"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Göçebe misiniz, yerleşik mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| doğduğunuz evlerde ölenlerdenmisiniz? yoksa atalarınız gibi üç kırmızı ok halinde dünyaya mı yayıldınız? kendi topraklarında peygamber olamaz kimse .gezginmisiniz? yerleşik mi?arkanızdan kimsenin el sallamadığı yolculuklara çıktınız mı hiç? hep bir karşılayıcınız varmıy dı sizi istasyonlarda? güvenden sıkılıp meçhule -belkidaha iyi deyip-doğru çıktınızmı yolculuklara? hayata anlam kazandırmak belki de kendini bulmak veya bilinmeyende kaybolma isteği oldu mu sizdede? gece yarıları haşlanmış et kokan istasyonları sevdinizmi hiç? Sevgili arkadaşım N.D.dan __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-09-07 22:26 . |
|
| #2 | |
| tarifeli yolculuklar yaptınız mı iç ülkenize?sonra kaçıp herşeyi bırakmak isteği?belki de kavafis'in dediği gibi ''yeni bir ülke bulmadan''........ineceğiniz durağı bilmeden....hayatı programlamadan.........sırt çantanızı alıp ''bilinmeyene'' diye.....oysa yaşamın dar koridorlarında hep aynı maskelerle karşı karşıyayız.........belki de bu yüzden kaçıp gitmeli ...göçebe olmalı... sevgili arkadaşım N.D. dan.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-09-07 21:14 . |
|
| #3 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Aslında ne güzel olurdu,hiç düşünmeden yola çıkmak,hiçbir durakta fazla kalmadan yeni yerler keşvetmek,yeni insanlar,yeni yerler tanımak,hiç kimseye hesap vermeden kendin için yaşamak...Ama feodalizm iliklerimize kadar işlemiş mümkünmü,daha bir durak gitmeden aileyi düşünmemek,evdekiler ne yaptı acaba dememek...Hayatımız hep birileri için yaşamaktan ibaret oldu,hiç kendimiz için birşeyler yapmak aklımızdan geçmedi mi geçti elbette ama dedimya biz kendimiz için değil başkaları için yaşamı seçmişiz.Bencillik yapıp birkaç günde kendim için yaşamayı istesemde yapamıyacağımı biliyorum.. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| öncelikle tşk edrim bu başlığı açtığınız için... benim hayatım bir nevi böyle geçti ve böylede geçeceğe benziyor.. daha 21 imi yeni bitirmeme rağmen.. birçok ilde yaşadım bu ülkede ailemden bağımsız kimse karşılamadı otogarlarda kimsede uğurlamadı... zaten istemezdimde... hep sırt çantamı aldım gittim biryerlere... tanımadığım yüzler bilmediğim yerler uyum sorunu yaşamadım hiç.. çünkü alışmıştım artık heryer aynıydı hemde farklıydı... hayal ettiğim yaşamdı bu benim... bu benim özgürlüğümdü işte.. umarım bir gün daha uzaklara giderim elimde haritam olmadan.. sadece bir fotoğraf makinesi... fethetme kaygısından arınmış bir şekilde.. dedim ya bu benim özgürlüğüm.. sadece özgür olmak için.. __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #5 | |
| Yerleşik sevdalar kovalamak bana göre değil.Bende bir göçebe gezgin ruhu var.Köksöz ,kimsesiz, bağlantısız bir hayat yaşamak beni doldurabiliyor.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
| #6 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
| |
|
| #7 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Cesaret mi gerçektende hayır cesaretle ilgisi yok bunun dedim ya işte feodalizm,iliklerimize kadar işlemiş diye.Cesaret fazlasıyla var ama söz konusu kendimiz ve tercihlerimiz olunca biz kendimiz olmaktan çıkıyoruz ve diğerleri oluyoruz.Yani ailemiz,sevdiklerimiz ve ve ve.... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
| #9 | |
| Esir etmişiz kendimizi doğru sevdiklerimize esir ettik. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #10 | |
| Özgürlükle başı boşluğu karıştıryor muyuz? acaba .En büyük özgürlük sevmek sevilmektir belki.Mutlu olduğun yer senin özgür olduğu yerdir. Göçebeyim ben bir yere varmak gibi bir amaçım yok önemli olan yolculuk yapmak..En güzel tarafı bu işte bir hedefinin, bekleyenin olmadığını bilmem..Hiçliğinin tadını çıkartmak bir nevi.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-09-07 23:18 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|