"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Rövanş Vakti geldi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Kadın adayı seçmedi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk rektör atamasında Sezer'i eleştirdikleri yöntemine başvurdu ve en çok oyu alan adayı rektör olarak atamadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en yakın rakibine 36 oy fark atan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü'ne Prof.Dr.Gaye Usluer'i atamadı. Gül, tercihini 80 oy olan 2'inci sıradaki Prof.Dr.Fazıl Tekin'den yana kullandı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde, 5 Temmuz 2007 tarihinde yapılan rektörlük seçimlerinde, Prof.Dr.Gaye Usluer 116, Prof.Dr.Fazıl Tekin 80, Prof.Dr.Hasan Gönen 70, Prof.Dr.Erol Göktürk 68, Prof.Dr.Rüstem Kaya 63, Prof.Dr Cem Keçik 49, Prof.Dr.Ruhi Uyar 9 ve Prof.Dr.Tahir Karasuise bir oy aldı. Aday olmayan Prof.Dr.Cem Öğretir'e ise bir oy çıktı. İKİNCİ SIRADAKİ ADAY TEKİN'İ SEÇTİ En çok oy alan 6 adayın ismi YÖK'e bildirildi. YÖK de Prof.Dr.Gaye Usluer, Prof.Dr.Fazıl Tekin ve Prof.Dr.Hasan Gönen'i Cumhurbaşkanlığına sundu. Ahmet Necdet Sezer, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki rektör atamasını yapmayarak yeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bıraktı. Gül ise seçimlerde erkek rakiplerini geride bırakan ve en yakın rakibine 36 oy fark atan Prof.Dr.Gaye Usluer'in yerine 2'inci sıradaki Prof.Dr.Fazıl Tekin'i rektör olarak atadı. Eskişehir'in ilk kadın rektürü olması beklenen ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tercih edilmeyen Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Gaye Usluer, Prof.Dr.Fazıl Tekin'in rektör olarak atandığını internetten öğrendiğini söyledi. Usluer kendisini telefonla arayan DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde en yüksek oyu almam beni gururlandırdı. YÖK tarafından da birinci sırada Cumhurbaşkanlığı makamına gönderildim. Bu süreçte, demokrasinin kurallarının yerine getirilmesini bekledim. Üniversitem için hayırlı olmasını diliyorum. Beni destekleyen tüm arkadaşlarıma ve arkamda olan tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyorum'' dedi. http://www9.gazetevatan.com/haberdet...0&Categoryid=1 yorum sizin...... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bakalım vakit ne diyecek buna? |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Kadına Türban hakkını verdiniz mi yeter sayın Bozkır Annelerimizin başörtüsü gibi Eşarp, yöresel örtü vb.de olmayacak , mutlaka türban olacak hemi de ... Rektörlük, Bilim neyim nelerine gerek.. __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-09-07 17:10 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| |
|
| #5 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Ne demiş Sn.Usluer kendisini telefonla arayan DHA muhabirine “Üniversitemizde en yüksek oyu almam beni gururlandırdı. YÖK tarafından da birinci sırada Cumhurbaşkanlığı makamına gönderildim. Bu süreçte, demokrasinin kurallarının yerine getirilmesini beklerdim. Üniversitem için hayırlı olmasını diliyorum.'' Öyle bir ülkeyiz ki kimse kimseye tahammül edemiyor ama herkes demokrat. Parti içi demokrasiyi bile uygulamayan siyasi parti liderlerimiz demokrasi havarisi. Başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın ise iki sözünden biri demokrasi. Nereden baksanız abuk bir tablo. Seçim sonuçları neticesinde iyice poh pohlanan demokrasimizde bu tip olaylar geçmişte olmuştur , bu dönemde de olacaktır. Yoksa Sezer'in atamalarına muhalefet eden AKPlileri iki kere demokrasi kelimesini sarf ettiler diye demokrasinin anlamını biliyorlar diye düşünen mi oldu. Diyorum ya bir garip memleket. Herkes demokrat. Böyle bir memlekette insanın Adana Bağımsız milletvekili Abdurrahman Boztaş'ın ben fırıldak değiliminden ilham alıp ben Demokrat değilim diye fırdönesi gelmiyor da değil. Ülkemiz demokrasisine hayırlı olsun. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Ya kafaların içindeki çuvallar ? ABD nin beyinlere geçirdiği amerikan bezinden çuvalları , türbanla da fesle de kavukla da örtebilsinler ki , Amerikan çuvalı görünmesin değil mi ama? Malum annelerimizn başörtüleri , yöresel örtüleri , yerli malı halkın malı olduğu için , sosyeteye uymaz.. __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #7 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Demokrasi'yi ağızlara sakız eden "dinci tayfasından" ne bekliyordunuz ? Yılların birikimini , tırnakları ile kazıyarak , takiye yaparak geldikleri yeri sizin akıl almaz isteklerinize "demokrasi soytarılığı" yapıp feda etmelerini mi ? Evet ! Rövanş alma vakti gelmiştir . Sizler birbirinizi yeme ile meşgulken onlar sizin dökülen her kırıntınızı toplayıp iç etmekle meşguller ve bir gün gelecek ki ; siz o kırıntılara dahi muhtaç olacaksınız birlik olabilmek , birbirinizi yememek için. Kızmayın ! Tebrik edin , el etek öpmeye hazır olun ... | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Sep 2007
| bilip bilmeden yorum yapmayın. evet cumhur başkanının adaylardan birini seçme hakkı var ama... geldiği zamandean beri 1 oyla -yani aday sadece kendi oyunu almış oluyor- kaç tane rektör seçti bu adam ona bakın. ve gider ayak yaptığı atamalarda aşağıda... Gül ise 80 oy almış olan birini seçmiş. 1-2 oy alan birini değil... Sezer, Uşak Üniversitesi'ne, seçimde 60 oydan 19'unu alan Prof. Dr. Adnan Şişman'ı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne 72 oydan 11'ini alan Prof. Dr. Selahattin Salman'ı, Giresun Üniversitesi'ne 41 oydan 8'ini alan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ü atadı. Yozgat Bozok Üniversitesi'ndeki seçimde en fazla oyu alan, ancak daha sonra milletvekilli adaylığı (MHP Aksaray) için istifa eden Prof. Dr. Mustafa İlbaş'ı liste dışı bırakan Sezer, 39 oydan 4'ünü alan Prof. Dr. İnci Varinli'yi rektör olarak belirledi. Kastamonu Üniversitesi'ndeki seçimde en fazla oyu alan Prof. Dr. Mustafa Safran'ın yerine de, 50 oydan 2'sini elde eden Prof. Dr. Bahri Gökçebay rektörlüğe getirildi. Gökçebay seçimlerde kendisinden başka sadece 1 oy aldığı halde bu göreve getirilen ilk rektör olarak tarihe geçti. Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Safran, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kurduğu müfredat yenileme ekibinde yer almıştı. |
|
| #10 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Aug 2007
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|