"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Laiklik-şeriat ! Türkiyede böyle bir refarandum yapılsın mı !

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Anket Sonuçlarını Göster: Laik yönetim mi , Şeriat yönetimimi !
Laik yönetim !13 59.09%
Şeriat yönetimi !2 9.09%
Yapılması sakıncalıdır !9 40.91%
İkisininde olabileceği Ilımlı İslam Cumhuriyeti moleli !1 4.55%
Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 22. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski26-08-07, 22:54  #1
F.Y.R.Macedonia
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Aug 2007
Laiklik-şeriat ! Türkiyede böyle bir refarandum yapılsın mı !

bu refarandum yapılmalımı tapılmamalımı!

Şeriat mı yönetimimi , laik yönetim mi !
F.Y.R.Macedonia is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-08-07, 23:08  #2
sodalimon

sodalimon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Demokrasi mi ?

Faşizm mi ?

Böyle saçma bir konu olabilir mi?
Eski26-08-07, 23:47  #3
draysu

draysu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın sodalimon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Demokrasi mi ?

Faşizm mi ?

Faşizmden kastınız nedir sayın sodalimon? Şeriatsa eğer, bilgileriniz tazelemenizi tavsiye edeceğim.
Saygılarımla...

Boşboğazı cehenneme atmışlar, ‘odun yaş’ diye bağırmış.
draysu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-08-07, 00:08  #4
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Laiklik veya şeriat...Aynen Cumhuriyet mitingçileri yani CHP yandaşları mı yoksa AKP ci ler mi anketine benziyor...İkisi de kapitalist mi ? Evet...O zaman lanet olsun ikisine de...

Ancak sosyalist bir devlet zaten laiktir,çünkü devlet kararlarında din etkisinden bahsedilemez...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-08-07, 00:16  #5
AlpBöke
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Aug 2007

Bu laiklik şeriat meselesi ne kadar çok abartılıyor.Abartıldıkçada ampuller maalesef daha fazla yanıyor!
Birilerinin laikliğin dinsizlik olmadığını anlaması lazım.Bunun yanındada birilerinin Türkiye'nin halkının müslüman olduğunu kabul etmesi lazımdır.Türkler artık İslam la bütünleşmiş bir millettir.İster kabul edilsin ister edilmesin.Şahsen şeriata karşı olduğumu özellikle vurgulamak isterim.Ancak şeriata karşıyız deyip abartarak kimsenin ibadetlerini yapmasına engel olmamalıyız.Yada dindar insanları önyargıyla yobaz olarak yorumlamamalıyız.
Demokrasiyi bilmeyen bir halka yaşıyoruz.Demokrasi istiyoruz seçtiklerimizi beğenmiyoruz.
Laiklik konusunda bana göre yapılması gereken yada düşünülmesi gereken.Devlet işlerine din fetvalarını karıştırmamak ancak bu işleri yürütürkende halkın müslüman olduğunu unutmamak....
AlpBöke is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-08-07, 08:17  #6
sodalimon

sodalimon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın draysu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Faşizmden kastınız nedir sayın sodalimon? Şeriatsa eğer, bilgileriniz tazelemenizi tavsiye edeceğim.
Saygılarımla...
Şeriat dediğimiz şey, ülkenin anayasasının Kur'an olması değil mi?

Uygulandığı ülkeleri de biliyoruz, neler yaşandığını, kadınların nasıl ezildiğini, birilerinin nasıl insanları sömürdüğü...vs

Kur'an'ın aslı belki öyle değil, ancak size Allah'ın kanunundan başka bir kanun tanımayan bir sistem nedir ?

Faşizm bile bunun yanında çok daha insancıl kalır.
Eski27-08-07, 08:56  #7
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Bence herşeyden önce laik ve müslümanların bir arada yaşamayı öğrenmelerigerekiyor.Birisinin diğerine tahammül etmesi gerekiyor.Müslüman açık bir şekilde Ramazanda yiyenlere tahammül etmeli,laik de ramazanda iftar saati ayarlaması yapan müslümanlara tahammül etmelidir.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-08-07, 09:16  #8
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:
Sayın sodalimon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Demokrasi mi ?

Faşizm mi ?

Aynen katılıyorum sana...
Yaw böyle saçma bir konu mu açılır yaa... bu yüzyılda

sagopa!
PESİMİST is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-08-07, 10:29  #9
ladres

Giriş Tarihi: Sep 2006

Yapılması son derece sakıncalıdır ! zira böle bir refarandum ülkeyi ikiye böler ve kutuplaşmalara yol açar..böle düşüncelerin olması bile ülkede ikilir yaratır..

saygılarımla..
ladres is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-08-07, 12:59  #10
Biberon
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence herşeyden önce laik ve müslümanların bir arada yaşamayı öğrenmelerigerekiyor.Birisinin diğerine tahammül etmesi gerekiyor.Müslüman açık bir şekilde Ramazanda yiyenlere tahammül etmeli,laik de ramazanda iftar saati ayarlaması yapan müslümanlara tahammül etmelidir.
Alıntıladığım mesajı teker-teker analiz etmek isitiyorum ;

özedönüş:
"Bence herşeyden önce laik ve müslümanların bir arada yaşamayı öğrenmelerigerekiyor."

- Laiklik diye bir din mi türedide bizim haberimiz olmadan sizde buna dayanarak böyle bir ayırıma gitme yolunu seçtiniz. Laik kişi ve Laik devlet din işleri ile dünya işlerini birbirinden ayıran kişidir yada ;
Laiklik : "Kurumlara dinsel olmayan bir nitelik vermeyi amaçlayan bir doktrin diye özetlenebilir.

özedönüş :
"Birisinin diğerine tahammül etmesi gerekiyor."

- Yukarıdaki açıklamalarım baz alındığından kimsenin kimseye tahammül etmesi gerekmiyor aynı dinin mensuplarını ayrı bir din varmışcasına yahut bir tarafı "dinsizmiş" gibi atfetmeye çalışmak aymazlığın dik alasıdır. Ülkede böyle bir ayırım yok ülkenin laikliği benimsemesinden rahatsız olan aşırı dinciler var hepsi bu.

özedenüş :
"Müslüman açık bir şekilde Ramazanda yiyenlere tahammül etmeli,laik de ramazanda iftar saati ayarlaması yapan müslümanlara tahammül etmelidir."

- Diyorum ya ; siz kendi zihninizde dinli-dinsiz ayrımını çoktan yapmışsınız.Sizin gibi "dincilerden" din dersi almamız gerekiyor böylelikle müslüman olma yaftasını boynumuza geçirebilelim değil mi ?

Aslında düşünceleri ve kelimeleri bu kadar yamultma derdine düşmüş birinin sözlerine çokta takılmamak lazım ama sizin gibiler yıllarsa saf ve temiz insanlarımız hep böyle cümleler ve düşünceleri yamultarak aldata geldiniz.
Geçmiş senelerden bugünümüze salya,sümük insanlara türbanı başörtüsü diye kakalamaya çalıştınız şimdi sıra laikliği dinsizlik diye kakalamaya mı geldi ?

Çok özendiğiniz "vatikan" ve sistematiği ile taklitçilik hevesiyle insanları dinden afaroz etmeye yelteneceğiniz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz ki zaten yukarıdaki mesajınızla yeterince afaroz etmişsiniz.
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)