| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| 5. sınıftayken hocam öğrencilere sen doktor olacaksın , sen öğretmen olacaksın , sen eczacı olacaksın... sırayla gidiyordu bana gelince biran durdu ve.. -sen başbakan olacaksın .. demişti.. ( tabi sınıfı almıştı bir gülme ) lisedeki hocam Yurda K. sürekli bana Filozofum derdi .... size ne derdi ! |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bana hep sınıf öğretmenliğini yada okul öncesi öğretmenliğini yakıştırırlar. __________________
Zayıf ve köksüz inançlar ,şişesi olmayan gaz lambasına benzer.Ufacık bir şüphe esintisinde ışığı hemen sallanmaya ,titremeye başlar.Şiddetli bir esinti karşısında sönebilirler. |
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| ama en çok Lise hocamın bana -filozofum demesini beğenirdim.. kendisi tarih öğretmeniydi.. |
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sordklarında tiyatrocu olucam derdim bir de daha küçükken İlkokuldayken Uçak Mühendisi derdim şimdi hatırladıkça gülüyorum. Nereden estiyse Pek bir şey yakıştırmazlardı. Ama ben tiyatrocu olmayı isterdim. Lisedeyken okul tiyatrosunda 3 sene geçirdim fakat aç kalacaksın yapma etme nidaları sayesinde istediğimi yapamadım. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bana bir keresinde coğrafya öğretmeni sayısalda okumama rağmen Hakim olacıksın demişti bütün sınıf ama hocam o sayısalcı demişlerdi. __________________
Düşünceler olmuş bir sarp. Mantık olmasa bu ne harp! |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Kimse ilerde benim ne olacağımla ilgili bir şey söylemedi. Lise sonda hocayla kavga ettikten sonra bu çocuk okumaz mı ne demişlerdi. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-07 19:36 . |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Sanırım ilkokul 4. sınıftaydık. Okula müfettiş gelmişti. Ben, Mahmut, Ahmet ve Rojhat en önde oturuyorduk. Bana sordu büyüyünce ne olacaksın diye. Bende tekmil verir gibi Doktor diye bağırmış, otur dedi. Mahmut Öğretmen olacağını söylemişti, ona afferin demişti. Ahmet'in ne dediğini hatırlamıyorum ama ona da otur demişti. Rojhat ise, ressam olacağını söylemişti. Aradan 14 yıl geçti. Ben ilkokuldan sonra okumadım. Babam okuldan aldı beni, ama şuan bir produktion'da çalışıyorum. Mahmut şuan inşaatlarda sıvacılık yapıyor. Ahmet taksi şöfürü olmuştu en son gördüğümde. Rojhat ise cezaevinde ve tahliye olmasına 5 yıl varmış. Sınıfın geri kalanının başına neler gelmiştir kimbilir. Şimdi soruyorum sizlere, biz küçükken o müfettişin bize büyüyünce ne olacaksın demesi, ve bizim ne olacağımızı dememiz sizce akıl mantık işi mi ? Büyüyünce ne biz ne olacağımızı biliriz. Nede müfettiş efendi ne olacağımıza karar verebilir. Küçükken yapılmış aptalca şeyler olarak görüyorum şimdi. Saygılar. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! Diejamiro Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-07 19:30 . |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Lise son müfredatı kitabını yazan komisyondan bir din öğretmeni ile aşırı idealist felsefe öğretmenim politikacı olacağım konusun da hemfikirlerdi. Ama bunu tarihçiye söylediğim de '' senden ............... olmaz '' diyordu ...Kİmin ne olacağının beyanından çok şahsının ne olmak istediği ve o yönde ne kadar gidebildiği önemli olsa gerek. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #9 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| uçak müh. garip bir meslek mi ki aklına esmekten kaynaklanmış olsun? En azından tiyatroculuktan iyidir. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #10 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| İlkokuldayken bana matematikçi olucak bu çocuk diyorlardı. Ben ise ısrarla dozerci (normal tabiriyle dozer operatörü) veya veteriner olacağım derdim. Tabi o zamanlar veterinerliğin puanını bilmiyormuşum, dozerciliğin de özel bi çaba gerektirmediğinden haberim yokmuş. Sonuçta ne matematikçi oldum, ne dozerci. Çocukluk işte. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|