"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
80 Yılın Bilançosu/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Alıntı:
Halkların kardeşliği mi? Halkların kalleşliği mi? Kim, kiminle nasıl kardeş olacak? Güvenecek kimse yok... __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! | ||
|
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin yazarimiz, kesinlikle sosyolojik bir degerlendirme yapmamis. Eger, birazda olsa sosyolojiden yararlanmis olsaydi, göc olgusunun ve nüfus artisinin nedenlerini sayarken, terör, egitimsizlik, yoksulluk, feodal yapi vs gibi temel belirleyicilerede deginirdi. Lakin, irkci söylevlerden baska birsey yok makalede. Neresinden bakarsak bakalim gülünc bir yazi... Bastan asagiya komedi olan yazidan bir iki tane carpici alinti yapmak istiyorum. "İşte bu durumu etnik bir program içerisinde anlayabiliriz: Kürt grubu belli bir program dahilinde çoğalmakta, belirlenmiş bölgelere göç etmektedir. Bu, Kürtlerin Türkiye’de belli bölgelerde çoğunluğu ele geçirmek üzere bilinçli bir nüfus planlamasından başka bir şey değildir." "Yani 1927 ile 1965 yılları arasında yaşanan Kürtlerin Türkler içinde erimesinin ve asimile olmasının tam tersi bir olgu söz konusudur. 1965 sonrası dönemde Türkler Kürtler içinde erimeye ve asimile olmaya başlamıştır." Asimile olmaya karsi en direncli etnik grup olan kürtlere karsi yazilan, bu sözde bilimsel makale elestirilemeyecek kadar kötüdür. Türkiye'de sadece 2 etnik grup varmiscasina bilgisizlik dolu icerigini neye baglamaliyiz acaba. Yazarin irkciligina mi, yoksa bilincli bir politikaya mi? Cevap vermeye bile degmez diyorum... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| TürkSolu denen Nazi bozuntusu dergi sol için bir ölçü değildir. __________________
Irak halkı yalnız değil! |
|
| #5 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| zamanında. TÜRKSOLU sitesine giridm..tam bana göre dedim.. sonra bir de baktım bunlar NHP nin kopyası.. sürekli Kürtler üzerine Faşizan söylemler... gökçe fırat bir yazısında -türk oğlu ,türk kızı kendini kürtlerden koru..diye bir yazı yazmıştı ondan sonra bu düşüncenin Atatürkçülükle ilgisi olmadığına Irkçılık olduğuna karar verdim ! TÜRKSOLU gazetesi faşizandır.... onun yazıları ve yazarlarına itibar etmiyorum ! tabi PKK ve TİKKO nunkinede... |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Türk Oğlu Türk Kızı Türklüğünü koru şeklindeydi. Türklerin üremesini, kebap-lahmacun yememesini öğütlüyordu. Gökçe Fırat o yazıda ya kendini kaybetmiş, ya da birileriyle çok pis dalga geçmiş. __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! | |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| turksolu dergisi zamanında deniz gezmişin okuduğu dergi olarak o zamandan bu zamana çizgisinde değişiklik olmayan bir dergidir derginin alt sayfasında ki haritanın altında yazan bilgiler tamamen doğrudur bu bilgiler onlara nazi bozuntusu ünvanını verecek kadar doğrudur |
|
| #8 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Hangi tarihlerde ilgili (Güneydogu-Dogu Anadolu) bölgelerde "Türkler" cogunluktaydi acaba? Bu iddia dogru ise bunu ispatlamanizi rica edecegim. Buyrunuz... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
|
| #9 | |||
| Alıntı:
1927 yılında yapılan nüfüs sayımında, G. Doğuda anadili Kürtçe olan insan sayısı çok fazla değildi. Gökçe Fırat'ın yalancısıyım, Alıntı:
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| sayın abcd orda zaten türklerin çoğunlukta olduğu değil kürt nüfüsunun türkiye içindeki oranının çoğunlukta olduğundan bahsedilmektedir kürt nüfüsüda güneydoğu anadolu bölgesinde çoğalmaktadır ama türkiye içindeki oranıda o sizin bahsettiğiniz tarihglerden daha çok bundan bahsediyor sanırım bunun planlı bir nufus artışı olduğundanda |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|