Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Taş ustaları ve çırakları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski31-08-07, 21:04  #1
kalemsiz
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Taş ustaları ve çırakları

Öncelikle iyi akşamlar dileklerimle, Herkese merhaba diyorum.

Gerçek bir siyasi forum bulduğum için çok mutluyum. aslında benim TAŞ USTALARI VE ÇIRAKLARI diye uzun bir yazı serüvenim var. dilim döndüğünce bu yazımı dile getirceğim.

saygılarımlı

TAŞ USTALARI VE ÇIRAKLARI

Taş ustası deyince akla , duvar yapan bir işçi akla gelir doğal olarak, öyle de hatırlanması lazım. çırak ta ona yardım eden işi öğrenmeye çalışan elemanlar oluyor. peki yazımın başlığını niye taş ustaları ve çıkarkları diye attım. çok defa düşünmüşünüzdür.

o zaman ana temaya geçmeye başlayalım. süleyman mabedini yapan taş ustalarının bir anda kafası çalışıverir, bir anda ticarete kafası sarar. o zamanlar bizimkiler uykuya devam. e tabi ticarette parayı ele geçiren, yönetimi ele geçirir. insanları yönetmeye başlar. nasıl mı olacak diyorsunuz. bir şekilde oluyor.

peki taş ustalarının seçim sonuçları bir alakası var mıdır. biri diyecek ki ne saçmalıyorsun düdük makarnası? haddin kadar konuş. sen kimsin? kızmıyorum saygım var. en azından sesli söylese duyarım. sessiz kalayı çektiği zaman bize, heralde ruhum bile duymaz. onun için kızmaya hakkım yok.

gelelim şu taş ustalarına, onlar ( bizim tabirle Hz Süleyman A.s ) ama onların süleyman mabedi, tapınakları oluyor. bu taş ustaları süleyman mabedini yapıyorlar. hani alnını yarım takke ile duvara koyup ağladıkları duvar var ya, işte o duvar. kutsal mabedimiz mescidi aksanın hemen yanı.

bu yahudiler duvarda ağlarken ne söyler hiç merak ettinizmi ? bence ettiniz ve hemen cevabını buldunuz? günahlarından arınmak için kutsal tanrılarına dua ediyorlar diyorsunuz dimi? hemen yanılldınız. onlar şöyle diyorlar ( Tanrıya Andolsunki. süleyman mabedini yeni kurmak için elimizden geleni yapacağız. and olsunki bir tane mülsüman bırakmamak şartı ile bunları öldürmek bize haktır. ( Hz süleymanın ayak bastığı topraklar bizimdir. bu topraklar uğrunda ölen gerçek yahudidir ) bunların felfesi

bunların halen siyaset ve seçimlerle iligisine daha yer vermedim değil, tabiki verecek baki işin altından neler çıkacak. göreceksiniz? devam edelim. ( arkası yarın )
kalemsiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-09-07, 19:25  #2
vatanım

Giriş Tarihi: Jul 2007

Sayın kalemsiz şöyle diyor:"bu yahudiler duvarda ağlarken ne söyler hiç merak ettinizmi ? bence ettiniz ve hemen cevabını buldunuz? günahlarından arınmak için kutsal tanrılarına dua ediyorlar diyorsunuz dimi? hemen yanılldınız. onlar şöyle diyorlar ( Tanrıya Andolsunki. süleyman mabedini yeni kurmak için elimizden geleni yapacağız. and olsunki bir tane mülsüman bırakmamak şartı ile bunları öldürmek bize haktır. ( Hz süleymanın ayak bastığı topraklar bizimdir. bu topraklar uğrunda ölen gerçek yahudidir ) bunların felfesi

bunların halen siyaset ve seçimlerle iligisine daha yer vermedim değil, tabiki verecek baki işin altından neler çıkacak. göreceksiniz? devam edelim. ( arkası yarın ) "

Dünyada ebediyyen ne Müslümanlar Yahudileri ne de Yahudiler Müslümanları yok edebilecekler.Biz doğu halkları-bunun içine Yahudiler de girer-Batının kendi çıkarı için bölgede oluşturduğu bu parçalanmış yapıyı kemikleştirmekten vazgeçmeliyiz.Aslında bunu yapması gereken yöneticilerimizdir.Yahudiler ile Müslümanlar arasında suni bir gerilim var ve dinleri dışında nerdeyse birbirlerinin aynısı olan bu iki toplumun kavgasının iki tarfa da siyasi,stratejik hiçbir getirisi yok.Doğu toplumları din,ırk,mezhep farklılıklarını hoşgören;toplum odaklı düşünen bir ideoloji etrafında toplanabilirler mi, acaba diye düşünüyorum.Bahsettiğim ideoloji komünizm kesinlikle değildir,komünizm zaten doğu medeniyetinin ideolojisi olmaktan çok uzaktır.Söylemek istediğim hoşgörülü,farklılıkları önemsemeyen,toplum odaklı bir ekonomi anlayışı olan güçlü bir devlet etrafında birliktelik oluşturulmasıdır.Bunu hayal olarak görenler olabilir ama Osmanlı bunu başarmıştır.

Sayın kalemsize de şunu söylemek isterim:Bu gibi şeylerle siyasetin hiçbir alakası yoktur.Dünyada hiçbir güçlü devlet mistik vaya dini unsurlarla hareket etmez.Onların gayesi dini değerleri yüceltmek de değildir.Her güçlü devletin hedefi siyasidir ve dini siyasi hedefleri için kullanırlar.Dünyada hiçbir devlet din için savaşmamıştır.Hepsinin maksadı dünyevi ve stratejiktir.

vatanım Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-09-07 23:27 .
vatanım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 15:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)