"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
fırtına öncesi sessizlik mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| gül cumhurbaşkanlığına ilk defa aday olduğu zaman yer yerinden oynamıştı.sonra erken seçim oldu...vs... ve şimdi cumhurbaşkanı oldu ama kimseden ses seda yok... ne sivil toplum kuruluşlarından.. ne cumhuriyet mitinglerini düzenleyenlerden ve katılanlanlardan... ne de diğer partililerden.. ve ayrıca tsk nın her yıl 30 ağustostan iki gün önce yayınladığı 30 ağustos bildirisini gülün cumhurbaşkanı olmasından bir gün önce yayınlaması ve bunun içeriğininde bir nevi güle ve yandaşlarına ithaf edilmiş olması fırtına öncesi sessizliği andırıyor olabilir mi? demem o ki bu ülke bir darbeyi daha gül-erdoğan hükümetinde yaşar mı? yani 2. bir menderes vakası yaşanır mı? __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır mavi-yeşil Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-08-07 23:22 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Menderes gibi geldi, menderes gibi gidecek... __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| RP de bunlar gibiydi... Erbakan açıkça dememişmiydi 'süreç kanlı mı olacak kansız mı olacak ' diye Recep Tayyip Erdoğan da kendilerine karşı olası bir darbede Halk desteğini önemli görüyor ! bu da kaosa yol açabilir ! Kürtler , Şeriatçılar ,AB ciler , TÜSİAD ... bu gruplara güvenerek darbeye karşı Halk insiyatifi oluşturmaya çalışıyor ! ama Ordu nunda Cumhuriyet mitingine sahip çıkanları desteklerse görün siz 70 lerdeki olayları tekrar ! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Darbe yandasi degilim ama birilerinin bu adamlari durdurmasi lazim diye dusunuyorum (Askere kesinlikle havale etmiyorum) Cunku basimiza cok kötu seyler gelicek ulkem adina korkuyorum acikcasi ama malesef kendimlede celisiyorum bu adamlar %49.5 ile geldiler bu adamlari durdurunca halkida elinin tersiyle itmissin gibi geliyor bana yani acikcasi ne olacagini endiseyle ve merakla bekliyorum Bu ulke bir darbe daha kaldiramaz herhalde Her basimiz sikistiginda askere havale etmekte bana biraz garip geliyor Darbe olsa Baykal zil takar oynar __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Yani kısaca darbe, öyle mi? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #7 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin sodalimon; Bu nasil bir düsünce yapisi sizde ki? Siz kendinizi nasil tanimliyorsunuz? Mesela "demokrat" misiniz? Nedir bu darbe saksakciligi? Bu ülke insani ne zaman militarist elitlere karsi cikmayi ögrenecek diye cok merak ediyorum... Bu militarist zihniyet insani, insan olarak bile görmez cogu zaman. Asagilar, hakaret eder, küfreder... Garip insanlar ise sus pus oturur yapilanlara karsi... Siz böyle bir zihniyeti nasil, hangi sebeple göreve cagiriyorsunuz? Asker sahneye cikarsa bizleri kolay kolay teslim alamayacaginida bilmelidir artik. O zaman Türkiye ne hale gelir varin siz düsünün.... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #8 | |
| |
|
| #9 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Elbette ki bu ; "fırtına öncesi sessizliktir". Cumhuriyet mitinglerinde sivil iradenin sesini , kaygılarını , özlemlerini gözardı edenleri sanıyorum ki üniformalılar da gözardı edenleri gözardı edecektir ama sanıyorum ki bu defa üniformalılar "yalnız" olmayacak ve dış mihraklarla işbirliği yapan iç mihraklarca "yalnızlaştırma" politikaları yerini bulmayacak. Tabii ki gönül sivil iradeden yanadır tabii ki alkış tutulması gerekende budur lakin sivil iradenin kendilerine verdiği yetkiyi halkın refahını arttırmadan ziyade kendi "geri kalmış ideolojilerini" halka dayatma ve %8 hariç (radikal dinciler) geri kalan Türk Milletini takiye ile aldatmayı düşünen var oldukça sanıyorum ki bu yazdıklarımızda temenniden öteye gidemeyecektir. 83 yıllık Demokratik , Laik Genç Cumhuriyete karşı 600 yıllık şeriatçı , ümmetçi padişahlık sistemi tekrar diriltilmeye çalışılıyor bütün mesele bu. Şimdi bu işi askere bırakmadan tabana yayılıp A-K-P genel başkanı ve saz arkadaşlarının ABD desteği ile gerçekleştirmek istedikleri asıl niyetlerini halka doğru dürüst anlatmak kamuoyu oluşturmak daha mantıklıdır. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
"Militarist elite karşı çıkmak" dediğiniz sanırım Türk Ordusu düşmanlığı. Benim kendimi nasıl tanımladığıma gelince, sadece yurtsever olarak tanımlıyorum. Efendim, bizi zaten AKP de adam yerine koymuyor, aşağılıyor, küfür ediyor... "Ananı da al git.." "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir.." "Senin çocuğunda işsiz kalsın.." "Verdik ellerine çelik çomak oynuyorlar.." Bence olası bir askeri ihtilalin AKP hükümetinden daha kötü bir yönü olmayacaktır. Bundan eminim ama daha iyiye götürür mü... Daha iyi seçenek yalnızca sosyalist devrimle olur. Diğer seçenekler yalnızca Türkiye'ye ABD karşısında zaman kazandır. Esas görüşüm ise içinde silah ve şiddet olan her şeye karşıyım. Ama gerçekler vardır. Siz herkesin ekmek sahibi olmasını istersiniz, ancak gerçek 200 gr. ekmeğin 40 ykr olduğudur. __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|