| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| Hristiyanlar ve bazı İslamcılar ( said-nursi , fet.gülen .. ) hz.isa gelecek diyor Aleviler , Şiiler Ve bazı Sünni çevreler 12.imam Hz.Mehdi gelecek diyor.. neden son peygamber kaainatın efendisi gelmiyor ! F.Y.R.Macedonia Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-07 00:43 .Sebep: yazım yanlışı |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Said Nursi bildiğim kadarıyla Mehdi'nin geleceğine inanıyor. Hatta kimilerine göre kendinin Mehdi olduğunu ima ediyormuş. Ben ikisinin de geleceğini sanmıyorum. Siz sormuşsunuz bir soru, ben de sorayım. Neden birinin gelmesini bekliyorsunuz? İslam illa bir kurtarıcı beklemek zorunda mıdır? Sizce bir kurtarıcı beklemek, gelecek biri için çalışmadan oturmak mantıklı mıdır? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Onu bunu bilmiyorum ama, Kim gelecekse biraz acele etsin, Aksi taktirde dünyada müslüman kalmayacak. Böyle devam ederse, gelen şahıs kurtaracak bir müslüman bile göremeyecek. SAYGILAR. __________________
Aslanlar kendi tarihini yazana kadar, doğrular avcılardan yana olacak. |
| #4 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| Alıntı:
mehdi ya da hz.isa inşallah mücadele edecek yoksa dünya denen yer cehennem olacak.. | |
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
Bu mehdi, mesih vs. inançları sadece tembelliğe sevkeder insanı... Başka bir faydası yoktur... | |
| #6 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
Bir şeyi çok merak ediyorum; Bu tip konuların forum üyelerinden müslüman olanlar tarafından yeterli düzeyde açıklanabileceğini mi sanıyorsunuz? Siz, müslüman üyeler bu sorulara yeterli bir açıklama getiremediğinde kendinizi haklı çıkmış ya da aklın peşinden gitmiş mi zannediyorsunuz? Bu soruyu soran kişi, birisiyle konuşurken neden elini hareket ettirdiğini açıklayabilir mi? İlle herşeyin bir açıklaması olması mı gerekiyor? Ya da inançlı olmak için cevapsız hiçbir konunun kalmaması mı gerekiyor? Böyle konular açılarak beyin fırtınası yapıldığı mı zannediliyor? ya da bilimsel düşünüldüğü mü zennediliyor? Bu tarz soruları çok seviyesiz bulduğumu belirtmek isterim. Hoşçakalın. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
| #7 | ||
| Alıntı:
akıl mantık aramanın manasıda yok. cünkü yok. yok üzerinden mantık yürütmenin mantıgıda yok. __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
| #8 | ||
| Alıntı:
Sizden mantıklı bir usyürütme beklemenin de anlamı yok... __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri | |
| #9 | ||
| Alıntı:
sayın esitlik inanclarda akıl aramayın bulamassınız diyor. siz sayın müslümanlara. akıl yürütmenin bir ise yaramıyacagını söylüyor. yani bütün sorulara cevap bulamassınız babında. bunu ben cok duydugum icin iste böyle bir sey yazdım. yani kendisine hak bile vermis oldum. simdi bir mantıgı varmı yazdıklarımın? yoksa mantıgı yokmu?. __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
| #10 | ||
| Alıntı:
| Konu Araçları | |
|
|