| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Rüya Analizleri / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Rüya analizleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Rüya analizleri sonucu yapılan psikolojik tedavilerine bakış açınız nedir? Ülkemizde de bu tedavilere sık sık ratslanıyor. Bu konuda ağırlıklı tedavi uygulayan Doç. Dr. Nusret KAYA dışında bildiğiniz, bu alanda çalışmalarını yapan başka psikiyatristler var mı? Benim bu konuda rüyaların tamamen insan psikolojisine bağlı olduğunu düşünüyorum ve bu şekilde insan psikolojisine daha net inilebilir kanısındayım. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bu konuda en ünlü çalışma Sigmund Freud'a aittir. Adam araştırmasına bütün yaşamı boyunca devam etmiş. Düşlerin Yorumu ' nda bu anlamda her türlü açıklama yapılmışdır. SAYGILAR. __________________
Aslanlar kendi tarihini yazana kadar, doğrular avcılardan yana olacak. |
|
| #3 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Freud'u bu konuda okudum gayet mantıklı düşüncelerinin olduğunu gördüm. Zaten Nusret Kaya da sanırım ondan esinlenmiş. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| Rüyaların birçoğu buzdağı gibi bilinçaltımızın bilinçüstüne çıkan kısmı. O yüzden rüyaları yorumlarken o kişiye özel düşünmek gerekiyor. Rüyada makas görmek şu manaya gelir demek hiçte sağlıklı olmaz. Ben makası düşündüğümde işe yarayan bir alet ve seviyorum diye düşünürken başka birisi küçükken elini kestiği için onun için tehlike işareti olabilir. Psikolojik rüyaların dışında bir de hiçbir anlamı olmayan rüyalarda vardır. Bunlar da günlük yaşamın dışında bilinçaltıyla daha derin bir iletişimi yansıtıyor olabilirler. Bu tip rüyalar görülürse iz bırakacağı kesindir. __________________
Yaşamın bir amacı varsa mutlaka tüm dünyada gerçekleşiyor olmalı. Gerçekleşen tek ortak şey yaşamın kendisidir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|