Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir şey olmaz yiyin!!! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski01-02-06, 00:20  #1
melek
Guest

Bir şey olmaz yiyin!!!

Akşam haberlerde izledim...politikacılar tavuk yiyorlardı...başka bir politikacı da Ankara'da (yanlış hatırlamıyorsam) dört bin kişiye üç yüz küsür kilo tavuk ziyafeti(!) vermiş...
bu politikacılar değil midir,yıllar önce çay vakasına da "çayda radyasyon yok,bakın ben de içiyorum" diyen....şimdi de aynısı tavuk için yapılmıyor mu?kanser vakası o kadar çok arttı ki ülkemizde...yaşlı bir hanımefendi de "bir şey olmaz yukarda Allah var diyor" kaza da kader de yüce Allah'tan gelir vesselam... kuş gribi vakaları da artarsa hiç şaşmam. bize düşen,tabii ki tedbirmizi almaktır!
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-06, 09:03  #2
dr che

dr che'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: Konya

sayın melek
bilgisiz ve cahil bir toplumuz bilmeden araştırmadan hareket ediyoruz
bildiğim kadarıyla kuş gribi temas ile geçiyor,mikrop 70 c de ölüyor
bunları göz önüne alarak yenmesinde bence sakınca yok
bu işin diğer tarafıda ekonomik boyutu birileri rant elde edecek nasıl mı çok sayıda tavuk ve türü itilaf ediliyor yumurtanın fiyatları artacak sağlık bakanlığı işleri düzeltmezse bu bayağı bir başağrısına neden olacak.
saygılar...

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-06, 16:40  #3
melek
Guest

sayın dr.che;
ekonomik rant uğruna birilerinin ölmesi daha mı iyi?sağlık şartlarına uygun biçimde pişirldiğini nerden biliyorsunuz?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-06, 18:20  #4
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Biz tavuk yemiyoruz.Ama yumurta tüketiyoruz.Aldığımız markanın Sağlık Bakanlığı'ndan onayı var.Evde pişirdiğimize göre de sorun çıkmaz herhâlde.Bence büyük tavuk üreticileri bizim yememiz sayesinde kazanıyor.Küçükler bu fırtınada batar büyükler de rakipsiz kalır.Koca Türkiye'de doğru düzgün tavuk yeyip hastalanan adam yok.Ya hasta tavuğunu kesip yiyenler hastalanır ya da görevlinin eldiveniyle oynayan çocuklar.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-06, 18:38  #5
ulubatli

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: konya

bence sorun hijyenik ve sağlıklı olması. olduktan sonra denizden babam çıksa yerim. beyaz et ve et ürünleri sağlığa uygun olduktan sonra işlem tama demektir. önemli olan kuş gribinin ölmesi. sonradan bazı fırsatçılara gün doğmasın. bir yumurtayı 50 ykrş almak istemem. vatandaş açısından, görevlilerdeki gibi mücadele pek hijyenik değil. görevliler kendini korumaya alıyor, olan garibime oluyor! evinde yokluk yüzünden, tavukları ile yaşamaya kalan vatandaşa devletin yardım etmesi lazım! (suç kapitalizmde :D falan demeyin). sağlıklı olsun tamam diye düşünüyorum
ulubatli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-02-06, 09:57  #6
dr che

dr che'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: Konya

Alıntı:
Sayın melek şöyle demiş:

sayın dr.che;
ekonomik rant uğruna birilerinin ölmesi daha mı iyi?sağlık şartlarına uygun biçimde pişirldiğini nerden biliyorsunuz?
yetkili kişiler özellikle prf lar bu tğr açıklamalar yapıyor burdan biliyorum ayrıca dayı oğle veterinerlikte okuyor onun verdiği bilgiler var.
ekonomik rant uğruna birileri her zaman öldü ve ölmeye devam edecek.
bu grip çık madan 30 tane yumurta 3 ytl idi şimdi 4.50 ytl oldu bu da bir rant değil mi?
saygılar...

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)