"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sırası geldimi özgür düşünceyi ve radikal hareketleri kendi malımız biliriz ama hakikatı ortaya koyan ve karşılığında bize söz bırakmayan biriyle karşılaştıkmı hemen elimizdeki yasakçı fırsatı devreye sokarız. Çifte standardın kitabı böyle yazılır. Ben düşüncelerimi ifade edemeyeceksem seninle neden konuşayım? Madem insanız konuşarak anlaşabiliyoruz öyleyse konuşmalarımızın karşılıklı vede özgürce olması gerekmezmi sen istediğini söyleyeceksin benim cevaplarımı kapatacaksın sonrada özgür tartışma ortamı ismiyle işi kurtarmaya bakacaksın. Bence korkulan;ikna olma hakikati anlama riskidir. Tabi bu gerçek manada bir risk değil ama yasakçının refleksini bu risk oluşturur. Bunu ebu cehilde yapıyordu ama başaramadı. __________________
Artık yeni şeyler söylemek lazım.(mevlana c.rumi) |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|