bağlıyordu ve de bunun vatan hainliğinin göstergesi sayıyordu... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Sistem hainidir...Yaşasın sistem hainliği... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Böyle vatan hainine can kurban. Bu ülkede kavramlar tam zıttını ifade ediyor. Yani vatan sever diye anılanlar olmasa bütün sorunalar bitecek. SAYGILAR. __________________
Aslanlar kendi tarihini yazana kadar, doğrular avcılardan yana olacak. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Tavşanın tüylerinin ucu...
| zaten ülkücülere göre kendilerinden farklı düşünen herkes vatan haini...kendi görüşünü ifade eden,gerçekleri söyleyen vatan haini..."Komünistler Moskova'ya" ydı eskiden,şimdi "ya sev ya terk et" oldu...bi de işin kötüsü komünistler ve diğer muhtelif vatan hainleri(!) "Ülkücüler Almanya'ya ya da İtalya'ya!" diyemiyorlar çünkü herkes kendi ırkını savunuyor,oysa komünizm evrenseldir..enternasyonalizmin kötü yani da bu olsa gerek:D YAZIN ÜÇ SÜTUN ÜST ÜSTE KAPKARA HAYKIRAN PUNTOLARLA NAZIM,DENİZ VE NİCELERİ,VATAN HAİNLİĞİNE DEVAM EDİYOR HALA!!!!!!! __________________
Cogito,ergo sum. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Nazım Sadece Vatanını Çok Seviyordu Peşkeş Çekilmesini istemiyordu Topraklarımızın Ondan Vatan Haini İlan Ettiler... Bende Vatan Hainiyim! __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
|
| #10 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Nazım Hikmet'in vatan haini mi bilmem ama güçlü bir şair olduğunu bilirim. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|