Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir Tarhan Erdem anketi / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski06-09-07, 11:45  #1
GASPIRALI
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Ankara
Bir Tarhan Erdem anketi

Arkadaşlar forumda daha önceden yayınlandığı konusunda emin olmamakla beraber üzerinde tartışabileceğimiz mart ayında yapılan bir tarhan erdem anketini sizle paylaşmak isitoyorum. O dönemde incelmiş olabilirsiniz. Benim şans eseri karşıma çıkan bir anlet oldu. aslında anketi tarhan erdemin yönetimindeki ekibin yapması beni daha heyecanlandırdı. Bildiğiniz üzere 2007 seçimlerinde nokta tahminleri yaparak herkesi şaşırtmıştı. Yani güven kazanmış bir ankötörlük sistemi olduğunu düşünebilirz.
55 milyon kişi 'etnik olarak' Türk
Araştırmada, toplumun etnik kimliğini ifade etmekte sıkıntı duymadığı görülüyor. Toplam 73 milyon olan nüfusun 55 milyon 484 bini etnik olarak Türk. Türkiye'de 11 milyon 445 bin Kürt yaşıyor
http://www.haber7.com/haber.php?habe...m&comments=all bu siteden anketle ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.
saygılar
GASPIRALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-09-07, 11:58  #2
rakıbalık
Onay bekleyen
Yazar Adayı

rakıbalık'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

55 milyon etnik olarak Türk demek yerine, 55 milyon kişi kendini etnik anlamda Türk diye tanımlıyor desek daha doğru olur. Çünkü birazdan, ırkçılık tartışmaları ve Türk yoktur türünden safsatalar başlayabilir.
Eski06-09-07, 11:59  #3
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Toplumsal yapı, nüfusun belli yüzdelerini temsil eden etnik ve dini kimliklerden ibaret değildir. Farklı etnik kimlikler arasında evliliklere bakıldığında Türkler ve Kürt-Zazalar arasındaki evliliğin, nüfusun yüzde 3.7'sini temsil ettiği görüldü. Diğer bir deyişle, Türklerle akraba olan Kürt sayısı (aynı zamanda Kürt-Zazalar ile akraba olan Türk sayısı) 2 milyon 708 bindir. Yani 2 milyon 708 bin kişinin ailesinde Türk-Kürt/Zaza evliliğinden kaynaklanan akrabalık bağı vardır. Türkler ve "diğer" etnik kimlikler arasında yüzde 3.6 oranı ile 2 milyon 661 bin kişide akrabalık bağı gözlendi. Kürt-Zazalar ve "diğer" etnik kimlikler arasında akrabalık yüzde 0.5 ile 353 bin kişide görüldü.
Bu akrabalık ilişkileri, Türkiye'nin toplumsal yapısının, beraber yaşayan, birbiriyle evlenen ve ortak kültürler oluşturan farkı farklı grupların birbirine geçen ilişkileriyle oluştuğunu göstermektedir.

http://www.haber7.com/haber.php?habe...m&comments=all

Ne mutlu ki bunların içinde bende varım,hiç kimseyi dışlamadan,ötekileştirmeden benimseyebilmiş ve sevebilmişiz.Bizlerin farklılığı çok anlayana.
Eski06-09-07, 13:35  #4
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Böyle anketler neden Almanya'da veya Fransa'da yapılmıyor acaba? Ben yıllarca Almanya'da yaşadım, hiç böyle bir ankete raslamadım. Bizde boyuna birşeyler kaşınıyor. Zaten anket sonuçları da hiçbir şey ifade etmiyor. Bence konjonktür gereği, yalnız Kürtlerin bir bölümü ben Kürdüm der. Diğerleri neden kökenini söylesin? Hem "etnik olarak Türk" ne demek? Bu ırkçılık kokmuyor mu? Anadili Türkçe olan ve ben Türküm diyen herkes Türktür. Bunun ötesi var mı? Adamın dedesi Rum, babası Yahudi veya anası Rus ise, anadili Türkçeyse ve ben Türküm diyorsa, Türk değilsin mi denilecek? Almanya'da Fransa'da böyle mi bu işler?
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-09-07, 18:52  #5
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

''Irksal'' konuların bu denli fazla konuşulması kaygı verici, insanlar kendilerini nasıl hissediyorlarsa, kendilerini nasıl tanımlıyorlarsa o şekilde benimsenmeleri, kabul edilmeleri gerekir.
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-09-07, 19:39  #6
Peysafi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jan 2007

Türkiye'de şu kadar Türk şu kadar Kürt var türünden yapılan bir anket apaçık ard niyetli bir psikolojik girişimidir. Bu anketin amacı Kürtleri "Türk olmayanlar" diye ayırma amacına hizmet eder. Zihinlere bunun iyice yerleşmesi istenmiş.
Sayıların önemi yok, burada apaçık bir şekilde Türkiye'de "iki ayrı millet" varmış gibi bir fikir bilinçlere kazınmaya çalışılmış.

Açık söyleyeyim: Eğer iki ayrı millet kavrayışına girerseniz bu Türkiye'nin bölünmesi demektir. Bu tip bir kavrayışa uygun her türlü siyasal, akademik, yönetsel çaba Türkiye'nin bölünmesine hizmet eder.

Dünyada kendisine ayrı devlet kurmak istemeyecek bir millet yoktur.
Demokratik ve ekonomik gelişmişlik buna engel değildir. Bunun en tipik örneği şu anda Belçika'da yaşanmaktadır.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7134242.asp?top=1

Türkiye'de iki ayrı millet yoktur, tek millet vardır. Bunu böyle anlamak zorundayız yoksa bölünmeye giden süreçte "ara aşamalardan" birini geçmiş oluruz.

Nasıl Lazlar kendilerini ayrı bir millet olartak görmüyorlarsa Kürtler de ayrı bir millet olarak göremezler ve görmeye hakları yoktur.

Bu konu zihinlerde çözülmez ise askeri alanlarda çözülmeye çalışılır ve onun da yaratacağı sıkıntılar ortadadır.

Kürtler eğer Türk olduklarını kabul etmezlerse onları çok sıkıntılı bir gelecek bekler. Dimyata prince giderken eldeki bulgurdan olma ihtimali vardır.
Peysafi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-09-07, 20:38  #7
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
''Irksal'' konuların bu denli fazla konuşulması kaygı verici, insanlar kendilerini nasıl hissediyorlarsa, kendilerini nasıl tanımlıyorlarsa o şekilde benimsenmeleri, kabul edilmeleri gerekir.
Hakikaten,ırksal konuların öne çıkarılması kadar saçma birşey görmedim..
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-09-07, 21:05  #8
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn

türkiyede 55 milyon türkün oluşunun tespit edilmesinin ne gibi bir faydası var acaba????
bana biri bunun cevabını verirse cidden çok sevinirim..

Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır
mavi-yeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-09-07, 21:09  #9
germiyan
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın Peysafi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türkiye'de şu kadar Türk şu kadar Kürt var türünden yapılan bir anket apaçık ard niyetli bir psikolojik girişimidir. Bu anketin amacı Kürtleri "Türk olmayanlar" diye ayırma amacına hizmet eder. Zihinlere bunun iyice yerleşmesi istenmiş.
Sayıların önemi yok, burada apaçık bir şekilde Türkiye'de "iki ayrı millet" varmış gibi bir fikir bilinçlere kazınmaya çalışılmış.

Açık söyleyeyim: Eğer iki ayrı millet kavrayışına girerseniz bu Türkiye'nin bölünmesi demektir. Bu tip bir kavrayışa uygun her türlü siyasal, akademik, yönetsel çaba Türkiye'nin bölünmesine hizmet eder.

Dünyada kendisine ayrı devlet kurmak istemeyecek bir millet yoktur.
Demokratik ve ekonomik gelişmişlik buna engel değildir. Bunun en tipik örneği şu anda Belçika'da yaşanmaktadır.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7134242.asp?top=1

Türkiye'de iki ayrı millet yoktur, tek millet vardır. Bunu böyle anlamak zorundayız yoksa bölünmeye giden süreçte "ara aşamalardan" birini geçmiş oluruz.

Nasıl Lazlar kendilerini ayrı bir millet olartak görmüyorlarsa Kürtler de ayrı bir millet olarak göremezler ve görmeye hakları yoktur.

Bu konu zihinlerde çözülmez ise askeri alanlarda çözülmeye çalışılır ve onun da yaratacağı sıkıntılar ortadadır.

Kürtler eğer Türk olduklarını kabul etmezlerse onları çok sıkıntılı bir gelecek bekler. Dimyata prince giderken eldeki bulgurdan olma ihtimali vardır.
sayın peysafi; kürtlükle, kürtçülükle hiç alakası olmayan bir kürt, sizin bu yorumunuzu okuyunca büyük ihtimalle safını belirliyecektir. bakınız ben şahsen ana fikrim türkiye sınırları içinde kürtlerin bazı kültürel haklarının verilmesi ile sorunların çözülebileceği taraftarı iken, sizin gibi inkarcıların yüzünden artık bağımsız kürdistanı düşünmüyor değilim. ve galiba uzun vadede tek çözüm olarak bağımsız kürdistan düşüncesi, diğer alternatiflerden sıyrılıp tek seçenek gibi önümüzde duruyor sanıyorum...
germiyan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-09-07, 21:12  #10
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn

Alıntı:
Sayın dejavu şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın peysafi; kürtlükle, kürtçülükle hiç alakası olmayan bir kürt, sizin bu yorumunuzu okuyunca büyük ihtimalle safını belirliyecektir. bakınız ben şahsen ana fikrim türkiye sınırları içinde kürtlerin bazı kültürel haklarının verilmesi ile sorunların çözülebileceği taraftarı iken, sizin gibi inkarcıların yüzünden artık bağımsız kürdistanı düşünmüyor değilim. ve galiba uzun vadede tek çözüm olarak bağımsız kürdistan düşüncesi, diğer alternatiflerden sıyrılıp tek seçenek gibi önümüzde duruyor sanıyorum...
arkadaş çok yanlış bir cümle kullanmış sn dejavu..
lakin bir kürdistanı da düşünecek kadar da cahil olmayalım lütfen..

Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır

özgürce Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-09-07 23:12 .
mavi-yeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı