"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İkinci bir emre kadar yazmıyorum.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski03-09-07, 02:16  #1
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006
İkinci bir emre kadar yazmıyorum.

"Gül kimi Cumhurbaşkanı?" başlıklı konu (bence böyle bir başlık atılması çatışma ve polemiğe sebep oluyor. Yazılanlardan da anlaşılıyor zaten) "Üst konu", "sabit konu" yapılırken, benim açtığım ve içinde mizah ve ironi barındıran "Coşkun nereye gitsin?" konusu henüz 5. mesajdayken incelemeye alınacak diyerek kilitlenmiştir. Toplam 5 mesajlık konunun incelenmesi 10 gün sürmez herhalde.

5 günlük beklemeden sonra konuyu kilitleyen arkadaşa konumun akibetini sordum. Cevap gelmedi.

İtiraz bölümüne benim konu nolcak diye sordum. Yine cevap yok.

Bu olaydan çıkaracağım iki sonuç var:
1. Kaale alınımyorum
2. Tarafgirlik yapılıyor

Neticede bahsettiğim bu iki konuda bir düzeltme yapılana kadar bu forumdan kendimi men ediyorum.

Saygılar
Eski03-09-07, 08:46  #2
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sayın Aydın 35
Kahir ekseriyeti marksizmin denetiminde olan bir arenada çok sesliliği istemek bir az fazla olmuyor mu?
özedönüş is offline  
Eski04-09-07, 02:16  #3
M.Dayf
Uzaklaştırıldı

M.Dayf'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

http://www.yaziyaz.com/forum/thread20273.html

Forumda müslümanların peygamberine alenen açıkca küfredilmesi serbest!

İslama hertürlü hakaret serbest

Peygambere açıkca küfreden şahıs konu açmama rağmen,sonrasında özel mesajla adminlere ulaştırmama rağmen hala yazı yazabiliyor.

Bu forumda cidden özgür düşünen hiç bir yönetici yok.Melnur haricinde diğer bütün yöneticiler emir erliğinden başka hiç bir iş yapmamaktalar.Melnurunda düşünce yapısı ortadadır.

Madem ortada kurallar var.Neden uygulanmıyorlar?

Bu forumda müslümanları istemiyorsanız forumunuzun başına müslümanlar gelemez giremez gibi bir ibare yazın.

Sonrasında körler sağarlar birbirlerinizi ağarlamaya devam edersiniz.
M.Dayf is offline  
Eski04-09-07, 06:13  #4
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Ben neden bu muameleye maruz kalmıyorum, neredeyse haddinden fazla ceza alanlardan biri olarak yönetime yönelik bu eleştirileri yersiz buluyorum.Evet belki kurallar noktasında eleştirilerim var ancak yönetimin taraf tuttuğunu düşünmüyorum, aksine bu konu başlığında bir taraflık var Melnur'u savunup diğer admin ve sorumlulara saldırmak hiçte etik değil.Bir çok konuda özelde konu dışı yorumlarımdan gerek fevri çıkışlarımdan sürekli ceza alan biri olarak konunun niyetini sorguluyorum.
giz is offline  
Eski04-09-07, 08:22  #5
özedönüş

Şunu ifade etmekte fayda görüyorum.Benim karşı olduğum durum marksist veya ateist bir dünya görüşü değildir.Nitekim başka bir mesajda ele aldığım gibi karşı olduğum durum bir tartışma forumunda başka bir dünya görüşünün önemsenmemesidir.

Maalesef üzülerek yaşananları görüyoruz.Bazı bölümlerin seviyesiz tartışmalar yapıldığı gerekçesiyle kaptılması kararına rağmen aynı seviyesiz imsanların, konu dışı bölümünü de çöplüğe nasıl çevirdiklerini görüyoruz.Bu insanların bölüm kapatıldığında seslerinin çıkmamasını ise hep ibret ve esefle karşılamışımdır.Hiçbir ateist veya marksist burası özgür bir tartışma forumudur deyip kendisini kandırmasın.İnanın, içimde zerre kadar kimseye karşı öfke yok ve tüm bu eleştirilerim bu kadar alıştığım güzel forumun seviyesiz bazı ateist insanlara feda edilmesi ile olsa olsa bu forumu marksist ve ya kemalist olanlar yönetir mantığınadır.

Sayın Kinem.Sizin dünya görüşünüz Marksizm.Reel hayatta sizinle aynı fikirleri paylaşanların, bunca iş ve eğitim tecrübemize rağmen kurumlarımızda bizi nasıl yalnızlaştırdılarını görüyoruz.Neden aynısını sanal dünyada görmeyelim.
Buyrun forumunuz size mübarek olsun.Umarız artık devrimcilikten halkların kardeşliğinden çok dem vurursunuz bu arenada..Bazı hasta kılıklı militan ateistler de ister konu dışında olsun isterse bilimin bazı aralarında olsun müslümanların değerlerine küfretmeye devam etsinler..

Müslümanların bu haliyle foruma eski havada yazıyor olmaları yanlış bir tutumdur.Yazılarını ilgiyle takip ettiğim Sayın chessmaster(phidas)tan sonra siyaset bölümünde müslümanca duruş can çekişmişti zaten..Gerçi sayın Bekirsami ve sayın aydın 35 ten de güzel yorumlar okudum ama gelinen nokta bu şartlar altında hiçbir müslümanın en azından 2 ay öncesi gibi bir havayla yazmaması gerektiğidir.Bunu alınan kararlara karşı bir demokratik tepki olarak kullanmalıdır.
özedönüş is offline  
Eski04-09-07, 12:24  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Forum alanı iki yıllık süre içinde hiç olmadığı kadar denetim konusunda sıkışıklık yaşamaktadır. Sn.Papyrus, gündüzleri forum alanına girememektedir. Akşam girdiğinde ise rutin işleri yapmaktan, diğer işleri yapmaya zaman bulamamaktadır. Siyaset bölümünde özgürce ve yazarkedi arkadaşlarımız da aynı şekilde, şu anda yeteri kadar zaman ayıramamaktadır foruma.Dergi yazılarımız bile hazır olmasına rağmen dergiyi yayına hazırlayacak arkadaşlarımızın sınavları nedeniyle yayına sokulamamaktadır. Kısaca, şu anda kullanıcı arkadaşlarımızın şikayetlerinin giderilmesi konusunda birtakım zorluklar yaşanmaktadır. Umarım kısa bir zaman içinde bu durumdan sıyrılabiliriz. ( Forum kurallarına aykırı görülen konular raporlanmalıdır. Raporlamadan bir sonuç alınmadığı takdirde konu itirazlar bölümüne getirilmelidir. Bunun dışında başvurulacak denemelerden bir yarar beklenmelidir. Konu ayrı başlıklar haline getirilmemelidir.)

Forum alanında yeterli denetim olmayışı nedeniyle, son zamanlarda forum kurallarına aykırı bir şekilde yönetim eleştirileri yapılmaktadır. Yönetimin marksist olduğundan tutun da, taraflı olduğuna ilişkin bir yığın yorum forum sayfalarında yer alabilmektedir. Yazıyazın bu durumu aştığını sanıyorduk. Ama başta da söylediğimiz gibi, forum alanının uzun bir zamandır, yeterli denetimi yapamıyor olması, bu tür gereksiz yazıların artmasına, kafa karıştırıcı ve rahatsız edici bir boyuta geldiğini göstermektedir. Bu konularda kullanıcı arkadaşlarımıza forum kurallarını bir kez daha okumalarını salık veriyoruz. Ayrıca, yöneticilerimiz bu konuya da öncelik vermeli ve bu gereksizliğin önüne geçmelidirler.

Forum alanı ile ilgili konular itirazlar bölümüne getirilmelidir. Herhangi bir itiraz şekli, ayrı bir başlık halinde forum sayfalarında yer bulmamalı. Bunları forum kurallarında yazdık. Bu tür başlıkların gereksiz bir meşguliyet yarattığını anlamak gerekiyor artık.

İnançlar bölümünün kapatılması konusunda söylenmesi gerekenler söylenmiştir.Denetimin bu kadar asgari noktaya indiği bir zamanda bu bölümün açılması şu anda mümkün gözükmemektedir. Yönetici sayısındaki artış ve forum alanında yeterli denetimin kurulabilmesi bu konuyu yeniden gündeme getirecektir.
melnur is offline  
Eski04-09-07, 15:08  #7
özedönüş

Forumun kapanması aşamasında takındıkları sessizlik ve şu aşamada da konudışı ve bilimin bazı kısımlarında arasıra yer bulup hala sataşan ve fikir üretmeyen bir ateist yazar kadrosu ile karşılaşmış olduğum için aslında memnunum.En azından bu insanların amaçlarının gerçeği bulmak değil,gerçekleri bulandırmak olduğunu göstermektedir.Bu aşamadan sonra bölüm açılsa da bu seviyedeki yazar kadrosu ile tartışmayı pek düşünmüyorum.
özedönüş is offline  
Eski04-09-07, 15:21  #8
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Secgili özedönüş..

Kafanızdan bir şey sallamışsınız.. Mesnetsiz, asılsız, laftan ibaret.. Siz buna gerçek diyorsunuz..

Ve sağda solda arayanlar sizin gerçeğinizi bulamamışsa, onları gerçeği bulamamakla, dahası bulandırmakla suçluyorsunuz..

Bir düşünün.. Beni bile ikna edemiyorsa, bu sözde gerçeğiniz, acaba hakikaten gerçek midir?
anibal is offline  
Eski04-09-07, 15:21  #9
bol

Giriş Tarihi: Nov 2006

Sayın Özedönüş!

İşleyen zaman, insana çok şeyler öğretiyor inanın. Bu zaman zarfı içinde, çok şeyler görüp,
çok şeyler yaşayabiliyorsunuz. Artık, öylesi pişiyorsunuz ki, bazı şeyler şaşırtamıyor bile sizi.
Biryerlerden aşinasınızdır ona. Tanışıklığınız vardır çünkü...

Diyeceğim o ki; bazı kişiler vardır, ağzı çok güzel laf yapar. Hele birde kalemi güçlüyse,
döktürür de döktürür.Tutabilene aşk olsun!
Ne varki, gün gelir –ve o gün mutlaka gelir Özedönüş kardeşim- takke düşer ve kel görünür.
Çünkü, özümseyememişsen yazdığın o edebiyat dolu sözleri, o kel’in sırıtmaya mahkumdur.

Düşünce özgürlüğünden dem vurup “Özgür tartışma platformu... insana saygı, düşünceye özgürlük
gibi ilkeleri hoş bir sözden öteye götüremeyenler, birgün elbet kendileri nasibini alacaktır.
Müsterih olun!

Demokrasiden pay çıkarmak, her yiğidin harcı değilmiş meğer...
Gerçi siz bunları marksist ilan ettiydiniz ama, korkarım ki güzel kardeşim, -o söylediğinizden bile olamazlar!

Ne bir köy, ne de kasaba...

Hoşçakalın
bol is offline  
Eski04-09-07, 15:25  #10
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

>>> Gerçi siz bunları marksist ilan ettiydiniz ama, korkarım ki güzel kardeşim, -o söylediğinizden bile olamazlar!

anibal
İmza
anibal is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı