"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

80 Yılın Bilançosu

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-08-07, 08:50  #1
sodalimon

sodalimon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
80 Yılın Bilançosu

Alıntı:
Rakamlarla Türkiye gerçeği

22 Temmuz seçim sonuçlarını pek çok kesim şaşkınlıkla karşıladı. Türkiye’de 1950 ile başlayan sağ iktidarların son aşamasıydı bu. %47’lik AKP oyuna diğer sağ partilerin oylarını da eklediğinizde neredeyse %70’i geçiyor.
Elbette bunun üzerine çokça yazılacak, değerlendirme yapılacaktır. Burada sol partilerin eksiklikleri öne çıkartılabilir ya da sağcı güçlerin arkasındaki dış destek.
Bunların hepsi de önemli doğrulardır.
Ancak Türkiye’nin toplumsal yapısını analiz ederken, gerçek mesele üzerine nedense hiç eğilinmez.
Bu, ülkenin tabusudur.
En son Türk Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu’nun yaptığı gibi, bu ülkenin nüfus yapısı üzerine bir fikir beyan etmek isterseniz, ne ırkçılığınız kalır ne bölücülüğünüz; oracıkta ipinizi çekiverirler.
Ancak ülkemizin toplumsal yapısı üzerine ve geleceğimiz üzerine konuşacaksak işe nüfus yapımızla ve bu nüfus yapımızın değişimiyle başlamalıyız.
İnsan hakları, halkların kardeşliği gibi vicdani kategorileri bir kenara bırakıp, doğrudan rakamlara bakarak, ülkemiz nereye gidiyor bunu değerlendirmemiz artık zorunluluk halini almıştır. Teorinin, hikâyenin yerini biraz çıplak gerçeğin alması gerekmektedir.
Gökçe Fırat, Türkiye hakkında farklı bir değerlendirme yapmış. Sistemli bir Kürt istilasından bahsediyor... Bunun çok değişik nedenleri olabilir, ama rakamlar tokat gibi... Sosyolojiye gerek bırakmayacak cinsten. Belki benim cahilliğim de olabilir bu yazılanlara inanmak..

Halkların kardeşliği mi? Halkların kalleşliği mi? Kim, kiminle nasıl kardeş olacak? Güvenecek kimse yok...
Eski28-08-07, 11:56  #2
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Sayin yazarimiz, kesinlikle sosyolojik bir degerlendirme yapmamis. Eger, birazda olsa sosyolojiden yararlanmis olsaydi, göc olgusunun ve nüfus artisinin nedenlerini sayarken, terör, egitimsizlik, yoksulluk, feodal yapi vs gibi temel belirleyicilerede deginirdi. Lakin, irkci söylevlerden baska birsey yok makalede. Neresinden bakarsak bakalim gülünc bir yazi...

Bastan asagiya komedi olan yazidan bir iki tane carpici alinti yapmak istiyorum.

"İşte bu durumu etnik bir program içerisinde anlayabiliriz: Kürt grubu belli bir program dahilinde çoğalmakta, belirlenmiş bölgelere göç etmektedir. Bu, Kürtlerin Türkiye’de belli bölgelerde çoğunluğu ele geçirmek üzere bilinçli bir nüfus planlamasından başka bir şey değildir."

"Yani 1927 ile 1965 yılları arasında yaşanan Kürtlerin Türkler içinde erimesinin ve asimile olmasının tam tersi bir olgu söz konusudur. 1965 sonrası dönemde Türkler Kürtler içinde erimeye ve asimile olmaya başlamıştır."

Asimile olmaya karsi en direncli etnik grup olan kürtlere karsi yazilan, bu sözde bilimsel makale elestirilemeyecek kadar kötüdür. Türkiye'de sadece 2 etnik grup varmiscasina bilgisizlik dolu icerigini neye baglamaliyiz acaba. Yazarin irkciligina mi, yoksa bilincli bir politikaya mi?

Cevap vermeye bile degmez diyorum...
Eski28-08-07, 12:06  #3
sodalimon

sodalimon'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayin yazarimiz, kesinlikle sosyolojik bir degerlendirme yapmamis. Eger, birazda olsa sosyolojiden yararlanmis olsaydi, göc olgusunun ve nüfus artisinin nedenlerini sayarken, terör, egitimsizlik, yoksulluk, feodal yapi vs gibi temel belirleyicilerede deginirdi. Lakin, irkci söylevlerden baska birsey yok makalede. Neresinden bakarsak bakalim gülünc bir yazi...

Bastan asagiya komedi olan yazidan bir iki tane carpici alinti yapmak istiyorum.

"İşte bu durumu etnik bir program içerisinde anlayabiliriz: Kürt grubu belli bir program dahilinde çoğalmakta, belirlenmiş bölgelere göç etmektedir. Bu, Kürtlerin Türkiye’de belli bölgelerde çoğunluğu ele geçirmek üzere bilinçli bir nüfus planlamasından başka bir şey değildir."

"Yani 1927 ile 1965 yılları arasında yaşanan Kürtlerin Türkler içinde erimesinin ve asimile olmasının tam tersi bir olgu söz konusudur. 1965 sonrası dönemde Türkler Kürtler içinde erimeye ve asimile olmaya başlamıştır."

Asimile olmaya karsi en direncli etnik grup olan kürtlere karsi yazilan, bu sözde bilimsel makale elestirilemeyecek kadar kötüdür. Türkiye'de sadece 2 etnik grup varmiscasina bilgisizlik dolu icerigini neye baglamaliyiz acaba. Yazarin irkciligina mi, yoksa bilincli bir politikaya mi?

Cevap vermeye bile degmez diyorum...
Bende ilk sizin gibi düşündüm ama, rakamlara takılmadan edemiyor insan...
Eski28-08-07, 12:17  #4
Çekiç & Orak

Giriş Tarihi: Aug 2007

TürkSolu denen Nazi bozuntusu dergi sol için bir ölçü değildir.
Eski28-08-07, 13:02  #5
F.Y.R.Macedonia
Kayıtlı Okur

zamanında.
TÜRKSOLU sitesine giridm..tam bana göre dedim..
sonra bir de baktım bunlar NHP nin kopyası..

sürekli Kürtler üzerine Faşizan söylemler...
gökçe fırat bir yazısında
-türk oğlu ,türk kızı kendini kürtlerden koru..diye bir yazı yazmıştı

ondan sonra bu düşüncenin Atatürkçülükle ilgisi olmadığına Irkçılık olduğuna karar verdim !

TÜRKSOLU gazetesi faşizandır....

onun yazıları ve yazarlarına itibar etmiyorum !
tabi PKK ve TİKKO nunkinede...
F.Y.R.Macedonia is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-08-07, 15:39  #6
sodalimon

sodalimon'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın S.BOLİVAR şöyle demiş:

Mesajı Göster
zamanında.
TÜRKSOLU sitesine giridm..tam bana göre dedim..
sonra bir de baktım bunlar NHP nin kopyası..

sürekli Kürtler üzerine Faşizan söylemler...
gökçe fırat bir yazısında
-türk oğlu ,türk kızı kendini kürtlerden koru..diye bir yazı yazmıştı

ondan sonra bu düşüncenin Atatürkçülükle ilgisi olmadığına Irkçılık olduğuna karar verdim !

TÜRKSOLU gazetesi faşizandır....

onun yazıları ve yazarlarına itibar etmiyorum !
tabi PKK ve TİKKO nunkinede...
Rakamlar doğruysa, faşistler kimler bilmiyorum... Bir de o yazı daha çok PKK'lılara göndermeydi,

Türk Oğlu Türk Kızı Türklüğünü koru şeklindeydi.

Türklerin üremesini, kebap-lahmacun yememesini öğütlüyordu. Gökçe Fırat o yazıda ya kendini kaybetmiş, ya da birileriyle çok pis dalga geçmiş.
Eski28-08-07, 17:38  #7
dilekdeniz
Yazar Adayı

turksolu dergisi zamanında deniz gezmişin okuduğu dergi olarak o zamandan bu zamana çizgisinde değişiklik olmayan bir dergidir derginin alt sayfasında ki haritanın altında yazan bilgiler tamamen doğrudur bu bilgiler onlara nazi bozuntusu ünvanını verecek kadar doğrudur
dilekdeniz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-08-07, 17:51  #8
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın dilekdeniz şöyle demiş:

Mesajı Göster
turksolu dergisi zamanında deniz gezmişin okuduğu dergi olarak o zamandan bu zamana çizgisinde değişiklik olmayan bir dergidir derginin alt sayfasında ki haritanın altında yazan bilgiler tamamen doğrudur bu bilgiler onlara nazi bozuntusu ünvanını verecek kadar doğrudur
Sayin dilekdeniz;

Hangi tarihlerde ilgili (Güneydogu-Dogu Anadolu) bölgelerde "Türkler" cogunluktaydi acaba? Bu iddia dogru ise bunu ispatlamanizi rica edecegim. Buyrunuz...
Eski28-08-07, 20:43  #9
sodalimon

sodalimon'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayin dilekdeniz;

Hangi tarihlerde ilgili (Güneydogu-Dogu Anadolu) bölgelerde "Türkler" cogunluktaydi acaba? Bu iddia dogru ise bunu ispatlamanizi rica edecegim. Buyrunuz...
Alıntı da yazıyor.

1927 yılında yapılan nüfüs sayımında, G. Doğuda anadili Kürtçe olan insan sayısı çok fazla değildi.

Gökçe Fırat'ın yalancısıyım,

Alıntı:
1927 yılında Diyarbakır’da 56 bin Türk yaşamaktaydı. Toplam nüfusun %30’uydu bu.
Bugün ise Diyarbakır’da 1.36 milyon insan yaşamaktadır. Eğer bugün de aynı oran olsaydı, Diyarbakır’da 393 bin Türk yaşıyor olacaktı!
Urfa’da 1927’de 82 bin Türk yaşıyordu ve Türklerle Kürtlerin oranı aynıydı. Bu oranlar korunsaydı bugün Urfa’da 575 bin Türk yaşıyor olacaktı!
Eski01-09-07, 14:25  #10
dilekdeniz
Yazar Adayı

sayın abcd orda zaten türklerin çoğunlukta olduğu değil kürt nüfüsunun türkiye içindeki oranının çoğunlukta olduğundan bahsedilmektedir kürt nüfüsüda güneydoğu anadolu bölgesinde çoğalmaktadır ama türkiye içindeki oranıda o sizin bahsettiğiniz tarihglerden daha çok bundan bahsediyor sanırım bunun planlı bir nufus artışı olduğundanda
dilekdeniz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı