| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
'Daha nitelikli daha büyük bir TKP'/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| 25-26 Ağustos tarihlerinde 438 delegenin katılımıyla toplanan Türkiye Komünist Partisi 2007 Konferansı'nın sonuç belgesi yayınlandı. Partinin 87. yaş günü olan 10 Eylül'de tüm parti örgütlerinde bir kez daha ele alınacak metnin önemli bölümleri kamuoyu ile de paylaşıldı. http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=13968 __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| geri siyaset=tkp __________________
baskınlardan geliyoruz halaylar tümenler baskınından munzurun kızılılığını taşıyarak karadenize ve şimdi mesken eylemiş bağdal kayalıklarını ta yükseklerden gözetliyor kavga adamı avını.... |
|
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İyi,hoş güzelde,hep boşa kürek gibi geliyor bana ne yazık ki.Sonuç alınmadıkça olmuyor. |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Devrimin olduğu her yer
| TKP kadar akıllı bir parti daha yok . Bir Tane örgütlü Sol oluşum Göstersenize başka , bu ülkede devrim olacaksa bu TKP'nin önderliğinde olacaktır ... |
|
| #5 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Tkp nin kurucusu Mustafa Suphi sosyalist turancı hareketlerinden etkilenmiş bir vatanseverdir. SultanGaliyevden Yusuf Akçuradan etkilendiği bilinmektedir. söylediğim isimler Türkçülük hareketlerinin önde gelen isimlerindendir. Mustafa Suphi Atatürk'ün öldürttüğü ileri sürülmektedir. Ben yaptığım araştırmalarda SultanGaliyev'in yakın arkadaşı olması sebebiyle Stalin tarafından öldürülttüğünü düşünüyorum. Öldürülmesi varsayımlar üzerine kurulu. Belki Atatürk tarafındanda öldürülmüş olabilir. Atatürk o dönemde tek adam olma isteyi(bu haklı ve doğru bir karardır) enver paşa osmanlı hanedanları Mustafa suphi gibi güç olabilecek insanlar ya sürgün edildiler yada öldürüldüler. bunlar varsayım tabi. Gerçekleri araştırmak tarihçilerin işi. saygılar |
|
| #6 | |
| |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur
| sn. Remat TKP yavaş yavaş büyüyor ve dediğiniz görüntüde yakındır . Milliyetçiyim diye geçinenlerden bile daha çok yurtseverlerdir . incirlik üssüne kaç parti gitti söylermisiniz , tezkere için kaç parti kitlesel eylem yaptı vs. TKP onurudur SOL'un ve yeterli sayıya ulaşınca devrimin başlıyacağıda kaçınlmazdır ... |
|
| #8 | |
| Nereyelere gidip eylem yaptıklarını biliyorum zaten sayın Kızıl_komi. Ama gerçekçi olmak lazım,siz iletişim halnide olduğunuz için biliyorsunuz,kim biliyor kimin nereye eylem yaptığını? O kadar yürünüyor,ses var,ama görüntü yok işte,en büyük ve vahim sorun da bu. Yani şimdi burada birşeyler tartışırken,"devrimin başlaması kaçınılmazdır demek",inanın komik duruyor ![]() saygılar |
|
| #9 | |
Kayıtlı Okur
| sn.remat eğer bizde düzen partisi olsaydık burjuva medyasında yerimizi alırdık ve görüntü ortaya çıkardı fakat SOL'un onurudur diyorum ya TKP kendi gücüyle çabasıyla örgütüyle savaşıyor bugün görüntümüğz olmasada yarın olamayacağını kim söyleyebilir |
|
| #10 | |
| İşte bende onu diyorum,düzen partisi olamazsan görüntü yok diyorsun,peki yarın bir görüntü olabilme ihtimali varsa,bu nasıl olabilir herhangi bir yol fikriniz var mıdır acaba? TKP'nin söylediklerine bende katılıyorum,sorun orada değil zaten.Boşa kürek çekip çekmemekte sorun. "Tarafımız belli olsun yeter" demeyin lütfen,görüntü olmadıkça yapılanalr boşa gider.Ve bugünkü hal ortada iken,devrimden söz etmek biraz abes geliyor bana.Daha gerçekçi olmak gerekli diye düşünüyorum. saygılar |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|