| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bilim ve Teknik dergisinin web sitesi http://www.biltek.tubitak.gov.tr/ adresinden internet aboneliği için başvurdum, tıpkı bir foruma üye olur gibi, 2 dakikada üyeliğimi tamamladım ve şu an yalnızca 25 YTL gibi bir fiyata, 1 yıl boyunca Bilim ve Teknik dergisinin tüm sayılarına, yani 1967'den bu yana çıkan tüm sayılarına internet üzerinden ulaşabiliyorum. Üstelik, arama dahi yapabiliyorsunuz. Örneğin, "evrim" kelimesini makale başlıklarında arattığımda, karşıma 1970'lerden dahi sonuçlar gelebiyor. Böyle eşsiz bir kütüphaneye sahip olmak gerçekten harika, herkese tavsiye ederim. Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-06 21:48 . |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Başımı nadir kaldırabiliyorum doğrusu, yüzlerce dergi ve arşiv aramalarının arasında. Ama ilgimi çeken bir bilgi vardı. 70'li yılların Bilim ve Tekniğinde... "2000 yılında, Dünya'da 20 Milyar İnsan yaşayacak" Bu kadar da kesin konuşuyorlardı ![]() Tebessümle okuyorum. |
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Türker; Bu konunun böyle bir zorluğu var. Okuduğunuzda karşınıza çıkan bilginin "çok eski" olabileceğini hep akılda tutmak gerekir. Bazılarının sizin verdiğiniz örnekteki gibi bir çırpıda doğru olmadıklarını anlayabilmek mümkün. Ama detaylarını bilemediğimiz konulardaki bilginin doğruluğundan emin olmak biraz zor oluyor. Aynı sorun'a piyasadaki bilimsel kitaplarda da rastlamak mümkün. Kitabı okurken o kitabın yazarı tarafından ne zaman yazıldığını da bilmek gerekiyor bu yüzden... |
| #4 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
Saygılar; | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|