"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şeriat devletine doğru adım adım !!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski28-08-07, 17:08  #1
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Şeriat devletine doğru adım adım !!

Bu baslik altinda Abdullah Gül'ün cumhurbaskani secildigi 28 Agustos 2007 tarihi itibari ile gazetelerde yer alan siyasal islam ile iliskilendirilebilecek carpik zihiyetin icraatlarini sergileyecegim.

Galata Köprüsü'ndeki kadına dekolte cezası

Hürriyet Gazetesi
28 Agustos 2007 Galata Köprüsü'nde balık tutarken eteği açılan kadına polis, elbisesi "dekolte" diye işlem yaptı. Savcılık, "teşhircilik" suçundan bir yıl hapis istemiyle dava açtı..

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Galata köprüsünde balık tutmak isteyen iki çocuk annesi G.K.'nin başına gelmeyen kalmadı. Polisin, elbisesi "dekolte" diye işlem yapmasının ardından Savcılık, "hayasızca hareketlerde bulunmak" suçundan kamu davası açtı. Eşinden boşandıktan sonra iki çocuğuyla yaşamaya başlayan 28 yaşındaki kadını "teşhircilik" suçlamasıyla karşı karşıya getiren olay, haziranda yaşandı. Galata Köprüsü'nde balık tutmaya başlayan K.'nin rüzgâr nedeniyle eteği havalanınca, aynı yerde balık tutan bazı kişiler polise şikâyette bulundu. Genç kadını uyaran polis, sonra tekrar gelerek K.'yi gözaltına aldı. Savcılık, 2.5 ay süren soruşturmadan sonra G.K. hakkında, "Hayasızca hareketlerde bulunmak" (teşhircilik) suçundan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle, dava açtı. İddianamede, genç kadının gecelik benzeri bir elbiseyle balık tutmaya geldiği; eteğinin rüzgârdan havalanmasıyla mahrem bölgelerini görüldüğü ileri sürüldü. Özel bir güvenlik şirketine bağlı olarak köprüde görev yapan Gökhan Gülbahar, soruşturma kapsamında verdiği ifadede şunları söyledi: "Köprüde dolaştığım sırada G.K.'yi fark ettim. Üzerinde gecelik türü bir elbise vardı. Mahrem yerleri olduğu gibi açıkta ve dışarıdan gözüküyordu. Balık tutar gibi yaparak, vatandaşları başına topluyordu. Yoldan geçenler şikâyet etti. Güvenlikçi arkadaşımla kadının yanına giderek, köprüyü terk etmesini istedik. Bize bağırmaya başlayınca polise haber verdik."

http://www.hurriyet.com.tr/kadin/716...d=180&a=589393
Eski28-08-07, 17:16  #2
Çekiç & Orak

Giriş Tarihi: Aug 2007

Tecavüzcülere gücü yetmeyen devlet ancak iki çocuğuyla yaşayan bir kadınla uğraşabilir zaten.
Eski28-08-07, 19:12  #3
F.Y.R.Macedonia
Kayıtlı Okur

Türkiye de birden şeriatı ilan ediyorum diyemez kimse !
karşısında orduyu bulur !

onun yerine daha etkin bir yöntem kullanıyorlar..

yerel yönemtimlerde uyguluyorlar !

birahaneye ruhsat verilmiyor , şehirde içiki sattırılmıyor ..
parkta biraya yasak ...

daha durun İran a doğru gidiyoruz...
F.Y.R.Macedonia is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-08-07, 23:33  #4
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

eger ordu izin verseydi türkiye simdi afganistandan beter olacaktı.

simdilik gözlemlerim bazı seylerin abartılıyor olması konu ettiginiz olayın asparagas olup olmadıgı hakkında bir bilgim yok.
lakin benim bildigim bir sey varsa oda hic bir gücün türkiyeyi seriat devletine dönüstüremiyecegi sermaye kabul etmez. su anda sermayenin cıkarı demokrasidedir. ilerde ne olur bilemem. ama eger seriat devletine dogru adımlar atılırsa ordu bazı tecrübelerini tekrarlıyacaktır. tarih tekerrürden ibarettir. birde seriat develeti USA nın cıkarınamı degilmi? onu görmek lazım.
USA istedigi zaman islamı kendi cıkarına kullanmıstır.
Eski29-08-07, 00:19  #5
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın Brshlnn şöyle demiş:

Mesajı Göster
Tecavüzcülere gücü yetmeyen devlet ancak iki çocuğuyla yaşayan bir kadınla uğraşabilir zaten.
Tecavüzcü suçlamalarına karşı da ''Ana-bacı tanımaz,şapkayı kapıya astın mı kocası giremez,mum söndü!'' suçlamaları gündeme gelecektir.

Bunların hepsi de sığ,seviyesiz,çirkin söylemlerdir!

Rüzgar eken ,fırtına biçer!

doğançay
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-08-07, 08:42  #6
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Eğer ordu izin verseydi Türkiye şimdi çağdaç medeniyetlet seviyesinde olurdu.Dindarın çağdaş hayatla hiçbir sorunları yoktur.Sorun sahibi kendisinden olmayanlara tahammül etmeyen mutlu bir zümredir.Yok,şeriat devletiymiş yok İranmış..Ne kadar gülünecek bir durumda olduğunuzun farkında değilsiniz.

Aslında bugün gerici ve önüne gelen kafir diyen homojen bazı gruplar var.Ama bunlar bile sistemin ürünleridirve sayıları da çok azdır..Neyseki halkımız bu tip kafirci insanları tasvip etmiyor.Siz varın her dindar insanın duygularını rencide etmeye devam edin.
özedönüş is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-08-07, 16:52  #7
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

yapılan yorumların gazetedeki haberlerle ilgisinin olmadığını söylemek isterim. haberin şeriatı gelirmekle ilgisinin de olmadığı gibi, polisin açık giyinenlere bu şekilde bir yaptırımda bulunmaya da hakkı yoktur(eğer haber douğruysa tabi). kapalı giyinenlere karışılmaması gerektiği gibi açık giyinenlere de karışılmaması gerekir. Kadın bakışlardan rahatsız oluyorsa gider kapalı giyinir, olmuyorsa erkeklerin kadının kapanmasını isyetemeye hakkı yoktur. Rahatsız oluıyorlarsa bakmasınlar. Kimse erkeklerin başını dekolte giyen kadına doğru döndürüp zorla baktırmıyor. İnsan olmak aynı zamanda açık giyinen kadınlara dik dik bakmamaktır.
Saygıyla...
Eski29-08-07, 16:59  #8
Redworm
Yazar Adayı

hehe iftiralara devam edin şeriatın kurulmasına ordu izin verirya.. karalayın akp yi siz %47 adık gözünüze dizinize dursun
Redworm is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-08-07, 17:07  #9
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Eğer ordu izin verseydi Türkiye şimdi çağdaç medeniyetlet seviyesinde olurdu.Dindarın çağdaş hayatla hiçbir sorunları yoktur.Sorun sahibi kendisinden olmayanlara tahammül etmeyen mutlu bir zümredir.Yok,şeriat devletiymiş yok İranmış..Ne kadar gülünecek bir durumda olduğunuzun farkında değilsiniz.

Aslında bugün gerici ve önüne gelen kafir diyen homojen bazı gruplar var.Ama bunlar bile sistemin ürünleridirve sayıları da çok azdır..Neyseki halkımız bu tip kafirci insanları tasvip etmiyor.Siz varın her dindar insanın duygularını rencide etmeye devam edin.
sayın ÖZEDÖNÜS

maksadımı yalnıs ifade ettigimi belirtmek isterim. düsüncem icin sectigim cümleye baska bir anlam yüklememk istedim ama basaramamısımki, böyle bir tepkiye neden oldum.

eger ordu bazı siyasi emellere alet olsaydı demek istedigimi belirtmek isterim.

ben fasizan degilim. ordunun bazı gelismelere sed olusturdugunu kabul ediyorum. sadece tek yönlü aldım konuyu. ordunun yaptıgı darbelerin ülkemizin cagdas seviyelere tasınmasını geciktirdigini. bilmeyecek kadar saf degilim.

bunun yanında bazı siyasi akımlarında bunu gecikmesi icin ellerinde gelen her türlü cabayı gösterdiklerinide kabul etmek lazım.

her iki kurumda sucludur.
Eski29-08-07, 17:09  #10
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sanırım çoğu kişi başlığa göre yorum yapmış. Kimse güvenlik görevlisinin ifadesini okumamış.

Onu da polis satın almıştır veya tehdit etmiştir deyin ki akşam akşam güldürün beni.

Ortada şeriatlik bir durum olmadığı gibi havadan nem kaparak saldırma çabaları vardır.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı